Τρίτη 8 Ιουνίου 2021- Θοδ.Σεμερτζίδης: Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χ.Α

Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χ.Α

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 913,48 μονάδες με άνοδο 1,27%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 69,39 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 16,34 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 65 έκλεισαν ανοδικά, 52 πτωτικά, και 55 παρέμειναν αμετάβλητες.

  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύει τα κέρδη του στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης πραγματοποιώντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 913,78 μονάδες, και την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1,3 προς 1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Υψηλό 52 εβδομάδων

Η εταιρεία INTRALOT ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2021 θα αποσταλούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και θα αναρτηθούν στην εταιρική ιστοσελίδα (www.intralot.com) την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εταιρικά ομόλογα

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq παρέμειναν με σήμα strong buy. Στην Ευρώπη, οι δείκτες DAX 30FTSE 100, και CAC 40 διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Τρίτη μέρα κερδών για τον γενικό δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε για ακόμη μία μέρα πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (880 μονάδες), διατηρώντας το σήμα αγοράς. Ο όγκος διαμορφώθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με τον δείκτη RSI να καταφέρνει στο τέλος να κλείσει πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 923,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη  στις 868,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 27,46 εκατ. τεμάχια, έναντι  51,47 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

  • Επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση βρίσκεται στις 2.220 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 1.997 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με κέρδη κατάφερε να κλείσει στο τέλος ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας το σήμα αγοράς, καθώς και την ανοδική του τάση, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.431 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 1.264 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος δείχνει να σταθεροποιείται πάνω τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (558 μονάδες), με το σήμα αγοράς να παραμένει για τρίτη συνεδρίαση. Η αντίσταση βρίσκεται στις 605 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 468 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 19,96 εκατ. τεμάχια, έναντι 41,29 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem

Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χ.Α.-Τεχνική (κι όχι μόνο) εικόνα ΚΕΠΕΝ, ΦΛΕΞΟ, και ΚΟΥΑΛ