Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (5 Φεβρουαρίου 2021)

Δείτε το βίντεο:

Ερώτηση: Είναι τα μαχητικά Rafale ένας πολλαπλασιαστής ισχύος για την Πολεμική Αεροπορία; 

Aπάντηση: Τα Rafale δεν έρχονται να αποκαταστήσουν κάποια ισορροπία, αυτή υπάρχει και σήμερα, τα Rafale έρχονται ως ”game changer” για να ανατρέψουν την ισορροπία υπέρ μας. Τα Rafale δεν αποτελούν απλά μία ιπτάμενη πλατφόρμα. Αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα, το οποίο επιτυγχάνει ένα υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας μεταξύ των αισθητήρων και των όπλων του. Το Rafale θα λειτουργήσει όπως η ”Σάρισσα” στη μακεδονική φάλαγγα. Θα έχουμε τη δυνατότητα του πρώτου πλήγματος όσων αφορά την εναέρια μάχη. Θα μπορέσουν να επιτύχουν πλήγματα ακριβείας μέσα στη μικρασιατική ενδοχώρα. Εν ολίγοις, τα τουρκικά αεροσκάφη θα απειλούνται ακόμα και από την τροχοδρόμησή τους.

 • Ερώτηση: Αποτελούν κίνδυνο τα τουρκικά UAV;  

Απάντηση: Είναι η δεύτερη φορά που μας ξυπνάνε οι Τούρκοι. Αμέσως μετά τα Ίμια έγινε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ο τότε Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, ανέφερε ότι τα Ίμια ήταν το μεγαλύτερο στρατηγικό σφάλμα. Με την σημερινή στρατιωτική ενίσχυση, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε και τα χωρικά ύδατα και να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο.

Για να έχουμε οικονομία, πρέπει να έχουμε και στρατιωτική ισχύ και το αντίστροφο. Ακόμα και σήμερα υπάρχει ισορροπία δυνάμεων, τόσο σε αριθμούς, όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε συγκεκριμένους τομείς υπερτερούμε. Μπορούμε να αποτρέψουμε επίθεση και να πονέσουμε την Τουρκία στη δική της επικράτεια. Έχουν γραφτεί υπερβολές για τα UAV όπως και για τα βλήματα. Όποιος κυριαρχήσει στον αερά και αυτό γίνεται με τα μαχητικά, θα κυριαρχήσει σε όλα τα πεδία.

 • Απάντηση για την ψυχολογία των Τούρκων  

Γνώρισα πάρα πολλές φορές από κοντά Τούρκους Ιπταμένους σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανα πάντα, είναι να μιλάω μαζί τους για να αντιληφθώ τι αισθάνονται. Έχουν φοβικό σύνδρομο και δεν πιστεύουν αυτό που κάνουν. Κανείς Έλληνας δεν φοβάται, αντίστοιχα οι Τούρκοι μας φοβούνται. Τους διατάζουν να μπαίνουν στο Αιγαίο και σε καμμία περίπτωση δεν αισθάνονται άνετα.” Αν ανοίξει ο ”ασκός του Αιόλου”, θα επικρατήσουμε με συντριπτική διαφορά.

 • Ερώτηση: Για ποιο λόγο υπερέχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία;

Απάντηση: Μαχόμαστε υπέρ βωμών και εστιών. Εδώ είναι η πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα. Είναι θέμα φρονήματος και παιδείας. Κατάρτισης και επαγγελματισμού. Ο Ιπτάμενος οφείλει να είναι κοσμοκαλόγερος. Ο Ιπτάμενος λειτουργεί ως επιστήμονας. Να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι σεβόμαστε τα χρήματα που δαπανούν. Υπάρχει κληρονομιά από παλιά και θα συνεχιστεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο οι Έλληνες πιλότοι έρχονται πρώτοι σε ασκήσεις. Αγαπάνε την πατρίδα και θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν ελεύθερη. Δεν θέλουν να την δουν να μικραίνει και υπό προυποθέσεις, θέλουν να την δουν και να μεγαλώνει. Έχουμε κατεχόμενα μέρη στη Κύπρο, έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν προστατευθεί από το Ελληνικό κράτος.

