Τραγωδία στο Μάτι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής των κατηγοριών σε κακουργήματα

Τραγωδία στο Μάτι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής των κατηγοριών σε κακουργήματα

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για τους υπευθύνους για την τραγωδία στο Μάτι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ανάκριση έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με τις κατηγορίες που θα αποδοθούν τελικά στα 20 πρόσωπα, σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από τη σχολαστική έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν πράξεις που παραπέμπουν σε κακουργήματα.

Σημειώνεται ότι τον τελικό λόγο για το κατά πόσο θα γίνει τελικά ή όχι μετατροπή των διώξεων σε κακουργήματα (για κάποιους από τους εμπλεκόμενους) τον έχει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.  Ένα άλλο ερώτημα είναι εάν από την εξέταση των στοιχείων υπάρξει ανάγκη για διεύρυνση του αριθμού των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 20 ατόμων (πολιτικών προσώπων και επιχειρησιακών παραγόντων) για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Οι εισαγγελικές Αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για: Εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε σε Ανακριτή, ο οποίος πραγματοποιεί εξονυχιστική έρευνα, συλλέγοντας όλο αυτό το διάστημα πρόσθετα στοιχεία που μπορεί να φωτίσουν ακόμα περισσότερο όλα όσα έγιναν.

ΕΘΝΟΣ