Το υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει 2.800 Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς

***

2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό και είναι αποτέλεσμα των συνεπειών του Covid στα σχολεία, Το υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει 2.800 Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς. Οπως μου είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη με την στελέχωση των σχολικών μονάδων με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς ενδυναμώνεται τη σχολική κοινότητα μέσω διαδικασιών ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης, με στόχο εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Δηλαδή; Όπως για παράδειγμα η πανδημία του COVID – 19, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν και εκφράζονται ελεύθερα.

Έτσι για το σχολικό έτος 2020-2021, μαθαίνω πως έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 46 εκ. ευρώ μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ για την άμεση πρόσληψη 2800 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών.

Το προσωπικό αυτό, που θα εργάζεται ανά συστάδα σχολείων, θα προσφέρει εξειδικευμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση και θα παρεμβαίνει έγκαιρα για τη διαχείριση – αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Ο ρόλος των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα είναι διερευνητικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός, διαμεσολαβητικός. Ήταν ένα project που έχει ξεκινήσει η υφυπουργός εδώ και πολλούς μήνες και υλοποιείται για πρώτη φορά στα γενικά σχολεία με παρουσία του ψυχολόγου εντός του σχολείου.

 

***

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