Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας

Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα είπε «Δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. «Αλλά δεν τα κατάφεραν», επισήμανε.

Και τούτο γιατί, όπως τόνισε, «τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας απέτρεψαν αυτό το σχεδιασμό». «Παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε ορισμένες φορές στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας, περίπου 1.800.000 γυναίκες και άνδρες σε όλη την Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλο αυτό τον κόσμο», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε όμως παράλληλα και τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», είπε ακόμη.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής.

Αποκρούοντας, συγκεκριμένα, την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική» και ξεκαθάρισε:

«Θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού».

Γιατί, επαναλαμβάνω, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιχειρεί να λανσάρει ένα πρωτότυπο μοντέλο κυβέρνησης Ανώνυμης Εταιρείας. Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο ceo υπουργών. Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί όπως μας εξήγησαν οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης. Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό. Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ, συντονιστή όλων των υπουργών. Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η λογική της διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν».