Τουρκία-Νταβούτογλου: Ο εθνικιστής Μπαχτσελί θα ανατρέψει τον Ερντογάν!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό στρατιωτική «κηδεμονία» και σύντομα θα «εξαλειφθεί» από τη φατρία που τον ελέγχει, δήλωσε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης Αχμέτ Νταβούτογλου.


Ο Ερντογάν είναι επίσης αιχμάλωτος από τον εταίρο του συνασπισμού και τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσέλι, δήλωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση Karar.

«Και τώρα προειδοποιώ τον Ερντογάν από εδώ. Τα μέλη του (κυβερνώντος) κόμματος ΑΚΡ και όσους έχουν τα λογικά τους μέσα στο ΑΚΡ.

  • Την επόμενη φορά (γιατί το πραξικόπημα το 2016 ήταν η πρώτη φάση), θα τον «καθαρίσουν» τον Ερντογάν και θα διαμορφωθεί ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που οι συντηρητικοί – τους ονομάζω έτσι, διότι οι μεγάλες κοινωνικές μάζες έχουν απατηθεί πολλές φορές – δεν θα μπορούν ποτέ πια να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να εμποδίσουν το κόμμα του Μέλλοντος, διότι είναι αυτό που θα εμποδίσει να συμβεί κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι δεν πήρε στα σοβαρά την επίθεση εναντίον στελέχους του κόμματος του και ότι το μόνο που έκανε ήταν να «εύχεται στον βουλευτή να ανακάμψει γρήγορα».

  • Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Μελλοντικού Κόμματος, Σέλτσουκ Οζντάγκ, υπέστη αιματηρή επίθεση από ένοπλη συμμορία μπροστά από το σπίτι του στην Άγκυρα την Παρασκευή. Δύο άτομα την Κυριακή συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση, η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από όχλο που συνδέεται με την ακροδεξιά MHP.

Ο Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος ΑΚΡ από το 2014 έως το 2016 μέχρι που αναγκάστηκε σε παραίτηση από τον Ερντογάν, τον Σεπτέμβριο του 2019, ιδρύοντας το Future Party τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

ΠΗΓΗ: LIBERAL