Τσίπρας σε Αποστολάκη: Αν αποδεχτείς την πρόταση Μητσοτάκη, είναι αποστασία

Διαψεύδει η αξιωματική αντιπολίτευση τα περί συναινετικής μεταγραφής του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Αποστολάκης την προηγούμενη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη πρόταση που του έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να αναλάβει στη θέση του Νίκου Χαραδαλιά.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.