Τράπεζα Πειραιώς: Εκτός χρονοδιαγράμματος το project Sunrise III

Κολλημένο φαίνεται ότι είναι το project Sunrise III της Τράπεζας Πειραιώς.

Ενώ η διοίκηση Μεγάλου προσδοκούσε να κλείσει τη συναλλαγή εντός χρονοδιαγράμματος, και συγκεκριμένα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οι εξελίξεις τον διαψεύδουν και, αν η κυβέρνηση δεν δώσει παράταση στον Ηρακλή, τότε το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο.

Η τράπεζα  βρισκόταν σε συζητήσεις με Intrum και Serengeti για την πώληση ομολογιών του project Sunrise III, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σημαντική εξέλιξη.

Στα Fund υπάρχουν πια δεύτερες σκέψεις μετά και το «απαγορευτικό» που έβαλε ο Άρειος Πάγος (ΑΠ 822/2022), καθώς αποφάσισε το «πάγωμα» των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης των servicers για λογαριασμό των funds, και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει ακόμη έναν στόχο στην προσπάθεια εξορθολογισμού της.

Το Sunrise III περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια (στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά), μεικτής αξίας 800 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, η τράπεζα αναθεώρησε τη ζημιά από την πώληση του χαρτοφυλακίου σε περίπου 120 εκατ. ευρώ…