Τράπεζα Αττικής : Aπάντηση σε επιστολή φίλου αναγνώστη

ΛΑΒΑΜΕ από φίλο αναγνώστη την εξής επιστολή:

Αγαπητέ κ. Παπαθεοδώρου

Με έκπληξη διαβάζω στην ιστοσελίδα σας ότι στην αύξηση της ΑΤΤ αποκλείονται ”αναγκαστικά” οι υπάρχοντες μέτοχοι. Από που προκύπτει αυτό;
Η τράπεζα ανακοίνωσε το εξής:
……και να συμπληρωθούν οι εξουσίες του Δ.Σ, ιδίως ως προς τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με τα άρθρα 24 παρ.1 και 27 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, στο πλαίσιο της ως άνω εξουσίας.

Αυτό έγραφαν και οι τράπεζες που έκαναν ήδη αύξηση. Είναι ευνόητο δε, όταν θέλουν να δώσουν τα δικαιώματα σε στρατηγικό επενδυτή.
Μήπως κάποια διόρθωση;

Με εκτίμηση
Μ.Μ.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ φίλε Μ.Μ

Τι ακριβώς να διορθώσουμε;  Η τράπεζα ζητάει να εξουσιοδοτηθεί  το ΔΣ με το δικαίωμα να περιορίσει ή να καταργήσει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των μετόχων στην επερχόμενη συμμετοχή της αύξησης. Δηλαδή ζητάει το ΔΣ να μπορεί να αποφασίσει ΑΝ θα αποκλειστούν ή όχι οι υπάρχοντες μέτοχοι.

Οι τράπεζες που ήδη έκαναν αύξηση έκαναν ακριβώς το ίδιο με την διαφορά ότι μετά από την έντονη πίεση κάποιων δημοσιογράφων και κυρίως του Site μας, επέτρεψαν τελικά στους εν Ελλάδα μετόχους να συμμετάσχουν στην αύξηση. Αν μπερδεύετε το δικαίωμα με την χάρη που σας έκαναν, αφού πρώτα σας απέκλεισαν, άλλο θέμα.

Οι αυξήσεις γίνονται είτε με το δικαίωμα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων,              (περίπτωση ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ) οπότε εκδίδονται και δικαιώματα, είτε με αναγκαστική παραίτηση τους.

Στην περίπτωση της ΑΤΤ είναι προφανές ότι δεν θα σας δοθούν δικαιώματα, οπότε και δεν θα μπορέσετε να πουλήσετε το δικαίωμα αυτό και το αν σας επιτραπεί ή όχι να συμμετάσχετε στην αύξηση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από το παζάρι με τον «στρατηγικό επενδυτή» και τις επιθυμίες του.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Με εκτίμηση
μ/μ