10 Σεπτ. 2020– Type 214 “Παπανικολής”: Πάντα αθέατα… αλλά πιο φονικά στην επόμενη κρίση

  • Οι τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια τύπου 214, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο πρόγραμμα που θα λάβει την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ.

Μια απόφαση την οποία η Ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να έχει λάβει το λιγότερο δυο χρόνια πριν, για να μην θυμίσουμε πως η υπόθεση φτάνει στο βαθύ παρελθόν, την εποχή της προμήθειας των υποβρυχίων, διότι όπως επισημαίνουν πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, από τότε υποβρύχια και τορπίλες έπρεπε να πήγαιναν «πακέτο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL (Γ.Σ)

Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα 214 που ευτυχώς οι άνθρωποι του Σκαραμαγκά τα «ίσιωσαν». Αργότερα το θέμα ξεχάστηκε, μετά φτάσαμε στην εποχή που η Τρόικα απαγόρευε τα πάντα και κάπως έτσι περάσαμε στην εποχή που… «ρισκάραμε»!

Αν τα θέματα αυτά είχαν λυθεί, σήμερα δεν θα περνούσε από την επιτροπή της Βουλής ένα πρόγραμμα του χθες και φυσικά σε αυτή την Ελληνοτουρκική κρίση, τα ελληνικά «φαντάσματα» του βυθού θα είχαν ένα σημαντικό ,«άσσο στο μανίκι».

  • Και τότε η στρατιωτική ηγεσία είχε πολύ ψηλά στην ατζέντα της τις τορπίλες, αλλά κανείς δεν αφουγκράζονταν τις αγωνίες της ενώ οι όλοι γνώριζαν πως η διαδικασία όσο fast track και να γίνει, απαιτεί χρόνο.

Οι αναλύσεις που έχουν γίνει στον πρωθυπουργό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και του Α’ ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη είναι εκείνες που ανέβασαν ακόμη περισσότερο τις τορπίλες στον κατάλογο των προτεραιοτήτων.

Για την επόμενη Ελληνοτουρκική κρίση και οι τορπίλες…

  • Οι νέες τορπίλες, μόλις περάσουν και από το ΚΥΣΕΑ έχουν έναν δρόμο που δεν είναι ο πιο γρήγορος ή καλύτερα δεν μπορεί ελέω της γραφειοκρατίας να γίνει πιο σύντομος.

Πάντως πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνουν ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να τρέξει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία. Γίνεται όμως να τρέξει περισσότερο από τους γνωστούς και ρεαλιστικούς ρυθμούς;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΥΡΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