Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ 31/5

ΜΗΝΥΜΑ (Θ.Θ): Η αποτυχημένη προφητεία του Γιάνη.

Οσο το παίζαμε τσάμπα μάγκες οι αγορές αδιαφορούσαν. Κλείσατε τις Ελληνικές τράπεζες … δεν πληρώσατε το ΔΝΤ ( ούτε η Αργεντινή δεν το τόλμησε) … φεσώσατε τη χώρα γύρω στα 100 δις …. πήγατε σε μνημόνιο, το βαρβαρότερο όλων.

Έτσι είναι. Όταν έρχεται η ώρα να διοικήσεις … τέρμα οι παπαρδέλες.

***

Η Μιράντα Ξαφά επιμένει πως συντάξεις και 120 δόσεις πρέπει να κοπούν

***

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!

Όλοι νομίζαμε -και πραγματικά αυτό πίστευα μέχρι πριν από λίγα λεπτά- ότι ο Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) όπως παρουσιαζόταν στο ψηφοδέλτιο, ήταν ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, οποίος και βγήκε δεύτερος σε σταυρούς, με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο. Και, για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα που εκλέχθηκε (καθώς ο Βελόπουλος θα παραιτηθεί της ευρωβουλευτικής του έδρας για να είναι υποψήφιος για την ελληνική Βουλή, θα αντικατασταθεί από τον δεύτερο, που είναι ο “μαϊμού” στρατηγός).
Η απατεωνιά είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού χρησιμοποίησαν το όνομα του στρατηγού, μέσα σε παρένθεση, ως δήθεν υποκοριστικό του μαϊμουδιάρη. ΝΤΡΟΠΗ!
Βέβαια, τί να περιμένει κάποιος από έναν απατεώνα που εμπορεύεται επιστολές του Ιησού και εμπαίζει τη νοημοσύνη μας!
Σ’ αυτή τη χώρα δε μπορούμε να βαρεθούμε ποτέ, επειδή είμαστε βαρεμένοι και πσεκασμένοι!

TOPONTIKI.GR
 

***

ΜΗΝΥΜΑ: Στην ερώτηση “πόσο περισσότερο να κοπούν οι συντάξεις;” η κα Ξαφά απαντά ότι “υπάρχουν συνταξιούχοι που έχουν συνεισφέρει πολύ λίγα στο σύστημα”.
Γνωρίζει η κα Ξαφά πως υπάρχει σοβαρή αναντιστοιχία συνεισφοράς του ασφαλισμένου και ύψους της σύνταξης; Ότι υπήρξαν ασφαλισμένοι που πλήρωσαν τεράστιες εισφορές σε όλην την πορεία της ζωής τους για να πάρουν πενιχρές συντάξεις, όταν την ίδια ώρα το κόστος ζωής εκτοξεύθηκε;
Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι να τους οδηγήσει κανείς σε περαιτέρω φτωχοποίηση;
ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Είναι εύκολο να βρίσκεις δικαιολογίες όταν σου ζητείται να υπολογίσεις το κοινωνικό κόστος μιας πρότασης, αλλά θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι η πολιτική δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε οικονομικά στοιχεία. Χρειάζεται να συνυπολογίζονται και τα υπόλοιπα κόστη.

REAL.GR

****

ΜΗΝΥΜΑ: Επειδή με έχουν πρηξει όσοι ηλίθιοι λένε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ “κατέστρεψαν την Ελλάδα” επί 40 χρόνια (και το λένε άτομα που πριν 40 χρόνια ο πατέρας τους ήταν ακόμα στις πάνες), να τους εξηγήσω 2 πραγματάκια, αν μπορώ;

Πριν 45 χρόνια η Ελλάδα ήταν έτοιμη να ξανακυλήσει στη δικτατορία. Ανεξάρτητα αν συμφωνουμε όλοι με την πολιτική των Εθνικοποιήσεων που οδήγησε στον Κρατισμό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (απλή συνωνυμία με τον Βούδα) έφερε την Ελλάδα στην ομαλότητα και την έκανε μέλος της ΕΟΚ, νομιμοποιώντας για πρώτη φορά το ΚΚΕ.

Πριν 45 χρόνια ήθελες 10 ωρες να πας Αθηνα-Θεσσαλονίκη, περίμενες 15 χρόνια να πάρεις αριθμό τηλεφώνου και ενα μεγαλο ποσοστό της επαρχίας δεν ειχε ρεύμα.

Πριν 45 χρόνια δεν υπήρχε εγκληματικότητα, αλλά υπήρχε μια Αστυνομία (και Χωροφυλακή) που ήξερε τι ώρες πας για κατούρημα και πόσες φορές πήγες στην εκκλησία και αν κάποιος 5ος σου ξάδερφος ήταν αριστερός

Πριν 45 χρόνια η Ελλάδα δεν είχε υποδομές, τα δίκτυα ήταν αστεία, τα μεταφορικά μέσα ανύπαρκτα και ο κόσμος πέθαινε από τα 70-75 του.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παρέλαβαν μια Ελλάδα με ένα στρατό φτιαγμένο να καταπνίγει μόνο εσωτερικές ταραχές και τον έκαναν ένα από τους ισχυρότερους στρατούς της Ευρώπης.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού εκτοξεύθηκε, ώστε όλοι οι Ελληνες να έχουν ανέσεις και πρόσβαση σε υπηρεσίες που το 1974 ήταν προνόμιο ελαχίστων.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τις έριδες, εδραιώθηκε ένα ανεκτικό δημοκρατικό πολίτευμα που εξασφάλισε στον Έλληνα ελευθερίες που δεν είχε φανταστεί μέχρι το 1974.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλομάθαμε τόσο πολύ σε αυτές τις παροχές και τις ανέσεις που απαιτούσαμε όλο και περισσότερα, αδιαφορώντας αν οι κυβερνησεις έπρεπε να δανείζονται για να τις ικανοποιήσουν. Αλλά για ένα μωρό υπεύθυνος είναι ο γονιός, για έναν ενήλικο είναι ο ίδιος. Τι θέλουμε να είμαστε;

Ναι, έγιναν και ρεμούλες και μίζες και κλεψιές, αλλά υπήρξε ενας διακομματικός σεβασμός στους θεσμούς και κανένας δεν σκέφθηκε να τους αλώσει και να τους κανει υποχείριο του κάθε Πολάκη. Το λάθος μας ήταν ότι επιτρέψαμε τις ρεμούλες, γιατί κι εμείς καλοπερνάγαμε. Αμοιβαία ενοχή, δηλαδή.

Kαι τι έκανε η Αριστερά και οι κάθε λογής εργατοπατέρες; Μια μόνιμη αντίθεση, αντιπαράθεση και σαμποτάζ σε κάθε κίνηση της εκάστοτε Κυβέρνησης, με στείρο κομματικό λόγο και καμία εποικοδομητική παρέμβαση.

Χέστε με λοιπόν με την καραμέλα “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατεστρεψαν την Ελλάδα για 40 χρόνια” γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα χέζατε ακόμα μέσα σε τρύπες σκαμμένες στο χώμα… Άσχετοι Κεφτέδες!!

***(Είναι καιρός πια για μια Εθνική Συμφιλίωση ανάμεσα στα 2 αυτά κόμματα που έφτιαξαν την Ελλάδα όπως είναι. Είναι Αστικά Κόμματα και παρόλα τα σφάλματά τους, είναι οι μόνη λογική λύση σε αυτό τον ορυμαγδό)

ΥΓ. Επανέρχομαι στο κείμενο, μετά από διάφορα χλευαστικά σχόλια, που αποτυχγάνουν όμως να θίξουν κάτι σοβαρότατο: Ναι, υπήρξαν λαμόγια, κλέφτες, πολιτικοί που χαϊδεψαν τα αυτιά του εκλογικού σώματος, πελατειακές σχέσεις και ΟΛΑ αυτά που προσδιορίζουν μια Δημοκρατία Βαλκανικού Τύπου, όπως η Ελλάδα. Εν πολλοίς απέτυχαν στο να μας κάνουν Πολίτες, ακριβώς επειδή τους βόλευε να είμαστε παραπληροφορημένοι ραγιάδες.

