Τουρκία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ο υποψήφιος Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, γεγονός που ίσως και να αλλάξει τις ισορροπίες.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ακύρωσε τις προεκλογικές εμφανίσεις του επικαλούμενος λόγους υγείας.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω για το έθνος μου. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές» είπε λίγο νωρίτερα μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, και πρόσθεσε: «Πρότεινα μια τρίτη επιλογή στην Τουρκία. Προσπάθησα να ανοίξω ένα κανάλι. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε σε αυτό το κανάλι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές».

Το «ροζ» βίντεο
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Ιντζέ δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ενώ -σύμφωνα με την ΕΡΤ- δέχθηκε απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση. Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χθες να στηρίξει τη Συμμαχία του Εθνους: «Αν θέλει, ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική».

Φήμες κάνουν λόγο για ένα «ροζ» βίντεο με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, το οποίο απειλεί να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», είπε ο Ιντζέ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκεντρώνει περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. Η απόσυρσή του ενδεχομένως λειτουργήσει υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι απόλυτα βέβαιο.