Βέλγιο: Κάν’ το όπως στον Παλαμά!..

Φαίνεται πως οι απάτες με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε άλλο παρά μόνο ελληνικό φαινόμενο είναι, καθώς μια αντίστοιχη αποκάλυψε η υπουργός Υγείας της περιφέρειας της Βαλονίας στο Βέλγιο.

Μιλώντας στο rtbf, η υπουργός Κριστί Μορεάλ ανέφερε ότι γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid safe pass), διευκρινίζοντας ότι διαπιστώθηκε αφενός ότι υπήρχαν αφενός «δυσκολίες στην κωδικοποίηση», αφετέρου ο εν λόγω γιατρός δεν προμηθευόταν δόσεις εμβολίου.

Όπως εξήγησε η υπουργός, οι γενικοί ιατροί ή στα κέντρα εμβολιασμού του Βελγίου έχουν πρόσβαση στο Vaccinnet (το λογισμικό για την κωδικοποίηση του εμβολιασμού) και μπορούν κωδικοποιούν άτομα που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν το έχουν πράξει.

Η πρόσβαση του γιατρού στο Vaccinnet έχει ανασταλεί, τα πλαστά πιστοιποιητικά έχουν απενεργοποιηθεί, ενώ για το ζήτημα αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες.