Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Προστάτης των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει τη ΔΕΗ κουμπαρά»

«Προστάτη των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει τη ΔΕΗ κουμπαρά για μπόνους» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηλεία όπου βρίσκεται σήμερα για περιοδεία.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει.

Κατά την περιοδεία του στην αγορά του Πύργου, ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές για την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται με τους πρωτοφανείς λογαριασμούς ρεύματος και την ακρίβεια σε όλο το εύρος της αγοράς, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, και την αδυναμία των πολιτών να βγάλουν τοω μήνα.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ. Του καρτέλ της ενέργειας που σε μια χρονική περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ τους τελευταίους εννέα μήνες. Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρεία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού, με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους. Αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο. Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλίει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής. Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος. Και καλούμε όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα. Καλούμε όλους τους πολίτες στις 15 του Μάη να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του. Να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία. Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στο δημαρχείο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα έχει ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους.