UNIBIOS Συμμετοχών (ΒΙΟΣΚ): The Sky is the limit** 

ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με βάση την εκάστοτε κεφαλαιοποίηση τους στο ταμπλό… 

  • TO ΧΡΩΣΤΑΜΕ στους φίλους αναγνώστες – μέλη του Viber – εδώ και μερικές ώρες…

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ: 9,5 εκατ. ευρώ…

  • UNIBIOS

Από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν θα μας απασχολήσουν τα 6μηνα που πρόκειται να δημοσιεύσουν. Κι αυτό λόγω κλάδου δραστηριότητας και της παρθένου πηγής του…
  • Η μετοχή είχε καταγράψει οκτώ (8) σερί αρνητικά πρόσημα, για να δείξει σήμερα σημεία ανάκαμψης.


UNIBIOS Συμμετοχών (ΒΙΟΣΚ) 
  • ΕΧΕΙ στο χαρτοφυλάκιό της μια εταιρεία η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε  ένα πραγματικό επιχειρηματικό διαμάντι, τη Watera International. Μιλάμε για μια κορυφαία διεθνή εταιρεία επεξεργασίας ύδατος σε… θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, επεξεργασία μετάλλων, παραγωγή τσιμέντου, γαλακτοβιομηχανίες, κονσερβοποιίες, δημοτικά δίκτυα, χημικές βιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες,  νοσοκομεία (αιμοκάθαρση) και ξενοδοχεία,  όπου αναμένεται στα επόμενα χρόνια μέσω των θυγατρικών της, που έχει σε διάφορες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης να παίξει σημαντικό ρόλο στους τομείς της Πράσινης Οικονομίας και του περιβάλλοντος.
Σε αυτό ειδικότερα το κομμάτι φαίνεται ότι έρχεται  ένας επενδυτικός πακτωλός, καθώς η ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας νερού, όπου σχεδόν 1 στους 7 κατοίκους του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό έχει προκαλέσει άμεση  ευαισθητοποίηση  ισχυρών οικονομικά κρατών και  παγκόσμιων οργανισμών με αποτέλεσμα τη δημιουργία γιγάντιων πακέτων περιβαλλοντικών έργων.
  • Το ύψος των επενδύσεων αυτών για την επόμενη πενταετία θα πλησιάσει τα 180 δισ. δολάρια με τα 75 δισ. δολάρια να πέφτουν σύμφωνα με έρευνες της ΠΑ.Κ.Ο.Ε (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) και άλλων φορέων σε μονάδες αφαλάτωσης και φιλτραρίσµατος του νερού. Επίσης σημαντικά αυξημένη θα είναι και η κατανάλωσή του, ξεπερνώντας μέχρι το 2025 το 60% στις αναπτυσσόμενες χώρες και το 22% στις αναπτυγμένες χώρες.
Καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της τεράστιας πίτας που θα κατευθυνθεί τα επόμενα χρόνια στον τομέα που εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται η θυγατρική της Unibios, Watera International και πόσο εύκολα μπορεί να γιγαντωθεί η εν λόγω καταξιωμένη διεθνώς εταιρεία μιας που έχει κερδίσει σε διάφορες χώρες πολυάριθμα βραβεία για την καινοτομία και την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση των μονάδων επεξεργασίας νερού που κατασκευάζει.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ @chartswar.com: UNIBIOS ΒΙΟΣΚ…θα επανέλθω λίαν συντόμως. Πράσινη Οικονομία – Κλιματική Αλλαγή… ΟΛΑ δουλεύουν υπέρ της. Το 2022 θα τρίβουμε τα μάτια μας για αυτή την εταιρεία. #Greeneconomy #Climatechange

Unibios

Είναι μια από τις λίγες εισηγμένες εταιρείες, για να μη πω η μοναδική, που μπορεί υπό την ιδιότητά της ως πρωτοπόρος στην επεξεργασία νερού να αδράξει σημαντικά κονδύλια από τα γιγάντια πακέτα που θα κατευθυνθούν παγκοσμίως στην επόμενη πενταετία τόσο προς την πράσινη οικονομία όσο και  προς τη κλιματική αλλαγή, που δυστυχώς αρχίζει και δείχνει όλο και περισσότερο την επικινδυνότητά της.

  • Η συγκεκριμένη εταιρεία λόγω και της μικρής κεφαλαιοποίησής της, καθώς βρίσκεται ακόμα κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ με την επιτυχή ανάληψη και πραγματοποίηση σημαντικών διεθνών έργων πολλαπλάσιας δυναμικότητας και αξίας από εκείνα που μας έχει μέχρι τώρα συνηθίσει μπορεί να ανοίξει διάπλατα το δρόμο για υπερδιπλάσιες κεφαλαιοποιήσεις που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πριν από κάμποσους μήνες. Επίσης υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει άρδην τα μέχρι τώρα οικονομικά δεδομένα της.
  • Ο χώρος στον οποίο κινείται είναι διεθνώς αρκετά κατακερματισμένος σε μικρότερες εταιρείες πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί με τη σωστή επιλογή και  εξαγορά  δύο  ή τριών εταιρειών να αποκτήσει ως παίκτης παγκόσμιας εμβέλειας   ένα τέτοιο  «εκτόπισμα» που δύσκολα θα μπορούσε να ξεφύγει από το μάτι των μεγάλων θεσμικών οίκων του εξωτερικού.

Η εταιρεία δεν είναι άλλη από τη Unibios (ΒΙΟΣΚ) η οποία από το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2021 δείχνει να γυρίζει σελίδα μιας που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει διψήφιο ποσοστό ανόδου στο τζίρο των πωλήσεων σε σχέση με αυτό του 2020, παρά το γεγονός που τη θέλει συνήθως να  πατάει γκάζι στο δεύτερο εξάμηνο. Πάντως αν το 2021 είναι το έτος που θα αλλάξει σελίδα στη κερδοφορία της  το 2022 θα είναι το έτος που θα τη φέρει στο προσκήνιο της ανάπτυξης.

Διαγραμματικά την είχαμε αναφέρει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ως το εξελισσόμενο «επιχειρηματικό διαμάντι»  με τη μετοχή της να είχε μόλις διασπάσει ανοδικά την περιοχή αντίστασης των 0,34 ευρώ και να κατευθυνόταν υπό την επίβλεψη του ισχυρού ανοδικού στροφέα “S” προς την διπλή ζώνη αντίστασης των 0,47 με 0,525 ευρώ.

  • Τώρα η τιμή της μετοχής όχι μόνο έχει διασπάσει ανοδικά την προαναφερόμενη ζώνη αλλά δείχνει ισχυρές διαθέσεις να έρθει σε μετωπική με  τα 0,65 ευρώ ανοίγοντας έτσι το διαγραμματικό πεδίο για τα 0,87 ευρώ που είχε γράψει τα τότε Χριστούγεννα του 2014. Ιδιαίτερο τεχνικό στοιχείο της δυναμικότητας της μετοχής είναι και η έντονη κλίση ανόδου που έχει πάρει πλέον η τιμή της πάνω από το στροφέα “S”.