ΒΟΜΒΑ PROJECT ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Αποχωρεί η Μαριάννα Λάτση από τη Lamda Development και την επένδυση στο Ελληνικό

ΛΑΜΔΑ: «Η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε στις 24/7/2020 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 6 εκατ. μετοχών της Lamda Development AE», αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση. (Στην τιμή των 5,6000 ευρώ ανά μετοχή…)

  • Η εξέλιξη έρχεται μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, «προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κ. Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή  τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού».

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και «στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού». Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών,  η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.

ΜΗΝΥΜΑ (Ι): Βγαίνει μεγαλομέτοχος με 8,9 εκατ. τμχ , μπαίνει ο μπροστινός με 250 χιλ. μτχ (του δίνουμε τεράστιο μπόνους για να του έρθει “τσάμπα” η αγορά). Το στόρι του ελληνικού έχει ένα βασικό πρόβλημα για να πουληθεί.

  • Ολοι όσοι έχουν βαθιές τσέπες φεύγουν την τελευταία 3ετία. Πρώτα οι συνέταιροι του Λάτση, τώρα μέρος της οικογένειας Λάτση. Προσέξτε, μην καταλήξουμε σαν την ΜΙΓ πριν 13 χρόνια.

ΜΗΝΥΜΑ (ΙΙ): Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι γιατί προχώρησε εσπευσμένα στο ομολογιακό. Λεφτά ήδη έχει (προεγκεκριμένο μεγάλο δάνειο από τράπεζες, λεφτά από την ΑΜΚ που δεν έχουν ξοδευτεί). Αυτά τα 2 είναι πάνω από 1,5 δις ευρώ! Το ομολογιακό γιατί το ήθελε τώρα; Ξεκινούν τα έργα και δεν το πήραμε χαμπάρι;

  • Το λέω, γιατί πριν 1 μήνα το κράτος γρατζούνισε 4 αυθαίρετα κτίρια από τα 600-700 που πρέπει να γκρεμιστούν πριν παραδοθεί το ελληνικό στην ΛΑΜΔΑ.

Βάλαμε εκεί έναν καψερό με μια μπουλντόζα της πλάκας, βγάλαμε φωτογραφίες, φωνάξαμε ΜΜΕ, social media και το Ελληνικό σήμερα βρίσκεται ακριβώς στην ιδία κατάσταση όπως ήταν πριν 13 μήνες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  • Πολύ θέατρο η κατάσταση, για να φτάσουν σε τέτοιο σημείο ξεφτίλας κάτι πάνε να καλύψουν.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Ιουλίου, στις 15:02 μ.μ. έγινε ένα πρώτο ισχυρό πακέτο 5 εκατ. μετοχών για το 2,82% των μετοχών στα 5,60 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη στο φινάλε της συνεδρίασης.

  • Ένα ήταν 2,8 εκατ. μετοχών στα 5,80 ευρώ συνολικής αξίας 17,02 εκατ. ευρώ, ενώ το τρίτο ήταν 1,1 εκατ. τεμαχίων επίσης στα 5,80 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 6,69 εκατ. ευρώ.
  • Συνολικά, τα τρία πακέτα ξεπέρασαν τα 50,5 εκατ. ευρώ. Τα πακέτα έγιναν με discount περίπου 10% συγκριτικά με την τιμή της μετοχής στο ταμπλό.