Τράπεζες: Με προϋποθέσεις το ανοδικό trend να συνεχιστεί και μάλιστα με βίαιο τρόπο

Αν και σίγουρα το κλίμα στις αγορές παραμένει ευμετάβλητο…

με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές…

βέβαια χθες είχαμε μια εξαιρετική συνεδρίαση, ειδικά όσον αφορά τον DAX, κάτι το οποίο σίγουρα θα επηρέαζε και το Χ.Α., όπως είχαμε δει πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες…

αν και σίγουρα οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές παραμένουν μια ειδική περίπτωση όπως γράφαμε και σε πρόσφατα σχόλια μας και ουσιαστικά επιβεβαιώνεται από τη βραχυπρόθεσμη πορεία τους…

οι τραπεζικές μετοχές έχουν όλες τις προϋποθέσεις, βραχυπρόθεσμα, να συνεχίσουν ανοδικά, πρωταγωνιστώντας σε αυτή τη φάση της ανόδου.

Και το θετικό σενάριο κυρίως ενισχύεται από την εικόνα του τραπεζικού δείκτη, με προϋποθέσεις το ανοδικό trend να συνεχιστεί και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

O τραπεζικός δείκτης λοιπόν έκλεισε χθες στις 397,37 μονάδες (με νέα κέρδη 2,08%), με κλειδί την παραμονή υψηλότερα των 370 – 375 μονάδων, με το δείκτη να παίρνει μετά και τη χθεσινή άνοδο μια μικρή απόσταση ασφαλείας.

Όπως είχαμε επισημάνει και προσφάτως, πριν τη μίνι διόρθωση των διεθνών αγορών η παραμονή αυτή, μαζί με την παραμονή υψηλότερα των 340 – 350 μονάδων, βάζει τον τραπεζικό δείκτη – κλάδο, σε ένα νέο θετικό trend, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το δείκτη σημαντικά υψηλότερα, ακόμη και στις 540 – 550 μονάδες, δηλαδή επίπεδα 40% υψηλότερα!!!!

Φυσικά, να τονιστεί ότι πριν αυτές τις αντιστάσεις, υπάρχουν αντιστάσεις στα τρέχοντα επίπεδα των 400 – 410 μονάδων (υψηλό ημέρας χθες οι 404,35 μονάδες), οριστική διάσπαση των οποίων θα επιταχύνει την άνοδο, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στις 500 και τις 540 – 550 μονάδες που αναφέραμε παραπάνω.

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html