Β. Κικίλιας: Σύλληψη δύο ανδρών για τη φωτιά στη Βοιωτία – Εκτελούσαν θερμές εργασίες

Τη σύλληψη δύο ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές. «Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός και πρόσθεσε: «Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν, και ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων η καταγραφή θα είναι άμεση και οι αποζημιώσεις πολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

«Σήμερα (σ.σ.: χθες Δευτέρα) είτε από αμέλεια είτε από εγκληματική αμέλεια είτε αποκλεισμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 4 σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια» σημείωσε και τόνισε ότι στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα. Ακόμη, τόνισε ότι σε πολλές περιοχές θα δούλευαν όλο το βράδυ χωματουργικά της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όπως δήλωσα ήδη επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες η κλιματική κρίση είναι εδώ και πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε» υπογράμμισε και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φωτιές.

«Θέλω να ευχαριστήσω, για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άντρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν. Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά, μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο» ανέφερε.