ΤτΕ: Ανάκληση αδείας της ασφαλιστικής City Insurance στη Ρουμανία

Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority (ASF) ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (Insurance-Reinsurance Company City Insurance S.A.), με έδρα στη Ρουμανία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζας της Ελλάδος, στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro).

Η είδηση αυτή έρχεται ως λογική συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων όταν και η ASF είχε επισήμως ανακοινώσει πως δεν καταβλήθηκαν τα 150 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της απαιτούμενης ΑΜΚ, με στόχο την κάλυψη της ελάχιστης απαίτησης κεφαλαίου, “ανοίγοντας το δρόμο” για την ανάκληση της άδειας.

Συνέπειες αναμένονται να υπάρξουν και στη χώρα μας που δραστηριοποιείται με καθεστώς ΕΠΥ.

Όταν είχε πρωτοαναδειχθεί το θέμα πριν το φετινό καλοκαίρι, γίνονταν λόγος για 150.000 με 180.000 ασφαλιστήρια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ωστόσο εκτιμάται ότι μειώθηκαν σε ένα βαθμό το τελευταίο διάστημα.

Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από διάφορες πλευρές για θετική κατάληξη στην υπόθεση δεν ευοδώθηκαν, ενώ στελέχη του κλάδου αναφέρουν σήμερα πως αποτελεί “στοίχημα” όλων (εποπτικές αρχές κλπ) να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στην αγορά.