ΒΗΜΑτοδότης: Η 25χρονη με το… δανεικό τρακτέρ

Τρακτέρ δικό της δεν έχει η 25χρονη Μαρία-Πετρούλα Σκλιά (φωτογραφία) από την Κόρινθο, που εργάζεται σε οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ξανθιά αγρότισσα να βρεθεί στα μπλόκα των αγροτών στη Σωληνουργία. Πήρε το John Deere του φίλου της και απέκλεισε και αυτή μαζί με άλλους αγρότες τους δρόμους.

Θα παραμείνει εκεί, πάνω στο τρακτέρ έως ότου υπάρξουν μέτρα για τους νέους αγρότες, όπως λέει. Είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών, έχει γνώση οικονομικών και, το σημαντικότερο, είναι η μόνη από τρία άλλα αδέλφια της που μετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Θέλει μάλιστα να συναντήσει τον Πρωθυπουργό. Τι θα του πει; «Δώστε κίνητρα για τους νέους αγρότες για να γυρίσουμε πίσω στα χωράφια μας και στα πτηνοτροφεία μας. Ετσι όπως τα κάνετε, δεν βγαίνει, μας καταστρέφετε» μου είπε ότι θα του πει με φανερό αγωνιστικό χαρακτήρα.

Και συμπλήρωσε: «Αν συναντήσω κάποια στιγμή τον κ. Τσίπρα θα ήθελα να μου έλεγε αυτός τι είδους κίνητρα δίνει σήμερα η κυβέρνηση στους νέους αγρότες». Εως ότου όμως συναντήσει τον Πρωθυπουργό η γαλάζια (ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του Π. Τατούλη) αγρότισσα θα παραμείνει στα μπλόκα, στο δανεικό τρακτέρ του φίλου της.