Τζέφρι Πάιατ: Δεν αποκλείω δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων σε ελληνικά νησιά

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάϊατ μιλάει στην ειδική ενημέρωση για την συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν στο μέλλον να δημιουργήσουν βάσεις στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου μίλησε για τη νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

  • Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα για την δημιουργία βάσης στην Σκύρο, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Πάϊατ δήλωσε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές, συμπεριλαμβανομένης της πολύ σημαντικής επιστολής που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης και διεύρυνσης της παρουσίας μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών.

  • Σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν εστιάζουμε στη Σκύρο, δεν έχουμε κάποια λειτουργική απαιτήση εκεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το απέκλεια για το μέλλον».