Τζο Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος και σύντομα θα υποστεί συνέπειες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας «δολοφόνος» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες», σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι ένας «δολοφόνος», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι, το πιστεύω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα» δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News. Ερωτηθείς ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν επισήμανε ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί, όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου… είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».