 • Ερώτηση: Υπάρχουν πολλοί πακιστανοί πιλότοι στη τουρκική ΠΑ;  

Απάντηση: Δεν ισχύει, είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Είναι ένα μύθευμα και θα μας οδηγήσει στο να επαναπαυτούμε. Είναι ελάχιστοι Πακιστανοί στη τουρκική ΠΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολλοί Τούρκοι βρίσκονται στη φυλακή, υπάρχουν προβλήματα φρονήματος. Με εμάς οι Τούρκοι είχαν έχουν και θα έχουν προβλήματα. Είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Το 2015 βρέθηκα στο αεροδρόμιου του Ικονίου.

Μίλησα με όλες τις βαθμίδες. Είδα φόβο στα μάτια των Τούρκων στη μεταξύ τους σχέση και έλλειψη εμπιστοσύνης. Είδα ταυτόχρονα θαυμασμό προς εμάς. Κανείς δεν με κοίταξε στραβά. Υπάρχουν μεγάλες παθογένειες στη Τουρκία. Βρίσκονται Κρυπτοχριστιανοί, Κούρδοι, Αλεβίτες, λευκοί και μαύροι Τούρκοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε πρόβλημα και εντός Τουρκίας, να την υπονομεύσουμε.

 • Eρώτηση: Ελλάδα και ΗΑΕ υπέγραψαν μία σημαντική συμφωνία – Τι θέλει το Άμπου Ντάμπι από την Αθήνα;  

Απάντηση: Τα ΗΑΕ είναι μία χώρα που πλασσάρεται ως ”middle power”. Tα ΗΑΕ σε μία σύγκρουση με την Τουρκία θα δράσουν, θα στηρίξουν την Ελλάδα.” Έχουμε κοινό επιχειρησιακό και τακτικο τόπο. Διαθέτουν F-16, Mirage, Apache, Patriot. Τα όπλα των συστημάτων αυτών είναι επίσης κοινά και μπορεί να είναι ο ”πάγκος” μας σε περίοδο κρίσης. Αυτό το κράτος δεν θα διστάσει να μας βοηθήσει. Είναι μία μοναρχία που έχει άριστη σχέση με τον λαό της. Αυτοί οι άνθρωποι, αν το κρίνουν σημαντικό για την πατρίδα τους θα βοηθήσουν. Ο Ερντογάν είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τις χώρες του Κόλπου, λόγω σχέσεων με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τα ΗΑΕ είναι η μοναδική χώρα που επί του παρόντος ματώνει την Τουρκία σε όλα τα πεδια δράσης της.Τα ΗΑΕ αγαπάνε την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει καλό όνομα. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η Ελλάδα είναι δύναμη φωτός στο Κόλπο. Πρέπει να τους δώσουμε επενδυτικό χώρο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να φανούμε και αξιόπιστοι. Υπάρχει ένας γεωπολιτικός άξονας που ξεκινάει από την Γαλλία, περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία,τα ΗΑΕ και καταλήγει στην Ινδία. Πρέπει να βάλουμε στο ”παιχνίδι” και την Ινδία. Υπάρχει πρόθεση από τα ΗΑΕ να αγοράσουν μαχητικά Rafale. Έτσι λοιπόν, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΑΕ Αίγυπτος και Ινδία θα δημιουργήσουν έναν κοινό επιχειρησιακό τόπο.

