ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δείξε μου τους… επενδυτές σου, να προβλέψω τη συμπεριφορά σου!

Χτες στην ΠΕΙΡ διακινήθηκαν 5,25 εκατομμύρια τεμάχια και η μετοχή έπεσε 2,33% , την ίδια ώρα που στην ΕΤΕ διακινήθηκαν 872 χιλιάδες τεμάχια και η μετοχή έπεσε 0,56%.

Αν επί πλέον συγκρίνουμε τις σημερινές τιμές με τις τιμές των placement, και που βρίσκεται η τιμή των μετοχών σήμερα, διαπιστώνουμε μία τεράστια διαφοροποίηση εις βάρος της ΠΕΙΡ, η οποία δεν δικαιολογείται από την σύγκριση των οικονομικών μεγεθών των δύο τραπεζών.

Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να υπάρχει για τη διαφορετική συμπεριφορά των δύο τραπεζών, οι οποίες για αρκετό καιρό παλιότερα, είχαν σχεδόν ίδια τιμή στο ταμπλό, είναι η ποιότητα των επενδεδυμένων κεφαλαίων σε αυτές.

Η συμπεριφορά της ΕΤΕ δείχνει ότι τα επενδεδυμένα κεφάλαια σε αυτήν είναι μακροπρόθεσμα και πιο «σοβαρά», ενώ τα επενδεδυμένα κεφάλαια στην ΠΕΙΡ, είναι πιο βραχυπρόθεσμα και πιο «hedge funds», εξ ου και η εύκολη και μεγάλη πτώση, όπως βέβαια και η εύκολη και μεγάλη άνοδος όταν αυτό τα συμφέρει.

Εκτός και αν, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι οι χθεσινές πράξεις των 5,25 εκατομμυρίων μετοχών είναι πράξεις μικρομετόχων, τοσο στη πλευρά των πωλητών, πιθανότερο, όσο και στην πλευρά των αγοραστών, λιγότερο πιθανό.
Πραγματικά πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο;