Βίντεο από drone – Ντροπιαστικές εικόνες από απέραντο σκουπιδότοπο στις όχθες του Αλφειού

Βίντεο από drone

Ντροπιαστικές εικόνες από απέραντο σκουπιδότοπο στις όχθες του Αλφειού

  • 100.000 δέματα από σκουπίδια έχουν ξεχαστεί κοντά στις εκβολές του Αλφειού.
  • Λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο Ηλείας, επάνω στην όχθη του ποταμού Αλφειού και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από τις εκβολές του στην θάλασσα, υπάρχει ένας περίεργος σκουπιδότοπος εδώ και περίπου 10 χρόνια.

100.000 δέματα από σκουπίδια έχουν συγκεντρωθεί σε μια έκταση περίπου 50 στρεμμάτων και έχουν ξεχαστεί από τους πάντες.

Ντροπιαστικές εικόνες από απέραντο σκουπιδότοπο στις όχθες του Αλφειού | tanea.gr
  • Αυτή η τοξική βόμβα “στραγγίζει” τα απόβλητα της αρχικά στο υπέδαφος και στην συνέχεια στον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού Αλφειού που κυριολεκτικά εφάπτεται με αυτή την παράνομη χωματερή και όλα αυτά καταλήγουν είτε στο νερό που αντλείται για την άρδευση του κάμπου είτε στην θάλασσα.

Η φύση δίνει την δική της μεγάλη μάχη απέναντι στην ανθρώπινη κακοποίηση και αδιαφορία και 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψη των δεμάτων έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν δέντρα μέσα από τα σκουπίδια και να φυτρώνουν διάφορα φυτά σχεδόν σε όλη την έκταση τους.

Ίσως μετά από το οικόπεδο με τα κλαδιά στο Μάτι που 1 χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά επιτέλους καθαρίστηκε, ήρθε η ώρα και για αυτή την παράνομη και ντροπιαστική χωματερή που μπορούν να δουν όλοι όσοι κατευθύνονται από την Μεσσηνία προς την Αρχαία Ολυμπία από τον δρόμο.

Δείτε βίντεο από drone:

TA NEA