Όμως, αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν πολλοί διαφωνούντες, είναι ότι μια χώρα δεν κυβερνιέται ούτε από σύμβολα, ούτε από συνθήματα, ούτε από θυμικό, ούτε από τα “επίκαιρα λόγια” του Βελουχιώτη. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η Ελλάδα που έχουν μέσα στο φουρτουνιασμένο τους μυαλό κάποιοι θολοαριστεροί, είναι ένα Κρατικιστικό μόρφωμα Σοβιετικού τύπου, που ο “πολίτης” θα συμπεριφέρεται σαν το σκυλί του Παβλόφ σε κάθε άκουσμα επιδόματος.

Και η δημοκρατική συνείδηση των συμπολιτων μας, φαίνεται ότι εξαντλείται στο οικονομικό σκέλος, γιατί μιλάνε με πάθος για τη χρεωκοπία, αλλά μούγκα για την κατάλυση της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, του Τύπου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΠΦΑ, σαν αυτό να μην τους αφορά. Ισως σε καποια πλουσια απολυταρχική χώρα, όπως το Καζακσταν να ένοιωθαν καλύτερα.

Προκειμένου λοιπόν να υποστούμε τους μαθητευόμενους μάγους του Σταλινικού μορφώματος που έχουμε υποστεί εδώ και 4,5 χρόνια, καλύτερα να επιλέξουμε πολιτικούς που έμαθαν από τα λάθη των προκατόχων τους.

***

Πανέμορφες εικόνες

****

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος Αντώνης Ρεπάνης

TRIBUNE.GR
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος Αντώνης Ρεπάνης που υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.Είχε γεννηθεί στις 14 Αυγούστου 1933
****
Χ.Χ: Πόσα κομάτια και ηγετίσκους έχει η… όλη Αριστερά;
Θρύψαλα εδώ και χρόνια, δογματισμοί που σκότωσαν χιλιάδες όνειρα, προδοσίες, χαφιεδισμοί, ξύλινη γλώσσα που δεν ακουμπά εδώ και χρόνια κανέναν, ομαδούλες, εδώ η ορθοδοξία, εκεί η νομοτέλεια, περιμένει τη δεύτερη παρουσία εκείνου του Οκτώβρη, αλλά φεύ, δε θάρθει με τέτοιες ηγεσίες “επαγγελματικές”, ούτε με κόμματα, κομματάκια και παρεούλες, από τον Περισσό, μέχρι την Κουμουνδούρου.
Και όσοι αποτολμήσουν να συμμαχήσουν με άλλακοινωνικά στρώματα και πολιτικές ομάδες, μήπως αλλάξει κάτι τις, αμέσως η πολεμική σε όλα τα επίπεδα, αισχρή και φυσικά μόνο το μίσος και την απομόνωση καλλιεργεί, μακάρι να ήταν βοηθητική, εμπροσθοβαρής και ειλικρινής. Με δύο λόγια, πας μη “δικός μας”, είναι απέναντί μας, λες και είναι ταξικός εχθρός. Και αυτό ισχύει για όλες τις…Αριστερές.
  • Χτυπηθείτε, λοιπόν και μονομαχείστε στην πλάτη και στη ζωή, αυτού που επικαλείστε – ως άλλοθι ή ως πραγματικότητα, δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα μετράει – ότι για χάρη του αγωνίζεστε από ζεστές καρέκλες και από γεμάτο πιάτο.
  • Προς δόξα του κάθε Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδηδων, Σαμαράδων, Βενιζέλων, Λοβέρδων, Γεννηματάδων και άλλων δεξιών ”υπηρετών του λαού”.
Έχει λίγο λίπος ακόμα αυτός ο μαρτυρικός λαός, χτυπηθείτε κι άλλο, στο όνομα της κάθε αλλοιωμένης και κατά το δοκούν μεταφραζόμενης ορθοδοξίας. Όχι μόνο “βραδιάζει” που έλεγε ο ποιητής και τραγουδούσε ο Μπιθικώτσης, αλλά κοντεύει μεσάνυχτα πάλι και δεν ξέρω πότε θα ξημερώσει ξανά…
****
Κ.Π:Ανω των 81.000 αιτήσεων ως τώρα από πολίτες για τις 120 δόσεις.
.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση 45.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ρυθμίζοντας 311 εκατ. ευρώ κεφαλαίου και 91 εκατ. ευρώ που αφορούν προσαυξήσεις. Αντιστοίχως, σε ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ υποβλήθηκαν περισσότερες από 36.000 αιτήσεις, μεταξύ των οποίων και περίπου 1.500 αιτήσεις από εν δυνάμει συνταξιούχους.

  • Ναι είναι αυτό το “αντιπαραγωγικό” μοντέλο που λένε με….. παντεσπάνιο υφάκι Αντουανέτας κάποιοι κλεισμένοι αεροστεγώς στη γυάλα τους, που αφού σε έχουν χρεοκοπήσει & σου χουν φορτώσει τις 7 πληγές του Φαραώ, μόλις και μετά βίας σε διακρίνουν. To ότι συμφέρει και στα κρατικά έσοδα διότι έτσι δεν θα μάζευαν ούτε αυτά, δεν το σκέφτηκαν οι καφενόβιοι οικονομολογούντες προφανώς.

****

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ μ/μ: Αν και πολλοί πιστεύουν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πλέον ένα mainstream κόμμα, φάνηκε, μέσω της χθεσινής δήλωσης Τσίπρα, οτι μετά τις εθνικές εκλογές θα επιστρέψει σε αυτό που ήξερε πολύ καλά να κάνει πριν το 2015. Στην ακραία αντιπολίτευση και το διχαστικό λόγο. Είπε, οτι οι πολίτες με την επιλογή τους θα επιστρέψουν στο σκοτάδι της κρίσης και στο ΔΝΤ. Ελαφρώς άστοχο, αλλά κατά βάση συμφωνώ μαζι του! Είναι πολύ εύκολο να μπούμε παλι στο “σκοτάδι της κρισης”! Αλλα δεν θα συμβεί επειδή ο κόσμος ψήφισε ΝΔ η μαύρισε το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα υπο αυστηρή εποπτεία, με τράπεζες ζόμπι και την βόμβα του μεταναστευτικού στην Τουρκία να ειναι έτοιμη να σκάσει, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που να συνεννοούνται έχοντας ως μόνο στόχο το καλό της χώρας, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται. Πρέπει να αρθρωθεί σοβαρός πολιτικός λόγος και να υπάρξει συναίνεση, μέχρι να είμαστε ασφαλείς. ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το κάνουν. Θυμίζω ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη Βουλή το καλοκαίρι του 2015 για να φέρει το 3ο μνημόνιο και το κόμμα κόπηκε στα δυο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον στήριξαν για να μην πέσει η χώρα στα βράχια.

  • Τώρα μετά από 4,5 χρόνια, που κατάλαβε τι συμβαίνει, δοκιμάστηκε και έμαθε, ήρθε η στιγμή με σοβαρότητα να το ανταποδώσει και να συνεννοηθεί γιατί το χρωστάει στη χώρα του.
  • Διαφορετικά, αν όχι σε αυτές, σίγουρα στις μεθεπόμενες εκλογές με την απλή αναλογική, η χώρα θα μεινει ακυβέρνητη. Και αυτό θα είναι το τέλος μας…

