Τζόνσον: Το να διαπραγματεύεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να διαπραγματεύεσαι με κροκόδειλο»!

Πιθανό να αποτύχουν οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, συγκρίνοντας τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τη διαπραγμάτευση με έναν… κροκόδειλο. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι το να συναλλάσσεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να συναλλάσσεσαι «με έναν κροκόδειλο που κρατάει το πόδι σου στα σαγόνια του», ενώ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό για τη Δύση να συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση καθώς ταξίδευε προς Ινδία, όπου θα ενθαρρύνει τον ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι να τερματίσει την ουδετερότητα της χώρας του έναντι του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, υποβάθμισε την πιθανότητα η Ινδία να τερματίσει τις μακρόχρονες σχέσεις που έχει με τη Ρωσία.

«Είναι πολύ σκληρό να βλέπει κάποιος πώς μπορούν οι Ουκρανοί να διαπραγματευτούν τώρα με τον Πούτιν, με δεδομένη την προφανή έλλειψη καλής πίστης εκ μέρους του» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η στρατηγική του, η οποία είναι προφανής, είναι να προσπαθήσει να περικυκλώσει και να κατακτήσει όσο το δυνατό περισσότερο από το έδαφος της Ουκρανίας και ίσως να κάνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση από θέση ισχύος».

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας αυτή την εβδομάδα ότι θα συνεχίσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και πυροβολικού, καθώς η Ρωσία εντατικοποίησε τις επιθέσεις της στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν σταματήσει τις άμεσες διαπραγματεύσεις από την 29η Μαρτίου, ενώ η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί μεταξύ τους μετά τις καταγγελίες της Ουκρανίας για ρωσικές φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.