Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ:Η Ελλάδα έστειλε πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας

«Κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ», τόνισε o τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο τούρκος αξιωματούχος εννοούσε τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, η οποία δήλωσε ότι «θα υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας», προσθέτοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.

Ταυτόχρονα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους PATRIOT, εξηγώντας ότι οι S400 ήταν λύση ανάγκης.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ τουτ ΝΑΤΟ δήλωσε την ικανοποίησή του για τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση.

Σε ό,τι αφορά στους S400, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη και έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.