Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ): Πού περιμένουμε να βρει στηρίξεις

Πρωταθλήτρια απόδοσης στον 25άρη, με ..+187% απόδοση, σίγουρα έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι αναλυτές συνεχίζουν και ανεβάζουν την τιμή-στόχο.

Η πρώτη επιθετική στήριξη για τη μετοχή είναι τα 2,67, όπου και θα επιβεβαιώσει την είσοδό της σε ακραία υπεραγορασμένα επίπεδα.

Κρίσιμη είναι και η βάση που έχει στο επίπεδο 2,40, καθώς την ταλαιπώρησε 6 συνεδριάσεις στην περίοδο Μαρτίου-Μαίου, για να το κατοχυρώσει με ανοδικό χάασμα την επομένη των εκλογών.

Η διαδρομή 2,40-3,40 είναι ένα καλό σενάριο που ταιριάζει και χρονικά στις (δεύτερες) εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι είναι και η πιο ..παιχνιδιάρα από τις τέσσερεις τράπεζες (στον αντίποδα η βαρύτερη ΑΛΦΑ), με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη διαχείριση του ρίσκου.

Το ότι υπερκαλύφθηκε το ομόλογο της ΑΛΦΑ (500 εκατ. ευρώ από το αρχικό των 400, 3 φορές με προσφορές 1,3 δισεκ. ευρώ), και μάλιστα με κουπόνι πολύ χαμηλότερο από το πιο πρόσφατα εκδοθέν, και κάτω από 7%, αντανακλά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον τραπεζικό κλάδο.

Η συμπεριφορά της ΠΕΙΡ, πάντως, στο ταμπλό, μετά από τόσους μήνες, έχει αποδείξει ότι έχουν μπει μεσο-μακροπρόθεσμα χρήματα, καθώς εκείνη ανθίσταται αξιοπρεπώς στα πτωτικά σκέλη.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη