Β. Κικίλιας: «Η ΝΔ μείωσε κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο»

Στα στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη μεταναστατευτική πολιτική και στην τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο OPEN ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι οι μεταναστατευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο μειώθηκαν πάνω από 90%, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν λιγότεροι από 4.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά, εκκρεμούν λιγότερες από 20.000 αιτήσεις ασύλου, το «κολαστήριο» της Μόριας είναι παρελθόν και πλέον υπάρχουν σύγχρονες δομές. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων, η χώρα πρωταγωνίστησε στη χορήγηση ανθρωπιστικών θεωρήσεων και στηρίχθηκαν τα νησιά που σήκωσαν πολύ μεγάλο βάρος του προσφυγικού-μεταναστατευτικού.

«Για του λόγου το αληθές, κοιτάξτε πόσο καλά πηγαίνει η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος και η Κως στον τουριστικό τομέα, τι έσοδα έχουν οι τοπικές κοινωνίες και πώς επανέρχονται σε μια μερική κανονικότητα. Οπότε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, το 2023 πλέον- και όταν μιλάμε πολιτικά και λίγο πριν τις εκλογές- είναι καλό να μιλάμε με στοιχεία και όχι με επικοινωνιακές πομφόλυγες του τι θεωρούμε ότι έχει συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα, χωρίς απολύτως κανέναν αστερίσκο.

Σχετικά με όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στην Πύλο επεσήμανε: «Εδώ και πολλά χρόνια οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος παρεμβαίνουν με ανθρωπιστικό πρόσημο και υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να σώζουν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα να διαφυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας… Δεν δέχομαι να ακούω τον κ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνούν ελαφρά τη καρδία τους διακινητές, αυτή τη “μπίζνα” πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί, και να δείχνουν με το δάχτυλο ποιους; Τους ανθρώπους που φυλάσσουν τα σύνορά μας, αγωνίζονται και στηρίζουν κάθε ανθρωπιστική προσπάθεια».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε ποια είναι η καρδιά αυτής της πολιτικής: «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κατάφερε στις πρώτες εκλογές με το πρόγραμμά του και με επιχειρήματά του να πείσει τους πολίτες, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με το πρόγραμμα και την αξιοπιστία του κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τώρα με άμεσες ή έμμεσες κατηγορίες προς το Λιμενικό προσπαθεί με μια πρόσκαιρη πολιτική να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων. Το θεωρώ αδιανόητο και το καταδικάζω».