ΔIABAΣAME

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Α. ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ
Η διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων γινόταν με αδιαφάνεια. Η εκάστοτε κυβέρνηση διόριζε στις διοικήσεις τα «δικά της παιδιά», ενώ αυτοί που χρηματοδοτούσαν το ταμείο (εργαζόμενοι-επαγγελματίες) δεν είχαν λόγο ούτε στη διοίκηση ούτε στη διαχείριση των αποθεματικών και της περιουσίας.
….
Από το 1950 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 τα αποθεματικά των Ταμείων ήταν σε άτοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και με αυτά τα λεφτά χρηματοδοτούσαν τον τα γνωστά επιχειρηματικά τζάκια, για να έρθει η πολυπόθητη «οικονομική ανάπτυξη» που όμως αφορούσε τους λίγους. Έχει υπολογιστεί ότι οι απώλειες από τόκους την περίοδο αυτή (με μεγάλες περιόδους υψηλού πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων) ανέρχονται στο ποσό των 70 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ ή 25 τρις δραχμές.
…..
Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε και το ότι την περίοδο εκείνη η κλοπή – γιατί περί κλοπής πρόκειται – δεν είχε γίνει τόσο αισθητή γιατί και οι συντάξεις ήταν χαμηλές και οι συνταξιούχοι ήταν λίγοι. Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί για πρώτη φορά την τοποθέτηση του 20% των αποθεματικών των Ταμείων σε μετοχές και σε τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου. Το 1995 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας) πλέον επιτρέπει την πρόσληψη τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε ρόλο συμβούλου.
..
Το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη (και πάλι με συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας) ανεβάζει το ποσοστό των αποθεματικών που τζογάρονται στο χρηματιστήριο στο 23%. Την ίδια περίοδο (συμπτωματικά άραγε;) μεταβιβάζεται ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στον ιδιωτικό τομέα και γιγαντώνεται το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Τα ταμεία την τριετία 1999-2002 έχασαν γύρω στα 3,5 δις ευρώ, με τους μετριότερους υπολογισμούς, διότι ποτέ δεν μας ενημέρωσε κάποιος.
.
Η ιστορία συνεχίστηκε. Το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη επέτρεψε στα Ταμεία να επενδύουν τα αποθεματικά τους σε χρηματιστηριακά παράγωγα πολύ υψηλού ρίσκου. Δηλαδή, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αποτέλεσαν για όλη την μεταπολεμική περίοδο και μέχρι σήμερα ένα ακόμη μέσο για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
.
Έχουμε μετά τα δομημένα ή σύνθετα ομόλογα. Είναι ομόλογα που η απόδοσή τους εξαρτάται από κάποια συνθήκη. Το χειρότερο είναι πως τα ομόλογα αυτά μπορούσαν να αγοραστούν από τις διοικήσεις χρησιμοποιώντας όχι τα κεφάλαια υψηλού κινδύνου (το 23%) αλλά από το 77% των αποθεματικών που προορίζονταν για επενδύσεις σε σταθερούς τίτλους. Ο εκδότης εξασφαλίζει φτηνό χρήμα μεταβιβάζοντας το ρίσκο και σε τελική ανάλυση το κόστος της χρηματοδότησης του, στον αγοραστή του ομολόγου.
..
Αυτή τη φορά τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτούν τις Τράπεζες με κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου. Η τελευταία μεγάλη ληστεία συντελέστηκε με το κούρεμα των ομολόγων. Αλλά και με την ακίνητη περιουσία των ταμείων ασκούνταν οικονομική πολιτική. Π.χ. δεν επέτρεπαν την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Νομικών, με ίδια κεφάλαια διότι αυτό θα αύξαινε τον πληθωρισμό (1986 και μετά).
..
Τέλος, όλο αυτό το διάστημα απέφευγαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τον εκσυγχρονισμό τους και τη μηχανοργάνωσή τους, διότι και τα ταμεία συμμετείχαν στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων είτε με προσλήψεις απ’ τα παράθυρα είτε ασκώντας πλημμελείς ελέγχους στους υπόχρεους καταβολής εισφορών είτε καθυστερώντας στην είσπραξη των οφειλών, ειδικά των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΛΟΙΠΟΝ: Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Παρά ταύτα και πάλι θα μπορούσε να μην είχαν φτάσει σ’ αυτό το χάλι. Αλλά , πρώτα θα πρέπει να αναφερθούμε στο πώς πάλι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χάρισαν, μέσα στην κρίση, τεράστια δημόσια περιουσία για να διασώσουν χρεοκοπημένους «επιχειρηματίες», αντί να διασώσουν τα ταμεία, τις συντάξεις και τους συνταξιούχους.
***
ΜΗΝΥΜΑ – Που πας με Μπίστη και Τζουμάκα να κάνεις προοδευτική παράταξη. Τώρα με Βορίδη και Άδωνι, ΣΚΑΪ, ιδιωτικά πανεπιστήμια, 7 μέρες εργασία, απολύσεις στο δημόσιο και ΕΡΤ και προσμονή για υλοποίηση της δέσμευσης Σαμαρά.
Θα πάρω ποπ κoρν.
Σημ. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην αρχίσει να μαζεύει τους καιροσκόπους που θα πηδάνε από τα παράθυρα.
****
Χ.Χρ.: Δεν έχω κοιμηθεί οπότε ελπίζω να μου συγχωρεθούν το ύφος και το σεντόνι που ακολουθεί.

Στην πολιτική υπάρχουν θέσεις και πεπραγμένα. Ο λαός για να σε κρίνει κοιτάει αυτό που νομίζει ότι πιστεύεις και αυτό που πιστεύει ότι πράττεις.Στην πολιτική έχει τεράστια σημασία να μπορείς να κάνεις την θέση και την πράξη σου κτήμα των ανθρώπων. Να την μάθουν, να την λένε, να την πιστεύουν. Για αυτό υπάρχουν οργανωμένα κόμματα που αναλαμβάνουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο να φτάνει το μήνυμα στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας με εκατομμύρια ψηφοφόρους που έχει συνολικά κάτω από 20.000 ενεργά μέλη. Είναι πρακτικά ανύπαρκτος σε συνδικάτα, επιστημονικούς συλλόγους, πρωτοβάθμια σωματεία και τοπικές κοινωνίες. Αυτό είναι λογικό διότι οι ψηφοφόροι του δεν είναι άνθρωποι που ήταν πάντα εκεί αλλά μεταφέρθηκαν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν ενταχθεί σε μεγάλο ποσοστό στις οργανώσεις του. Για αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να ψηφίζουν το κόμμα αλλά το κόμμα να μην τους γνωρίζει.

Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα της κρίσης; Έχει για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό κόμμα τρόπο να περάσει τις θέσεις του σε σωματεία,συλλόγους και τοπικές κοινωνίες; Είχε για παράδειγμα την ικανότητα να εξηγήσει στον κόσμο της Μακεδονίας τη Συμφωνία των Πρεσπών; Όταν το αντίπαλο στρατόπεδο έχει μαζί του κανάλια, εφημερίδες, sites, κομματική οργάνωση χρόνων και επιχειρηματίες να τα σκάνε και να προπαγανδίζουν, πώς απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πότε μπόρεσε να απαντήσει μαζικά και συντεταγμένα στα fake news για τα 100 δις της διαπραγμάτευσης; Πότε απάντησε για τις ανοησίες ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης; Πότε απάντησε για δεκάδες άλλα θέματα που έσκασαν και βομβάρδισαν τους πολίτες χωρίς στοιχεία αλλά με απλή επανάληψη λεγομένων; Οι άνθρωποι είχαν βάλει επί 4 χρόνια μια κασέτα που έπαιζε κυκλικά τα ίδια πράγματα και εμείς δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στη μεγάλη πλειοψηφία σχεδόν τίποτα.

Η κυβέρνηση πάλευε και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ο λαός πιστεύει ότι δεν έχουμε βγει. Αν τους ρωτήσει κάποιος αυτό θα πουν.

Αν τους ρωτήσει κάποιος θα πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο πράγμα με την ΝΔ και το Κιναλ παρότι τόσο οι θέσεις σε πολλά ζητήματα όσο και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετικά. Κάνεις δεν θα πει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκλεψαν, ότι έβαλαν κόσμο από το παράθυρο στο δημόσιο, ότι έχει κάνει deal με ολιγάρχες ή ότι παίρνουν μίζες. Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι είμαστε ίδιοι.

Πάμε σε δύο απλά παραδείγματα. Όλοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των δημοσίων υπαλλήλων. Παρόλα αυτά την ΑΔΕΔΥ την ελέγχει η ΝΔ. Έχουν αντιληφθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι με το 1 προς 5 στο δημόσιο θα διαλυθεί κάθε δημόσια δομή και θα περάσει σταδιακά σε χέρια λίγων; Ποιος φταίει που παρότι η πολιτική της ΝΔ είναι αυτή που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στους δημόσιους υπαλλήλους;

Δεύτερο παράδειγμα. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα είδαν για πρώτη φορά ελέγχους από το ΣΕΠΕ σε χώρους εργασίας για να τους διασφαλίσουμε την εργασιακή νομιμότητα. Παρόλα αυτά ψηφίζουν ΝΔ που είναι με τις ελαστικές μορφές εργασίας και στηρίζει τα αφεντικά τους. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι μαζόχες. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΣΣΕ δεν είναι πλειοψηφία και έχει μηδενική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς.

