ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Προς νέο Waterloo… (;) (14 ΜΑΪΟΥ 2022)

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΕΙΡ) μετά το  “Waterloo” των παλιών μετόχων στη τελευταία αναγκαστική ΑΜΚ στα 1,1500 ευρώ δείχνει διαγραμματικά ότι μάλλον βαδίζει προς ένα νέο.

  • Το ημερήσιο διάγραμμα της μετοχής χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στις επόμενες συνεδριάσεις, μιας που φαίνεται να έχει διασπάσει καθοδικά τη ζώνη στήριξης των 1,27 με 1.25 ευρώ.

Μάλιστα ακόμα και στη χθεσινή συνεδρίαση παρά τη μάχη των αγοραστών να μπουν μέσα στη ζώνη και να την διαπεράσουν ανοδικά πάνω από τα 1,2500 (καλά, τα 1,2700 φαντάζουν φρούριο) ευρώ στο κλείσιμο της ημέρας παραδόθηκαν κλείνοντας στα 1,2400 ευρώ.

  • Το σημείο των 1,2500 ευρώ θεωρείται ως  το τελευταίο προπύργιο των αγοραστών πριν τη τιμή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στα 1,1500 ευρώ.

  • Το άσχημο είναι ότι η μετοχή εισέρχεται για δεύτερη φορά στο έτος μέσα στη περιοχή των 1,2500 με 1,1500 ευρώ δικαιολογώντας πλέον το τρωτό της στήριξης.

Όσο η τιμή της δεν μαζεύεται δυναμικά πάνω από τα 1,30 ευρώ τόσο θα αναπτύσσονται δυνάμεις ρευστοποιήσεων με απώτερο σκοπό τη διάλυση των 1,15 ευρώ με ότι αυτό θα σημαίνει για τη συνέχεια της μετοχής.

  • Η Πειραιώς, που έχει στη τελευταία έντονη πτωτική κίνηση απώλειες έως και  -21.4% από τη τοπική κορυφή των 1.52 ευρώ στις 21 Απριλίου,  θα μας δώσει αύριο μια πρώτη εικόνα για το 2022 ανακοινώνοντας τα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ**

**ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ 4 τέσσερις φορές τα επενδυτικά κεφάλαια των καλόπιστων ιδιωτών μετόχων της και ειδικότερα αυτούς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων…

  • ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, ας πρόσεχαν. Αλλά δεν πάει έτσι το πράγμα, άλλο αν το συνηθίσαμε χωρίς να τιμωρηθεί έστω ένας από τους υπευθύνους. Γι αυτό ακούν οι έλληνες ιδιώτες επενδυτές …ΧΑ και τρέχουν. 
  • ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ εδώ, γιατί θα γράψουμε πολύ χειρότερα. Και είναι και 4:30 το πρωϊ η ώρα.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή.

  • Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές.

Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή.