Τουρκία: Αν ανοίξουμε τη δίοδο στη Σμύρνη θα περνούν την ημέρα 30.000- 35.000 πρόσφυγες

Πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται από το σκάφος «ΠΑΘ 80 - Άγιος Ευστράτιος» του Λιμενικού Σώματος που τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. Γέμισε σήμερα από ανθρώπους, παιδιά γυναίκες και άνδρες πρόσφυγες και μετανάστες, ο περίκλειστος χώρος του λιμανιού της Μυτιλήνης. Το πλωτό σκάφος ανοικτής θάλασσας «ΠΑΘ 80 - Άγιος Ευστράτιος» του Λιμενικού Σώματος διέσωσε τον αριθμό ρεκόρ των 413 ανθρώπων τους οποίους και μετέφερε σώους στο σύνολο τους, στο λιμάνι της πόλης. «Περιπολούσαμε ανοικτά της Μυτιλήνης μέσα στα Ελληνικά χορικά ύδατα, όταν εντοπίσαμε ένα ‘στόλο’ από εννέα πλαστικές βάρκες που κατευθύνονταν στο νησί. Οι περισσότερες ήταν ακινητοποιημένες λόγω βλάβης και κινδύνευαν από στιγμή σε στιγμή να ανατραπούν, αφού σε κάθε μια επέβαιναν με τα πράγματα τους από 40 μέχρι και 50 άνθρωποι» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κυβερνήτης του σκάφους Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Αργύρης Φραγκούλης. 413 μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι πάνω στο πλωτό σκάφος ανοικτής θάλασσας, έφθασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, χωρίς ούτε καν να βραχούν στο ελάχιστο. Για το ρεκόρ μ

Τουρκία: Αν ανοίξουμε τη δίοδο στη Σμύρνη θα περνούν την ημέρα 30.000- 35.000 πρόσφυγες

  • Ακάθεκτη σε όλα τα μέτωπα συνεχίζει η Τουρκία, η οποία απειλεί την Ευρώπη με «όπλο» το προσφυγικό
ΤοΒΗΜΑ Team

Ακάθεκτη σε όλα τα μέτωπα συνεχίζει η Τουρκία, η οποία δείχνει να μην πτοείται με τίποτα.

Μετά τις ευθείες απειλές του τούρου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απείλησε με «νέο Αττίλα», σειρά είχε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο τούρκος ΥΠΕΣ διευκρίνισε πως αν η χώρα του ανοίξει τη δίοδο στη Σμύρνη θα περνούν την ημέρα 30.000- 35.000 πρόσφυγες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι «αν ανοίγαμε σήμερα τη Σμύρνη θα περνούσαν απέναντι 30.000 με 35.000 άτομα. Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε αν ανοίγαμε την Σμύρνη. Δεν απειλώ την Ευρώπη. Απλά κάνω μια διαπίστωση».

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για το προσφυγικό σε αντίθεση με την Άγκυρα.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, 8.000 γκιουλενιστές διέφυγαν στην Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email