Το πρόβλημα δεν είναι οι θέσεις ή η πολιτική πρακτική. Είναι η γνώση. Είναι ότι ο κόσμος που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ μας είναι οργανωτικά άγνωστος. Αυτός ο κόσμος δεν εντάχθηκε ποτέ στη διαδικασία να συμμετέχει στο κόμμα μας, στις οργανώσεις μας και στις τοπικές κοινωνίες.

Τα νούμερα δεν λένε ψέματα. 20 χιλιάδες μέλη για 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Αυτή την δυσαρμονία πληρώσαμε χθες. Απέναντι μας είχαμε τους πάντες. ΜΜΕ, οργανωμένα συστήματα μέσα στο κράτος, την πλειοψηφία των δημάρχων, άρα τις μικρές κοινωνίες, επιχειρηματίες ,που έχουν ταξικό συμφέρον και δεν είχαμε τρόπο να περάσουμε τα πεπραγμένα μας στην κοινωνία και να κριθούμε για αυτά. Να κριθούμε για αυτά. Όχι για αυτά που έλεγαν οι άλλοι. Για όσα κάναμε.

Σύντροφοι και συντρόφισσες στις νίκες και στις ήττες είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε όλοι ευθύνη στο μέτρο που μας αναλογεί. Χρέος μας είναι να σηκώσουμε το κεφάλι και να βγούμε στον κόσμο να μιλήσουμε. Ο λαός θα αποφασίσει. Όσοι λένε ότι φταίει ο λαός λένε μαλακίες. Ο ίδιος λαός μας επέλεξε. Δεν ήταν χθες σοφός και σήμερα ανόητος. Να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να παλέψουμε. Πότε δεν λύγισε ο προοδευτικός κόσμος της χώρας. Πότε δεν σταμάτησε να παλεύει. Να δούμε τα λάθη μας, να μιλήσουμε πολιτικά,πολιτισμένα και ειλικρινά. Το μέλλον διαρκεί πολύ.  Υ.Γ. Αν αδίκησα κάποιον ζητώ συγγνώμη.

Σύντομα

** Δεν ξέρουμε αν το Ποτάμι «στέρεψε», πάντως δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Μένει βεβαίως να μάθουμε αν θα κατέβει σε συνεργασία με κάποιον άλλο σχηματισμό. Οι ψηφοφόροι πάντως έφυγαν κατά πλειοψηφία και αυτό είναι το πρόβλημα. Αξιοπρεπείς άνθρωποι όμως, όπως ο Γ. Μαυρωτάς που ανέλαβε στα δύσκολα στη θέση του Στ. Θεοδωράκη, είναι πάντα χρήσιμοι στον πολιτικό στίβο.

** Τη δική του «Μαύρη Βίβλο» σε βάρος του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ», παρουσίασε ο Ν. Μαριάς. Περιέχει στοιχεία που δείχνουν ότι τουλάχιστον σε 28 εκλογικά τμήματα δεν μοιράστηκαν Ψηφοδέλτια του Κινήματος. Ο Ν. Μαριάς έχει διαμαρτυρηθεί και πριν από τις εκλογές για αποκλεισμό του Κινήματος από πάμπολλα τηλεοπτικά κανάλια. Εξαιρείται το Kontra Channel, όπου ο κ. Μαριάς είχε τακτικότατη παρουσία.

** Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων των προηγμένων μαχητικών F-35, καθώς η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400, παρά τις ενστάσεις της Ουάσινγκτον, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

** Αρχαίες εκρήξεις σούπερ-νόβα ευθύνονται που οι πρόγονοί μας περπάτησαν στα δυο τους πόδια, αποκαλύπτει νέα επιστημονική θεωρία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό γεωλογίας «Journal of Geology», λέγοντας ότι κοσμική ακτινοβολία βομβάρδισε τη Γη πριν από περίπου οκτώ εκατομμύρια χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια αλυσίδα γεγονότων, μεταξύ των οποίων μπορεί κάλλιστα να ήταν μία από τις βασικές αιτίες που οι πρόγονοι του «homo sapiens» αναγκάσθηκαν να κατέβουν από τα δέντρα και να το βάλουν στα… δύο τους πόδια!