 • Ερώτηση: Πως αντιμετωπίζουν τα ΗΑΕ το μεταναστευτικό;

Απάντηση: Παρά το γεγονός ότι οι Εμιράτι αποτελούν πληθυσμιακή μειονότητα στην ίδια τους την χώρα, έχουν καταφέρει με έξυπνες αλλά και πατριωτικές πολιτικές να  κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία στην πατρίδα τους. Οι μετανάστες βρίσκονται” στην χώρα αυτή υπό αυστηρές προϋποθέσεις και προσωρινά, ενώ κυρίαρχη εθνοτική ομάδα είναι οι γηγενείς. Οι τελευταίοι, απολαμβάνουν συγκεκριμένες πρόνοιες του Κράτους κατ’ αποκλειστικότητα, όπως περίθαλψη, επιδόματα, παιδεία, σύνταξη, χαμηλότοκα δάνεια, εκπτώσεις σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας κ.α. Οι Εμιράτι υπό την ηγεσία φωτισμένων ηγετών, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κράτος πρότυπο σε όλους τους τομείς.

Η άδεια παραμονής ισχύει για 2 χρόνια και ανανεώνεται μόνο στην περίπτωση που ο μετανάστης έχει επιδείξει καλή συμπεριφορά. Συνεπώς, εάν κάποιος εργαστεί στα ΗΑΕ για 30 χρόνια, θα πρέπει να έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής 15 φορές. Δεν παρέχεται δικαίωμα σύνταξης από το Κράτος όσα χρόνια και αν εργαστεί κάποιος, δεδομένου ότι σύνταξη και επιδόματα δικαιούνται μόνο οι γηγενείς. Επίσης, παιδιά ξένων που γεννιούνται στην χώρα δεν παίρνουν την υπηκοότητα των ΗΑΕ, αλλά αυτή των γονιών τους.

 • Eρώτηση: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον Ελληνικό λαό; 
 • GALLERY

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Αυτό που στην Ελλάδα για να γίνεις “ηγούμενος” πρέπει να σε πηδήξει ο προηγούμενος πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή
 • Αγάπη, συμπαράσταση και δύναμη στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Λένα Δροσάκη. Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους κι άλλοι/-ες.
 • Καλά με την “βία”, το “bullying” στο χώρο του θεάτρου κλπ.. Με την δική μας καθημερινή “ψυχολογική βία” από τα τρομολάγνα κανάλια και sites και τις “δηλώσεις” των ειδικων ποιος θα μας προστατέψει είναι το “θέμα”..
 • Το ότι έμαθαν όλοι για τη #μπεκατωρου αλλά κανείς για τον #Χατζή , φταίνε τα 3,5 μύρια για τα #μμε_ξεφτιλες
 • Το ότι καταντήσαμε να μαθαίνουμε τις ειδήσεις απ το Μακελειό του Χίου έχει πολλά να πει για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα
 • Συνεχίζουν Μ.Μ.Ε. και κυβέρνηση να χειραγωγούν την αλήθεια και να δημιουργούν ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους και το κύκλωμα τους
Ρε, αυτοί έχουν χάσει οποιοδήποτε όριο, δεν καταλαβαίνουν καν τι γίνεται, τους φαίνονται «κοινή λογική» αυτά.Εικόνα


 • Και εμείς πάλι δεν ανεχόμαστε να είναι τα πανεπιστήμια γιάφκες και χώροι ανομίας….
Παράθεση Tweet
Δεν ανεχόμαστε να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι επιτήρησης και τιμωρίας | Δεν ανεχόμαστε τον αυταρχισμό | Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας. Δεν μας τρομοκρατούν. Ούτε βήμα πίσω

 • Τομ Έντερς: Η Ελλάδα μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό & την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ψηφιακή τεχνολογία Για φαντάσου! Να το λέει αυτό η Γερμανία για την Ελλάδα.
Τομ Έντερς: Η Ελλάδα μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Έπαινοι από τον πρόεδρο του  Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων για την επαφή με τους πολίτες protothema.gr

Αυτή η απίστευτη φράση ότι ο Κιμούλης και ο Φιλιππίδης μπορεί να έκαναν όσα έκαναν αλλά είναι μεγάλα ταλέντα, είναι σαν λέει ένας vegan ότι ο Χίτλερ ευθύνεται για το ολοκαύτωμα αλλά ήταν χορτοφάγος. Απαράδεκτες απόψεις για τον 21ο αιώνα


Πάνω από 1.000 καταγγελίες στο ΣΕΗ. Στην ΕΣΗΕΑ ούτε πάνω από μηδέν;


Μπορούμε να βάλουμε λίγο στην άκρη την πανδημία και να θυμηθούμε σήμερα το μεγαλύτερο ιατρικό διαχρονικά πρόβλημα της ανθρωπότητας, τον καρκίνο, τον τρόπο πρόληψης του και φυσικά την προστασία μας με σημαντικές προληπτικές εξετάσεις? Ευχαριστώ!

