Τράπεζα Πειραιώς: Τετραήμεργη εργάσια και όχι κλεισιμό καταστημάτων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων – Ο Μεγάλου τι λέει;

Τη δικιά τους πρόταση ώστε να μην κλείσουν καταστήματα κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση.

Υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών.
 
Οπως σημειώνει  στην ανακοίνωση του απέναντι στην επιλογή της συρρίκνωσης που προβλέπει το Business Plan 2022-25 και τη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνικών από το κλείσιμο καταστημάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας, η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου 4ήμερης απασχόλησης μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική, σύμφωνα με τις πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε ευρωπαϊκές εταιρείες αιχμής σημειώνει ο Σύλλογος.
Τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα.
Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι με την πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα. η Τράπεζα μπορεί να οδηγηθεί έξω από το φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης, να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας, να υπηρετήσει το ζητούμενο της ανάπτυξης και να ενισχύσει το κύρος και τη φήμη της ως ηγετική Τράπεζα της χώρας.
 
Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως  πρόκειται για μια καινοτόμο  πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα που θα έδινε bonus στην διοίκηση Μεγάλου αλλά δεν απαντά στο μεγάλο ερώτημα που βασανίζει την τράπεζα και καθημερινά την φέρνει αντιμέτωπη με τοπικές κοινωνίες και οργισμένες επιστολές βουλευτών, πως θα μειωθει το λειτουργικό κόστος.
 
Μην ξεχνάμε πως η διοίκηση Μεγάλου έχει αποφασίσει την συρρίκνωση του δικτύου και την ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού οπότε είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί μία τέτοια πρόταση.
 
Οι μέτοχοι θέλουν αποτελέσματα και κέρδη αδιαφορώντας πως θα έρθουν.
 
Αν ο Χρήστος Μεγάλου πρέπει να δυσαρεστήσει κυβέρνηση και εργαζομένους δεν τους ενδιαφέρει….