Στέλεχος της ΝΔ;

Καλά, ο κ. Στουρνάρας, ας πούμε ότι εκφράζεται στο πλαίσιο της θεσμικής αυτονομίας που του προσφέρει το αξίωμα του. Η κ. Ξαφά, δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ και το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς; Η γνωστή, λοιπόν, για τη μέχρι κυνισμού ειλικρίνεια της, με την ευδόκιμη θητεία της στο ΔΝΤ, επαναλαμβάνει σχεδόν αυτολεξεί το αφήγημα του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας. Προχωράει, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι έπρεπε να επιβληθούν περαιτέρω μειώσεις και στις υπάρχουσες συντάξεις, στο όνομα πάντα της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Κατά σύμπτωση δε και η κ. Ξαφά τάσσεται κατά της ρύθμισης των 120 δόσεων, με το ίδιο μονότονο επιχείρημα, ότι δημιουργεί «κουλτούρα» άρνησης πληρωμών. Λες και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών, μπορούν και δε πληρώνουν.
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews
Πιέζουν την Γεννηματά
Η ενότητα γραμμής που εμφανίζουν διάφορα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για την Φώφη Γεννηματά τα οποία δημοσιεύονται σε φιλικές προς τη Νέα Δημοκρατία εφημερίδες, αποκαλύπτει και το κέντρο από το οποίο προέρχονται.
  • Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί με εκβιαστικό τρόπο να αναγκάσει την Φώφη Γεννηματά να ξεκαθαρίσει από τώρα το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών.
  • Βέβαια η ίδια επιμένει στην αυτοδύναμη πολιτική παρουσία του ΚΙΝΑΛ, γιατί θα ήταν αυτοκτονία αν προεξοφλούσε παραμονές των εκλογών μία συνεργασία με τη ΝΔ.
  • Αντίθετη θέση έχουν δύο προβεβλημένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα οποία έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές θα μετακινηθούν προς τη ΝΔ ασχέτως με το τί θα κάνει η Φώφη Γεννηματά.
..

Ξεπέρασαν τα όρια

Ξεπέρασε κάθε όριο η μαύρη προπαγάνδα που έχει στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κατεύθυνση αυτή ένα από τα… έγκυρα σάιτ κατασκεύασε χθες ένα δημοσίευμα που περιελάμβανε εμπρηστικούς διαλόγους από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι η Πολιτική Επιτροπή άρχισε να συνεδριάζει τέσσερις ώρες μετά το δημοσίευμα, δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει για τους εργολάβους της λάσπης είναι η σπέκουλα και το όργιο ψευδολογίας.

  • Ηταν όλοι εκεί

Στον Άγιο Διονύσιο τελέστηκε το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Μπακογιάννης, η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και οι στενοί του συνεργάτες, Σάκης Κυπραίος και Μανούσος Γρυλλάκης. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Χριστόφορος Μουτσικάκης.

***Οργισμένος ο Αλέξης

Οργισμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με μία σειρά κυβερνητικών και κομματικών στελεχών τα οποία δεν αντιλαμβάνονται ότι σε ένα μήνα στήνονται κάλπες για εθνικές εκλογές και επιδίδονται στο γνώριμο σπορ των συντροφικών μαχαιρωμάτων στοχοποιώντας αυτούς που δήθεν ευθύνονται για την ήττα στις ευρωεκλογές. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, συνεργάτες του πρωθυπουργού απηύθυναν αυστηρές προειδοποιήσεις σε αυτούς που έχουν βαλθεί να βυθίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια.

Διαφημίζουν τον Βαρουφάκη

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής που στηρίζουν τον Κυριάκο τις τελευταίες μέρες ανέλαβαν εργολαβικά την προβολή του Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτό που επιδιώκουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης είναι οι ψήφοι από τα μικρά κόμματα της Αριστεράς να κατευθυνθούν στο κόμμα του Βαρουφάκη και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Image result for ελληνικη φυση εικονες

Image result for ελληνικη φυση εικονες

Image result for ελληνικη φυση εικονες

Image result for ελληνικη φυση εικονες

Image result for ελληνικη φυση εικονες

Print Friendly, PDF & Email