Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στη δυτική Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές Αρχές.

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι επλήγησαν απευθείας απ’ αυτές τις βροχές, οι οποίες έπληξαν έντεκα πολιτείες της χώρας και περισσότερες από 8.000 κατοικίες καταστράφηκαν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ρεμίτζιο Σεμπάλος, η περίοδος των καταρρακτωδών βροχών έφτασε στη Βενεζουέλα λίγο νωρίτερα και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να βρέχει τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο ποταμός Μόκοτις υπερχείλισε και πλημμύρισε τους κύριους δρόμους της πόλης Τοβάρ, σύμφωνα με τον Ραμόν Γκεβάρα, κυβερνήτη της πολιτείας Μέριδα (δυτική Βενεζουέλα), ο οποίος διευκρίνισε ότι η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί σ’ όλη την πόλη, ενώ οι προσβάσεις σ’ αυτήν έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

«Η κατάσταση είναι δραματική, θλιβερή, απελπιστική. Το να τα χάνεις όλα δεν είναι εύκολο, όμως είναι χειρότερο να χάνεις δικούς σου ανθρώπους. Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του 2005» σχολίασε ο Χεσούς Κιντέρο, δημοσιογράφος στη Μέριδα.

Τη χρονιά εκείνη 41 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 52 άνθρωποι χαρακτηρίστηκαν αγνοούμενοι όταν καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη Μέριδα.

Οι βροχοπτώσεις πλήττουν και άλλες περιοχές της Βενεζουέλας, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Καράκας.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Ινστιτούτο της χώρας (Inameh) εξέδωσε προειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των ποταμών σε τουλάχιστον έξι πολιτείες.