Κορωνοϊός: Ξανά με πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος- Προβλήματα με την υγεία του φαίνεται πως αντιμετωπίζει ξανά ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Σύμφωνα με το himara.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος την περασμένη… topontiki.gr
Στα ραντάρ της Amazon η Ελλάδα – Πού σχεδιάζει να εγκαταστήσει κέντρο logistics – Ειδήσεις – νέα -…Ο αμερικανικός γίγαντας σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και διανομής στη χώρα μας- tovima.gr
O δισεκατομμυριούχος Εντουάρντο Γιουρνεκιάν αναμένεται να αναγείρει άγαλμα με την μορφή του Ντιέγκο Μαραντόνα στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες. Ο 87χρονος επιχειρηματίας είναι επικεφαλής ενός…pronews.gr
(ΜΗΝ) Αυτή την μα@ακία με την «φορολοταρία» την έχει τσεκάρει ποτέ κανείς ή θα πέσουμε από τα σύννεφα όταν μάθουμε για 4-5 λαμόγια ΔΥ του υπουργείου που έγιναν πλούσιοι μαζεύοντας χιλιάρικα για χρόνια?
Σε συνομιλία μου με Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, είχα την ευκαιρία να ακούσω τις σκέψεις τους για την αναστροφή του brain drain και για τα φορολογικά κίνητρα που θα νομοθετήσουμε για όσους επιλέξουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας τον επόμενο χρόνο.
Άρση της ασυλίας της βουλευτή του Μέρα25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, με αφορμή καταγγελία της ίδιας ότι τις μολότοφ τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί.
Θα ισχύσουν άραγε τα ίδια φορολογικά οφέλη για όσους μπορούσαν να φύγουν αλλά επέλεξαν να μείνουν στην χώρα όλα αυτά τα χρόνια παρά το brain drain, χρηματοδοτώντας την εγχώρια οικονομία με τους φόρους τους; Θα δούμε άραγε κάποιο μέρος της συνεισφοράς μας να επιστρέφεται; twitter.com/PrimeministerG…
- Από τα ψηλά στα χαμηλά
- Κάπως έτσι συνοψίζεται η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ηταν ο άνθρωπος που έβαζε γκολ με το χέρι και πανηγύριζε, και ύστερα από τέσσερα λεπτά έβαζε γκολ ντριπλάροντας οκτώ αντιπάλους, αφήνοντας άφωνους δισεκατομμύρια φιλάθλους. Αυτό το παιχνίδι με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 αποτυπώνει τα όρια της προσωπικότητας αυτού του τεράστιου ποδοσφαιριστή.
Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του δεν είχε μεγάλη διάρκεια, κάτι που είναι βασικός δείκτης όταν συγκρίνουμε μεγάλους παίκτες συλλογικών ή ατομικών αθλημάτων. Ουσιαστικά, τα καλά του χρόνια ήταν μόλις οκτώ, από το 1986 έως το 1994, οπότε και αποκαθηλώθηκε. Αλλοι ποδοσφαιριστές, αναλόγου κλάσεως, είχαν πολύ μεγαλύτερη παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους, κι όμως το όνομα Μαραντόνα έλαβε θρυλικές διαστάσεις.
- Ισως γιατί κινήθηκε αντισυμβατικά. Γιατί προκαλούσε. Δεν ήταν το «καλό παιδί». Αν το έφερνε η εξέλιξη ενός αγώνα, έπαιζε και ξύλο. Ετσι, είχε απέναντί του όλο το κατεστημένο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ιταλία δεν πήγε σε μια ομάδα του πλούσιου Βορρά, αλλά στη Νάπολη της φτώχειας και της Καμόρα.
Ο Μαραντόνα ήταν τελικά άνθρωπος των άκρων, άνθρωπος-σχοινοβάτης χωρίς δίχτυ προστασίας, άνθρωπος που έπαιζε με τη μοίρα του. Γι’ αυτό δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί την πτώση του. Τη βίωσε κατρακυλώντας στο έσχατο σκαλοπάτι, χωρίς να προσπαθήσει να προστατευθεί.
- Από κάποιο σημείο και μετά, φαίνεται πως δεν τον ενδιέφερε η δημόσια εικόνα του. Δεν επεδίωξε να δείχνει ατσαλάκωτος, αλλά αυτό που στην πραγματικότητα ήταν. Ενας εκπεπτωκός. Και δύο άλλοι, εξίσου μεγάλοι, ποδοσφαιριστές είχαν παρόμοια κατάληξη. Ο Γκαρίντσα και ο Τζορτζ Μπεστ.
Βέβαια και οι δύο μεγαλούργησαν σε εποχές με άλλα ήθη και άλλες κοινωνικές προτεραιότητες κι έτσι η πτώση τους δεν πήρε τις διαστάσεις της ανθρωποφαγίας. Τους θυμόμαστε με τρυφερότητα μόνο για τα «ζογκλερικά» τους μέσα στα γήπεδα, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.
- Δεν θα σχολιάσω δηλώσεις που έκαναν για τον θάνατο του Μαραντόνα στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επικολυρικές ανοησίες, διανθισμένες με επαναστατικά πολιτικά μηνύματα από ανθρώπους που εναγωνίως πασχίζουν για την καθημερινή δημοσιότητα.
Παραμυθιάζονται πως με παρόμοιες δηλώσεις κοινωνικοποιούν το ποδόσφαιρο και παρεμβαίνουν στις μάζες. Τουλάχιστον, κάποιοι από αυτούς γνωρίζουν πως η μπάλα είναι στρογγυλή.
Το πρόβλημα στο άνοιγμα των σχολείων σύντροφοι, δεν είναι οι τάξεις και τα παιδιά. Είναι οι γονείς που μαζεύονται στα κάγκελα με καφέ και τσιγάρο, κάθονται εκεί μισή ώρα, χαριεντίζονται και χαζεύουν το παιδί τους να μπαίνει για μάθημα, λες και το έβαλαν στο τρένο για Ιρκουτσκ.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ
- Για την Παλαιστίνη είχαν λυσσάξει οι Συριζαιοι,πορείες, σημαίες, μαντίλες κλπ…Για την Αρμενία μούγκα στη στρούγκα,γιατί πολύ απλά, έχουν το ελάττωμα να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι!
- Άρση του lockdown “για να γιορτασουμε Χριστουγεννα” ειναι αντιστοιχο με το να βγαζεις τη μασκα οξυγονου “για να παρεις μια ανασα”. Έγραψαν σε τοίχο.