ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η απολιγνιτοποίηση θα “ερημώσει” τη Δυτική Μακεδονία

Την ανάγκη να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, διότι θα οδηγήσει σε «ερημοποίηση» της Δυτικής Μακεδονίας, και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης, ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Γα το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που κατάρτισε η κυβέρνηση είπε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί και θα οδηγήσει σε «ερημοποίηση» την περιοχή, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δείχνει να ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των εταιριών που χρηματοδοτούν επενδύσεις στο Φυσικό Αέριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης στην εποχή της απολιγνιτοποίησης, το οποίο θα διασώσει τις ενεργειακές περιοχές στον άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί να συνδιαμορφωθεί με τις τοπικές κοινωνίες, την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης περιοδείας του στην Κοζάνη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των Συνδικάτων των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το masterplan της Δίκαιης Μετάβασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.