(Β) Επιλογές και σχόλια για τους επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου (05/9)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ με gmail στο yahoo.com όπου κρατάμε όλες τις προεργασίες μας.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (… όπως και χθες): Το ισχυρό υποστηρικτικό μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάγκη σημαντικά χαμηλότερων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας στέλνει σε νέα σημαντική πτώση τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,54% με πτώση 1,8% από χθες “σπάζοντας” το ιστορικό χαμηλό του 1,55% που είχε σημειώσει στις 29 Αυγούστου, φέρνοντας έτσι το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου 65% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους.

  • Ακόμα πιο ισχυρή είναι η βελτίωση στο 5ετές, με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 0,908% επίσης σε νέα ιστορικά χαμηλά με πτώση 2,9% από χθες. Παράλληλα, νέα χαμηλά καταγράφουν οι αποδόσεις και των μακροπρόθεσμων ελληνικών τίτλων, με αυτήν του 15ετούς να υποχωρεί στο 1,917% και του 25ετούς στις 2,461%.
  • Όπως σημειώνουν οι αναλυτές τα σχόλια της νέας επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα της Ελλάδας είναι υπερβολικά υψηλοί και θα πρέπει να εξεταστούν οι προοπτικές καθώς και το μήνυμά της πως το “λογικό” επίπεδο διαμορφώνεται στο 1,5% με 2% έναντι 3,5% που είναι σήμερα, είναι οι λόγοι που οδηγούν τους ελληνικούς τίτλους σε νέο ράλι.
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ στο capital.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Τα κατωτέρω σχόλια αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους φίλους αναγνώστες του μ/μ που τοποθετούνται είτε όταν πρωτοπαρουσιάζουμε την κάθε περίπτωση, είτε ακολουθούν τον τρόπο σκέψης μας… 

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (άνω των 500 εκατ. ευρώ)

!ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ ψηλά στις προτιμήσεις μας.

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Πεδίον δράσης λαμπρόν για τους traders, ανάλολγα με την έμπνευση του καθενός…

  • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (150 με 500 εκατ. ευρώ)

!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κτίζει γερή βάση στα τρέχοντα επίπεδα, πριν ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο..

!ΑΤΤΙΚΗΣ: Η χαρά των μικρο-παικτών… με λίγα πονταρίσματα, το διασκεδάζουν…

!ΦΟΥΡΛΗΣ: Έχει κουράσει η αδυναμία του ομίλου να εμφανίσει μία κερδοφορία που να δικαιολογεί τα 280 εκατ . ευρώ αποτίμησης του στο ταμπλό. Διαπραγματεύται και 1,7 φορά την Book Value… Υπάρχουν πολύ καλύτερες πορτοκαλιές… Στις Τοp7 επιλογές μας σε όλες τις κατηγορίες, την αποσύρουμε στο +32% καθαρά. Και ας την πάνε όπου θέλουν…

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 50 μέχρι 150 εκατ. ευρώ)

!OΛΥΜΠ: Η μετοχή επανέρχεται με νέες διαθέσεις…

!ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Και αυτή το ίδιο…

!ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Παρελθόν και τα 2,1000 ευρώ και όπως σας έχουμε αναφέρει όταν την βάλαμε στην ΤΟΠ7 λίστα στα 1,2500 με 1,3000 έχει όλα τα φόντα να περάσει στην κατηγορία των 100plus εκατ. εισηγμένων σε κ/φση (τουλάχιστον στα 3,3000 ευρώ δηλαδή). Στα… 64 εκατ. τώρα.

!ΚΕΚΡΟΠΑΣ – απάντηση – ΧΘΕΣ: Γιατί, έχετε καμμία αντίρρηση;  Τι… 4 και 5 ευρώ;; Δηλ. 80 και 97 εκατ. ευρώ κ/φσης αντίστοιχα; Με τέτοια απόφαση και τέτοιες προοπτικές; Με Περιστέρη και Κόκκαλη από πίσω του;  Απλά, μοίρασε απίστευτες αποδόσεις η μτχ (ουσιαστικά την μεγαλύτερη απόδοση στο ταμπλό στο 18μηνο) και οι διαχειριστές έβαλαν φρένο, πριν αλλάξουν ταχύτητα για τον επόμενο προορισμό.

!ΚΕΚΡΟΠΑΣ (1): Μικρό δείγμα επαναφοράς της δυναμικής το σημερινό +8,29% στα 3,1350 ευρώ μέχρι στιγμής. Με κ/φση… 62 εκατ. ευρώ… Είμαστε σοβαροί;; Βέβαια, ο market maker θα κάνει τα δικά του… Απλά, θα σπάμε πλάκα με τα τερτίπια του. Aν τα ξαναρχίσει, βεβαίως βεβαίως…

  • ΜΙΚΡH ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 15 μέχρι 50 εκατ. ευρώ)

!ΕΚΤΕΡ-απάντηση: Ούτε σκέψη για αποχώρηση. Κάποιος, μεγαλύτερος του κλάδου την έχει στο στόχαστρο…

!ΙΝFORM ΛΥΚΟΣ: Από τότε που σας τον συστήσαμε (0,7500 και 0,8000 και 0,9000) είχαμε δώσει και τον στόχο στα 1,9000 ευρώ (λογιστική αξία) τα οποία πλησιάζει τώρα. Μερική κατοχύρωση της επόμενης παρτίδας ενθυλάκωσης. Η πρώτη – όπως ξέρετε – γίνεται μόλις και αν μας κάνει ένα +40% η μετοχή από την 1η επιβίβαση.

  • ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ. ευρώ)

!ΜΟΝΤΑ BAGNO: Δεν έχουμε δει και πολλά στο ταμπλό, ο όμιλος με την βοήθεια της Μυκόνου έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Υπενθυμίζουμε, ότι εν έτει 2005 και 2006 μπορούσε και εμφάνιζε κερδοφορία 5 και 6 εκατ. ευρώ… Στόχος μας τουλάχιστον η book value στα 0,9700.

!ΜΟΝΤΑ: Προσέξτε τον δείκτη δανειακής μόχλευσης που έχει υποχωρήσει στο 0,47 και την σχέση p/bv sto 0,68…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ(1):

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.