Βολές της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα: «Αναγκάστηκε ή συμφώνησε να υποταχθεί στις ΗΠΑ»

Επίθεση εναντίον της χώρας μας για τη συνεργασία που έχει με τις ΗΠΑ έκανε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα με σειρά αιχμηρών αναρτήσεων στα ελληνικά στο Twitter.

Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό της η πρεσβεία της Ρωσίας αναπαράγει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και κατηγορεί τη χώρα μας ότι, αν και υπήρχαν φιλικοί δεσμοί, ξαφνικά η Ελλάδα «αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί» στις ΗΠΑ. «Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας» αναφέρει επίσης ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ειδικότερα, το αρχικό tweet της ρωσικής πρεσβείας απεικονίζει τον Σεργκέι Λαβρόφ στον οποίο αποδίδεται η ακόλουθη δήλωση: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτυσσόταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Λίγες ώρες αργότερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από την επίσημη σελίδα της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με νέα ανάρτησή του δήλωσε: «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».