Εικόνα


Εικόνα

 • Έχω γράψει φίλε μου και για την Λαρκο… Όσο ήταν ο μαρξιστής Ρένεσης πρόεδρος, όλα καλά! Πρώτη βδομάδα που μπήκε πρόεδρος ο Κυριαζής, πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και σοβαρός άνθρωπος… Τσουπ και ο Ρουβίκωνας!
 • Είμαι στον Ερυθρό για τον εμβολιασμό του 87 χρονου πατέρα μου .. Άριστη οργάνωση, ευγενέστατοι άπαντες απ τον θυρωρο μέχρι τους γιατρούς κ το προσωπικό… Ναι, στο Δημόσιο υπηρετούν και τέτοιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!
 • Η  @digea έχει συνειδητοποιήσει άραγε ότι, αυτό αυτό έχει αποκτήσει πλέον τελείως άλλο νόημα;
  ….

  Εικόνα

 • Με ομόφωνη απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η Βουλή να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του άτυχου 46χρόνου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Έβρο. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ…

Εικόνα


ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ

Η πασίγνωστη ιστορία. Τη ξέρουν και την πιπιλάνε και τα μωρά στην κούνια. Ότι στην περιβόητη συνδιάσκεψη της Γιάλτας οι νικητές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου χώρισαν το γλόμπο στα δυο. Ένα ακόμα παραμύθι. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

 • Κατ’ αρχήν, οι επικεφαλής Αγγλίας, ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησαν να τα λένε από τις 4 Φεβρουαρίου, σα σήμερα, μέχρι και 11 του μήνα, δηλαδή πριν τελειώσει ο πόλεμος. Πριν ηττηθεί η χαμούρα η Γερμανία. Και στόχος των τριών μεγάλων δεν ήταν να μοιράσουν τον κόσμο, αλλά πως θα βγουν οι ίδιοι κερδισμένοι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Παραμύθι κι αυτό που λέγεται, ότι οι τρεις της Αμερικής, της Ρωσίας και της πουτάνας Αγγλίας ψαχνόντουσαν πώς να τιμωρήσουν, να σακατέψουν, να διασπάσουν την Γερμανία, όταν αυτή με το καλό συντριβεί στρατιωτικά. Εκείνο που τους έκαιγε ήταν το αύριο, το μετά τον πόλεμο, και ποια θα ήταν η θέση της κάθε πλευράς των τριών στη διεθνή σκακιέρα.

 • Ο Τσώρτσιλ ήθελε να μην στραπατσαριστεί εντελώς η Γερμανία, για να λειτουργεί αντίβαρο στη Ρωσία. Μην ανοιχθούμε άλλο, διότι η ατζέντα είναι μεγάλη και θα χαθούμε στο δρόμο. Ούτε να πιάσουμε το θέμα Ελλάδα. Το πως και γιατί ο Στάλιν εγκατέλειψε το ΚΚΕ, διότι η χώρα μας ξεγράφτηκε από τη σοβιετική επιρροή.
Οι σοβιετικοί εν καιρώ πολέμου εμπόδιζαν τους συμμάχους να ενισχύουν την αντιφασιστική αντίσταση των Πολωνών που τους τσάκισε ο Χίτλερ, διότι ο Στάλιν είχε τα σχέδια του, να καταλάβει πολιτικά την αδύνατη Πολωνία. Στο φινάλε, όπως όλοι συμφωνούν, ο πραγματικός νικητής που βγήκε από την Γιάλτα ήταν ο Στάλιν. Τους πήρε τα σώβρακα. Τη μισή Ευρώπη.
 • Το αλισβερίσι, η κόντρα παίχτηκε ανάμεσα στον Τσώρτσιλ και τον… στρατάρχη Στάλιν, ο οποίος με το δίκαιο του ήθελε τα περισσότερα. Ο κόκκινος στρατός, άλλωστε, κέρδισε στην πραγματικότητα τον Χίτλερ. Στη Γιάλτα ο βαρειά άρρωστος Ρούζβελτ κοιμόταν όρθιος. Όσο μιλούσαν οι άλλοι δυο, τον έπαιρνε ο ύπνος τον Αμερικάνο. Σιγά που η Αμερική περίμενε την ανύπαρκτη Συμφωνία της Γιάλτας, για να πάρουν το τιμόνι της πλανηταρχίας αμέσως μετά τον πόλεμο.

