Τράπεζα Πειραιώς: “Τα έσπασαν” διοίκηση και εργαζόμενοι – Απεργία στις 21 Ιουνίου – Αντιδρούν στα σχέδια Μεγάλου

Δεν λένε να λάβουν τέλος τα προβλήματα για τον Χρήστο Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Τα σχέδια του για μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της μείωσης καταστημάτων και προσωπικού συναντούν σφοδρές αντιδράσεις.

Εκεί που φάνηκε να υπάρχει μια σχετική ηρεμία με την προσωρινή υποχώρηση της διοίκησης μετά από τις πιέσεις που δέχτηκαν και από το Μέγαρο Μαξίμου, έρχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων στην τράπεζα να του προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο.

Ο Χρήστος Μεγάλου στην τελευταία συνάντηση τους δεν αποδέχτηκε τα αιτήματα των εργαζομένων και οι τελευταίοι κατεβαίνουν σε απεργία.

Το τελευταίο που ήθελε αυτή την στιγμή ο CEO της τράπεζας ήταν να δει κατεβασμένα τα ρολά σε όλα τα καταστήματα της χώρας.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων τράπεζας Πειραιώς:

Μετά από την τρίτη συνάντηση για τη διαπραγμάτευση της νέας Επιχειρησιακής μας Σύμβασης, όπου το χάσμα των θέσεων ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους παραμένει αγεφύρωτο, ο Σ.Ε.Τ.Π. προκηρύσσει:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, για την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Διανύουμε μία εποχή έντονων εργασιακών ανατροπών προς το χειρότερο, είτε με αποφάσεις της Διοίκησης της Τράπεζας, είτε με εργασιακούς Νόμους, που και τα δύο βάλουν στον πυρήνα της εργασιακής μας ζωής.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, είναι εφικτά, είναι αναγκαία!

Απεργούμε για:

  1. Επιχειρησιακή Σύμβαση που διασφαλίζει την εργασία μας.
  2. Επιχειρησιακή Σύμβαση που αντανακλά στις ανάγκες της εργασίας μας και μιας εποχής ανατιμήσεων και πληθωρισμού.
  3. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο businessplan που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.
  4. Την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων, πέρα από όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου.
  5. Τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με «ημερομηνία λήξης» στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους).

Συνάδελφοι

Σε αυτό τον αγώνα, ο κάθε εργαζόμενος και οι Σύλλογοι, πρέπει να είμαστε μαζί, πέρα από κοντόφθαλμες φιλοδοξίες και παραπλανητικούς λαϊκισμούς.

Απεργούμε και καλούμε: Κάθε εργαζόμενο χωριστά και όλους τους Συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας αυτό.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας 21 Ιουνίου, έξω από το κτίριο της Διοίκησης, Αμερικής 4, στις 11.00 π.μ.

Τράπεζα Πειραιώς: Τετραήμεργη εργάσια και όχι κλεισιμό καταστημάτων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων – Ο Μεγάλου τι λέει;