Βόλος: Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά από την απολογία του ο 50χρονος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο επειδή το θύμα βίαζε την κόρη του.

Ο 50χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί, βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ωστόσο, εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι και έτσι θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο εντός πενθημέρου.

Το θύμα φέρεται ότι βίαζε την κόρη του 50χρονου από την ηλικία των 9 ετών, ενώ είχε φθάσει στο σημείο να εκβιάζει το 18χρονο πλέον κορίτσι ζητώντας χρήματα, υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιούσε φωτογραφίες της.

Ο 50χρονος δράστης, σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσε στους αστυνομικούς, σκότωσε υον κουνιάδο του όταν το πρωί της περασμένης Τρίτης η 18χρονη κόρη του αποκάλυψε ότι ο 33χρονος τη βίαζε από την ηλικία των 9 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, την εκβίαζε πως θα δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τις αρρωστημένες πράξεις του, αποσπώντας της χρηματικά ποσά.

Από την πλευρά του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη αναφέρθηκε ότι ο πελάτης του «δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει κανέναν».

«Τον κάλεσα εκεί για να τον κάνω να ομολογήσει. Αυτός επειδή ήταν τριπλάσιος σε μέγεθος από εμένα δεν με φοβήθηκε καθόλου, δεν με υπολόγισε, με πλησίασε και φοβούμενος πια ότι θα με αφοπλίσει και θα με χτυπήσει, θα με σκοτώσει, εκείνη την στιγμή πυροβολησα ενστικτωδώς χωρίς να σκεφτώ τίποτα» υποστηρίζει ο 50χρονος, σύμφωνα με τον κ. Κούγια.

Την ίδια στιγμή η δεύτερη σύζυγος του δράστη με την οποία έχει αποκτήσει έναν 10χρονο γιο κρατά αποστάσεις από τον 50χρονο. Σε δηλώσεις της για το αν πιστεύει ότι ο αδελφός της βίαζε την κόρη του συζύγου της εκείνη απάντησε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι ο αδελφός μου είχε κάνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν ξέρω τίποτα. Αλλά και να το έχει κάνει υπάρχουν νόμοι. Δεν έπρεπε να σκοτώσει τον αδελφό μου, μας έχει σκοτώσει όλους με αυτό που έκανε, διαλύθηκαν όλα. Υπάρχουν νόμοι για να βάλουν στη θέση του τον καθέναν και ας ήταν και αδελφός μου. Αλλά όχι να τον σκοτώσει. Οι γονείς μου ήρθαν, κλαίνε, έχουν τρελαθεί, μόνη μου πρέπει να τραβήξω όλο αυτό».