Και γιατί μαζεύτηκαν οι τρεις στην Γιάλτα; Στα χωράφια του Σταλιν, δηλαδή, όχι σε γήπεδο ουδέτερο. Άμα γουστάρετε, τους ξηγήθηκε ο γαμάω της Σοβιετικής Ένωσης, είμαι  ασθενής, και ο ντόκτωρ μου συνέστησε να αποφεύγω τα ταξίδια.

Ο πραγματικά ασθενής ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ο οποίος δυο μήνες μετά πέθανε. Ο δε Τσώρτσιλ μετά από τέσσερις μήνες έχασε τις εκλογές. Γιάλτα, πόλη της Κριμαίας, λιμάνι του Εύξεινου Πόντου, πατρίδα του Άντον Τσέχωφ, με 80.000 κόσμο.

https://apodytiriakias.gr/

*****

 • Στον Παναθηναϊκό η… επανάσταση των ”αδικημένων”
Πρώτη καταχώρηση: https://apodytiriakias.gr/
Στον Παναθηναϊκό η... επανάσταση των ''αδικημένων''
 • Χτύπησαν την πόρτα του Αλαφούζου οι δυο αρχηγοί της ομάδας, αλλά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν τους άνοιξε. Πολύ καλά έπραξε ο καναλάρχης. Δεν έχει να πει τίποτα στους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, ούτε και περιμένει κάτι να ακούσει απ’ αυτούς. Αυτές τις ανοησίες που κυκλοφορούν, του τύπου ότι ο κάθε μεγαλομέτοχος είναι και… ηγέτης της ομάδας, με τη συμπεριφορά του δεν τις… δικαιώνει ο εν λόγω επιχειρηματίας της ανώνυμης εταιρείας ΠΑΟ.

Έστω ότι ο Αλαφούζος δεχόταν να συναντήσει τους Κουρμπέλη, Διούδη, για να του μεταφέρουν τα… παράπονά τους. Κι αν τους ρωτούσε, γιατί εσείς οι δυο δεν παίξατε εναντίον του ΠΑΟΚ, ποια άραγε να ήταν η απάντηση;

 • Στον Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης από τον Στραπατσόνι, έγιναν τα όργια στις μεταγραφές. Και για να προκύψει σήμερα προπονητής ο «κωλοπετσοπέτσωμένος» και κοσμογυρισμένος Ρουμάνος Μπόλονι, η ομάδα βίωσε την περιπέτεια των ημερών του προκατόχου του Ισπανού Πογιάτος.
 • Άκρη δεν έβγαζε στα αποδυτήρια η θεούσα ο Πογιάτος, μόνο το κομποσχοίνι τού έλειπε. Τι να κάνει στο χάος του Παναθηναϊκού ένα καλογερόπαιδο και εντελώς άπειρο, όπως είναι ο Πογιάτος. Επόμενο σε λίγες κιόλας εβδομάδες να πάει άψαλτος και στην ευχή της Παναγίας.

