Τουρκία: Στο 52,5% ο Ερντογάν σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Στο 52,56% ανέρχεται μέχρι στιγμής (με καταμετρημένο το 9,2% των ψήφων) το ποσοστό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, με καταμετρημένο το 9,2% των ψήφων. Την ίδια ώρα, το ποσοστό του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ ανέρχεται στο 26,3%. Ωστόσο, ακόμα είναι νωρίς να κάνουμε λόγο για θρίαμβο του Ερντογάν, καθώς για να υπάρχει μια σαφής εικόνα χρειάζεται να καταμετρηθεί τουλάχιστον το 25% των ψήφων. Σημειώνεται πως τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν από τις 19:00.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, η εικόνα έχει ως εξής:

  • 11,8% Ντεμιρτάζ
  • 7,2% η Ακσενερ
Πληροφορίες για αιματηρή συμπλοκή

Εν τω μεταξύ, σμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα σημειώθηκε λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στην Τουρκία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η συμπλοκή σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο του Ερζουρούμ ανάμεσα σε μέλη του κόμματος του Ερντογάν και αυτού της Ακσενέρ. Νεκρός έπεσε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του IYI parti, καθώς και ακόμη δυο ψηφοφόροι που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ υπήρξαν και επτά τραυματίες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονος δεν έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, ωστόσο έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τις αναφορές αυτές.

Κι αν το υπουργείο Εσωτερικών το διαψεύδει, το «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε το θάνατο του Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ, επικεφαλής του κόμματος στο Ερζερούμ. «Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ανόητοι και ανέντιμοι άνθρωποι» αναφέρεται στο λογαριασμό του κόμματος στο twitter.

Print Friendly, PDF & Email