Τρίτος Αμερικανός υπουργός παραιτείται λίγο πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ

Άλλος ένα υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ υπέβαλε την παραίτησή του, αν και απομένουν λιγότερες από δεκα ημέρες έως την ορκωμοσία του Αμερικανού νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Τσαντ Γουλφ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας με ισχύ από τα περασμένα μεσάνυχτα. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το λόγο που εγκαταλείπει την κυβέρνηση Τραμπ λίγο πριν από το τέλος της θητείας της.

Ο Τσαντ Γουλφ ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά τις εικόνες ντροπής στο Καπιτώλιο είχε επικρίνει την «τραγική» εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας. Και μάλιστα, αποχωρεί ενώ πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για νέες απειλές εν όψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ που υποβάλλει παραίτηση μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, μετά τις Ελέιν Τσάο (Μεταφορών) και Μπέτσι ΝτεΒός (Παιδείας).

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ απέσυρε την εισήγησή του να αναλάβει μόνιμα τη θέση ο Τσαντ Γουλφ και εκείνο αντέδρασε λέγοντας ότι θα υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του.

Πάντως, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και CNN, σε επιστολή του προς τους υφισταμένους του ο Τσαντ Γουλφ αναφέρει ότι αποχωρεί εξαιτίας των «πρόσφατων γεγονότων», μολονότι σκόπευε να παραμείνει ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.