Ο Μπόλονι πιάνει στο βιζαβί τον Μακέντα και του ξηγιέται αλάνικα: «Αν δεν παίζεις όπως περιμένω, τότε θα σε βάζω να γυαλίζεις τον πάγκο. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, δεν σε προορίζω για γαμπρό μου. Κανόνισε την πορεία σου». Ο προπονητής είπε δυο φωνήεντα και στον Καρλίτος: «Προσγειώσου, σταμάτα τα σκέρτσα, επειδή έβαλες ένα γκολ με κεφαλιά χωρίς να το καταλάβεις πώς μπήκε η μπάλα μέσα».

 • Επί του θέματος. Δεν προβλέπεται σε κανένα συμβόλαιο παίκτη ότι ο προπονητής δεν δικαιούται να τον βάλει π.χ. πριν το 80 ή να τον βγάλει από τον αγώνα στο ογδονταφεύγα. Η ανώνυμη εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώνει κανονικά και στην ώρα τους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές. Κι αυτό γίνεται.

Ούτε προβλέπεται στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών να ζητάνε ραντεβού με το αφεντικό. Ή να τους ταΐζει η ΠΑΕ στο Κορωπί -όπως συμβαίνει- από το πανάκριβο κέτεριγκ, που τροφοδοτεί το πολυτελείας ρεστοράν απέναντι από την Ακρόπολη.

****

”Πούστη Παπασταθόπουλε” ήταν το βασικό φιλοδώρημα της εξέδρας

Πριν από ένα χρόνο, συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου 2020, η λονδρέζικη Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο 81. Το γήπεδο ήταν φίσκα, ακόμα δεν είχαν σκάσει τα μέτρα λόγω κορονοϊού, γι’ αυτό κάποιοι θεατές δεν έχασαν την ευκαιρία να βρίζουν τον ποδοσφαιριστή με το Νο 5. Και δεν σταμάτησαν τη συναυλία μετά το 91 του παιχνιδιού που αντικαταστάθηκε ο αμυντικός της Άρσεναλ.

 • ”Πούστη Παπασταθόπουλε” ήταν το βασικό φιλοδώρημα της εξέδρας στον 32χρονο Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Αυτός ήταν ο στόχος των γάβρων, διότι ο Έλληνας διεθνής είχε τολμήσει η κουφάλα να έρθει σπίτι μας να μας το κλείσει. Σήμερα ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό ο πρώην της ΑΕΚ, της Τζένοα, της Μίλαν, της Βέντερ Βρέμης, της Μπορούσια Ντόρμουντ και της (φώτο)  Άρσεναλ.

Τι να πει ο Παπασταθόπουλος για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο; Ότι οι οπαδοί, όχι μόνο του Ολυμπιακού, είναι για φτύσιμο. Ότι δεν αξίζει ένας αξιοσέβαστος επαγγελματίας να παίζει για πάρτη τους. Και μετά το τέλος αγώνα να στήνεται στο γήπεδο απέναντι στα χουλιγκάνια, να πανηγυρίζει μαζί τους, να τους ευχαριστεί για την παρουσία τους. Είναι σε δύσκολη θέση ο Καλαματιανός Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

– Με την απόδοση μου στον Ολυμπιακό θα αναγκάσω αυτούς που με έβριζαν να με χειροκροτούν.
 • Για πέταμα είναι η κουβέντα του Παπασταθόπουλου. Όση αξία έχουν τα μπινελίκια της εξέδρας σε βάρος του, τόση αξία έχουν και τα μπιζαρίσματα που θα του επιφυλάξουν οι κακομαθημένοι οπαδοί. Οι αδιόρθωτοι. Δεν πρόκειται να εκπολιτιστούν ποδοσφαιρικά και οπαδικά όσοι χειροκροτούν τον παίκτη που ο ίδιοι αδικαιολόγητα καθύβριζαν χυδαία. Την ανάγκη τους θα την βγάλουν σ’ έναν άλλον Παπασταθόπουλο.
 • apodytiriakias.gr/

****

Το μεγάλο παραμύθι. Φταίει ο ένας, ο λαός δεν έχει καμιά ευθύνη. Το μεγάλο ψέμα.

