Τραπεζικός Δείκτης: Φαίνεται να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί ακόμα και από το γενικό κλίμα «δυσπεψίας»

  • Τραπεζικός Δείκτης

Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν αρχίσει τελευταία και μπαίνουν με τη καλή έννοια, γιατί εδώ και χρόνια έμπαιναν βλέπετε δικαίως και αδίκως με τη κακή έννοια, στο «στόμα»  των μεγάλων διεθνών επενδυτικών και τραπεζικών οίκων ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, καθώς πλέον φαίνεται όλο και περισσότερο το θερμό φως που πηγάζει από το σημαντικό μακροπρόθεσμο play του κλάδου και των ισχυρών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

  • Οι συνεχόμενες αναβαθμίσεις των τραπεζών με τελευταία τη Moodys λόγω κυρίως της ποιότητας του ενεργητικού, της φερεγγυότητάς τους, των ισχυρών επιπέδων ρευστότητας αλλά και των  προσδοκιών για την επαναλαμβανόμενη κερδοφορία έχει δώσει μια άλλη διάσταση στη μέχρι πρότινος εύθραυστη χρηματιστηριακή τους εικόνα.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο Τραπεζικός Δείκτης φαίνεται να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί ακόμα και  από το γενικό κλίμα «δυσπεψίας» κρατώντας τη τιμή του πάνω από τη βάση των αγοραστών που αποτυπώνεται ανάμεσα στις 540 με 530 μονάδες.

Μάλιστα σε κάποιες συνεδριάσεις οι τράπεζες τραβάνε μετά ευχάριστης έκπληξης τον αντίθετο δρόμο από αυτό της γενικής πλαγιοκαθοδικής διολίσθησης ενώ όταν υπάρχει ισχυρή πτωτική πίεση  βαστάνε τους τύπους μην ενδίδοντας στο προσφιλές  «ξεχείλωμα» που μας είχαν συνηθίσει εδώ και χρόνια των -8 με -10%.

  • Η διακράτηση τώρα του Τραπεζικού Δείκτη πάνω από τις 530 μονάδες θα δώσει το δικαίωμα για διαγραμματικές σκέψεις μεσομακροπρόθεσμης εισχώρησής  του μέσα στο τεράστιο δίχως αγκάθια κενό χώρο που εντοπίζεται ανάμεσα στις 640 με… 800 μονάδες ή ένα σχεδόν + 44% από τα τωρινά επίπεδα τιμών.

Το πότε θα γίνει μένει να μας το δείξει η αγορά.

Chartswar.com Homepage – Αρχική