ΒΙΟΧΑΛΚΟ – Νέα επένδυση στον Ταύρο και σύσταση της Noval Property

Tην κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Βιοχάλκο για το ακίνητο των 72 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς 252 στον Ταύρο,  μια επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο στον Ταύρο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Βιοχάλκο καθώς εκεί λειτούργησε, το 1937, το πρώτο εργοστάσιο της.

Πρόκειται για ένα από τα 41 ακίνητα της Βιοχάλκο που θα περάσουν στην θυγατρική της Noval Property ΑΕΕΑΠ  για την οποία μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κύριος στόχος της  Noval Α.Ε. είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο Όμιλος Βιοχάλκο. Η Βιοχάλκο Α.Ε. και οι εταιρίες της αναπτύσσουν σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο. Τα πιο σημαντικά ακίνητα που αξιοποιούνται ή αξιοποιήθηκαν από τη Viohalco και τις θυγατρικές της βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα, καθώς και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες.

Σήμερα η αποτίμηση της ανέρχεται στα 250 με 260 εκατ ευρώ ενώ πηγές προσκείμενες στην εταιρεία αναφέρουν ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη κατά την εισαγωγή της, ενδεχομένως και διπλάσια

Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εμπορικά κέντρα River West και Mare West (στην Κόρινθο), όπως επίσης και το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, το γειτονικό συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων «Κ29», επίσης στην πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς και αρκετά συγκροτήματα γραφείων.

Ήδη η Noval προχωρά σε επέκταση του εμπορικού κέντρου River West. H επέκταση αφορά σε παρακείμενο οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστούν επιπλέον 8.000 τετραγωνικά μέτρα. To River West άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2011.