Ο λαός είναι αθώος, ο κοσμάκης είναι εκτός κόλπου και δεν είναι σωστό να χρεώνεται εγκλήματα και φρικαλεότητες του δικτάτορα, του κυβερνήτη, του καθεστώτος.

 • Από το 1996 η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε στη Γερμανία η Ημέρα Απελευθέρωσης του Άουσβιτς. Και είναι η Ημέρα Μνήμης των Εβραίων θυμάτων του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο σοβιετικός στρατός απελευθερώνει το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αυτό του Άουσβιτς.

Η κατάρα πέφτει στον Χίτλερ και στα κρατικά στελέχη της ναζιστικής Γερμανίας. Ποιος λαός; Είναι της πλάκας το μέγεθος λαός, δεν αξίζει να ασχολούμεθα μαζί του. Η πασίγνωστη συνταγή της απενεχοποίησης του γίγαντα λαού, του οποίου την αγιότητα προσκυνούν κόμματα και θρησκείες. Δεν πάει έτσι όμως.

Στο βιβλίο «Πρόθυμοι Εκτελεστές του Χίτλερ-Οι μέσοι Γερμανοί και το Ολοκαύτωμα» ο συγγραφέας του και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Αμερικανοεβραίος Ντανιέλ Γκολντχάγκεν υποστηρίζει ξεκάθαρα:

– Ανώνυμοι Γερμανοί απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις συμμετείχαν έτσι ή αλλιώς στη βαρβαρότητα της Γενοκτονίας των Εβραίων.

– Ο χριστιανισμός ευθύνεται για τον φυλετικό αντισημιτισμό και ο μέσος Γερμανός συμφωνούσε ή τον βόλευε ο δήθεν κίνδυνος του γερμανικού έθνους από τους Εβραίους.

– Ο Γερμανός στρατιώτης σκότωνε εν ψυχρώ και συνειδητά τον Εβραίο, όχι διότι υπάκουγε στις εντολές των ανωτέρων αξιωματικών.

– Όλοι οι Γερμανοί, και ο τελευταίος πολίτης, ο εργάτης, ο αγρότης, ο υπάλληλος, ο φοιτητής γνώριζαν πολύ καλά για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και είχαν αποδεχθεί την… αναγκαιότητά τους. Όσοι φαντάροι φωτογραφίζονταν δίπλα στους σωρούς των νεκρών, στα μάτια τους υπήρχε το συναίσθημα της υπερηφάνειας.

apodytiriakias.gr/


ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Οπισθοδρομικά αριστερά και αναρχομπάχαλα μυαλά κάνουν πορείες, τραμπουκίζουν το πολιτικό γραφείο της Υπ. Παιδείας νομίζοντας πως θα μας πτοήσουν. Το αντίθετο. Όλη αυτή η αντίδραση από τους συνήθεις αριστερούς υπόπτους δείχνει πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Προχωράμε.
 • Το αφήνω έτσι απλά, η είδηση ειναι ήδη αρκετά τραγική δε σηκώνει σχολιασμό!

Εικόνα

Εικόνα

 • Αποκλειστικό MEGA: Να «κοκκινίσει» η Θεσσαλονίκη εισηγούνται οι ειδικοί – Μεγάλη η διασπορά του κοροναϊού
Αποκλειστικό MEGA: Να «κοκκινίσει» η Θεσσαλονίκη εισηγούνται οι ειδικοί – Μεγάλη η διασπορά του…Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις κόκκινες περιοχές μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων tovima.gr

 • Να μην έχουμε αυταπάτες: αυτοί που μέχρι χθες φώναζαν για ΜΕΘ, είναι οι ίδιοι που σήμερα διαδηλώνουν ο ένας πάνω στον άλλον, αψηφώντας μια ολόκληρη κοινωνία Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Είναι οι ίδιοι που θέλουν τα #πανεπιστημια μας υποταγμένα στις ιδέες τους. Ούτε βήμα πίσω.
 • Εικόνα

  Βγήκαν επίσημα οι τρεις πρώτες καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Τον βλέπω να τρέχει στο νοσοκομείο και με πόνους τοκετού.

