Τσαβούσογλου: «Αναμένουμε τους Γερμανούς φίλους μας για ασφαλείς και ξένοιαστες διακοπές στην Τουρκία»

epa08425476 A woman rides an electric scooter near the Bosphorus backdropped by the Suleymaniye Mosque during curfew, in Istanbul, Turkey, 16 May 2020. Turkish President Erdogan announced that there will be a curfew in 15 big cities, including Istanbul (the country's most populous urban agglomeration), between 16-19 May to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. The government has also decreed the cancellation of public events and has temporarily shut down schools and suspended sports events. EPA/ERDEM SAHIN

Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ARD σημειώνει πως η κυβέρνηση της Άγκυρας αξιοποιεί τη γερμανική εταιρεία πιστοποίησης (TÜV), με στόχο να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες στην Τουρκία, παρά την κρίση του κορωνοϊού. Η εταιρεία θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τον κορωνοιό που αφορά την τουριστική βιομηχανία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προωθεί την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό με επιστολή του προς τον γερμανικό λαό.


Ο Τσαβούσογλου ανακοινώνει με την επιστολή ότι η TÜV θα συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης μιας σειράς μέτρων για τον ιό που έχει καταρτιστεί από το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού  και αφορά τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα τουριστικά λεωφορεία, το προσωπικό και τους ταξιδιώτες. Συζητείται επίσης το ενδεχόμενο επιτόπιων ελέγχων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με προστατευτικό ιματισμό, την κατάρτιση κανονισμών υγιεινής και τήρησης αποστάσεων και την ασφάλεια υγιεινής των μπουφέ με πλέξιγκλας.

Εξάλλου, ο Tόμας Μπαράις, εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον τουρισμό, προέβη σε ενέργειες για να αναλάβει τη σύμβαση του έργου η TÜV. Έγραψε σε επιστολή του στον Τούρκο Υπουργό Τουρισμού «ότι θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στη Γερμανία», όπως δήλωσε ο Μπαράις. Ωστόσο, όσο η γερμανική κυβέρνηση δεν άρει την καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων για ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που έρχονται στη Γερμανία και όσο ισχύει η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση, πολλοί Γερμανοί θα απέχουν από την πραγματοποίηση κρατήσεων.

Ο Τσαβούσογλου κάνει λόγο επίσης στην επιστολή του για «εξαιρετικά εποικοδομητική συνομιλία» με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χάικο  Mάας στις 19 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επανεκκίνηση του τουρισμού μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Η Τουρκία «θα ανοίξει σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις και τον τουρισμό από τον Ιούνιο», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Όμως, η επιστολή δεν αναφέρεται στα τεστ Covid-19 στα αεροδρόμια που είχε ανακοινώσει ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ούτε πως θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης του ιού σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση με Γερμανούς τουρίστες, επισημαίνει το δημοσίευμα του ARD.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