Τζέιν Φρέιζερ – Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σε μεγάλη τράπεζα της Wall Street

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Μάικλ Κόρμπατ, διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, θα συνταξιοδοτηθεί και η τράπεζα έχει ήδη επιλέξει το πρόσωπο, που θα τον διαδεχθεί. Πρόκειται για την Τζέιν Φρέιζερ, η οποία θα γίνει όταν αναλάβει τα καθήκοντά της η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σε μεγάλη τράπεζα της Wall Street.

H Φρέιζερ ανήκει στο δυναμικό της τράπεζας εδώ και 16 χρόνια και είχε ουσιαστικό ρόλο στην ανάκαμψη της Citi μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-09 και στην αναμόρφωση του τομέα στεγαστικών δανείων, ενώ κλήθηκε να «νοικοκυρέψει» και τις δραστηριότητες της τράπεζας στη Λατινική Αμερική.

Τώρα αναλαμβάνει τα ηνία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης εδώ και δεκαετίες. Συνάδελφοί της δηλώνουν στη Wall Street Journal ότι έχει όλα τα προσόντα για να ανταποκριθεί στην μεγάλη αυτή πρόκληση και τον σωστό συνδυασμό στρατηγικού οράματος και πραγματισμού σε ό,τι αφορά τα θέματα της καθημερινής λειτουργίας, ενώ δεν μπερδεύει την έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη της με τη δυνατότητα να λάβει σκληρές αποφάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις προσπάθειές τους να προσλάβουν περισσότερες γυναίκες σε υψηλές θέσεις, οι τράπεζες της Wall Street εξακολουθούν να διοικούνται από άνδρες. JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs δεν είχαν ποτέ γυναίκα επικεφαλής.

Πηγή: Wall Street Journal