 • Εικόνα
Τους είπες ότι το παιδί τους “προσκομίστηκε” και δεν σε έστειλαν να ξανακάνεις την ιατρική από την αρχή;
Παράθεση Tweet

Το 1990 με το που ξεκίνησα ειδικότητα 25 χρονών νεαρούδι από την πρώτη μου γενική εφημερία κιόλας είχε χρειαστεί να ενημερώσω στις 4 τα ξημερώματα γονιούς πως το παιδί τους είχε προσκομιστεί νεκρό. Τι να φοβίσεις και ποιούς να φοβίσεις ρε θλιβερέ πολιτικάντη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη …


Εικόνα

 • Αυτά τα γράφει η προσωπική επιλογή του Τσίπρα, ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.!!!!!!!
Βασίλης Βασιλικός: “Προσωπική δικαίωση” οι άδειες που έπαιρνε ο Κουφοντίνας

 • Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο συζητάνε… Από γειτονιά σε γειτονιά επιτρέπεται? Εγώ προτείνω να βγαίνουμε μέχρι το πεζοδρόμιο και πολύ μας είναι

Μάλιστα!!!

Εικόνα


Lockdown: “Κλείδωσε” απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική Ναι είναι τόσο εγκληματικά ανίκανοι


 • ΓΟΝΕΙΣ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαδηλώνουν για την διατήρηση της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, με τις μολότωφ,τα ναρκωτικά,κλπ! “ΓΟΝΕΙΣ”!Φανταζόμαστε την ποιότητα μελλοντικών πολιτών που αναθρέφουν.
Εικόνα
Εικόνα
 • Τα λαμόγια που τόσα χρόνια καταληστευαν το κράτος απο εισφορές και ΦΠΑ τώρα κλαίνε γιατί δεν τους έχει χαρίσει ο Αδωνις από ένα λεφτοδενδρο.
 • εδώ που τα λέμε, τι να μολύνει εδώ ο κορωνοϊός ; ..πιο πιθανόν να μολυνθεί ο ίδιος
Εικόνα
 • Κυλιέμαι απ’ τα γέλια όταν τα κουμμούνια υπερασπίζονται τον ακροδεξιό Πούτιν μόνο & μόνο επειδή είναι Ρώσος, από κεκτημένη ταχύτητα!..

Εικόνα


 • Ημιφοιτητές, ημισυνταξιούχοι
Εικόνα
 • Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ο υιός Βούτσης, αλλά ο πατέρας του με το ”ημιπιτσιρίκος” του απέδωσε μειωμένο καταλογισμό των πράξεων του
 • 4,5 χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε μύτη…1,5 χρόνια με ΝΔ, έχουν γίνει αμέτρητες πορείες, τρικάκια, γκαζακια σε αυτοκίνητα και καταστήματα σε πολιτικούς αντιπάλους από τους αριστερούς φασίστες… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ
Παραιτήθηκε λέει για “το ψηφιακό κελί που έχτισε η κ. Κεραμέως ακολουθώντας τις παγκόσμιες σατανικές οδηγίες”!! Καθηγητής Πανεπιστημίου το είπε αυτό…Και μετά αναρωτιέστε για τους ημιπιτσιρικάδες.. Τι διάολο; Παίρνουν κάτι ή τους ψεκάζουν;
Καθηγητής Νομικής παραιτείται για τις «σατανικές οδηγίες» της Κεραμέως | in.gr

Καθηγητής Νομικής στο ΔΠΘ, σπάει τα κάγκελα από το «ψηφιακό κελί» του.


 • Ημιπιτσιρικάς ετών 35 !!!!!!!!! Με ένοπλη ληστεία σε τράπεζα και κολλητός του αρχιδολοφόνου τρομοκράτη Κουφοντίνα. Οταν ……..μεγαλώσει, τον βλέπω αρχηγό της Κόζα Νόστρα. Να μην του κόψουμε το μέλλον του ……..παιδιού.
 • Εικόνα