Το βραδυνό σημειωματάριο του μ/μ (27/4)- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Το βραδυνό σημειωματάριο του μ/μ (27/4)- Ευχόμαστε το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το δρόμο μας….

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το δρόμο μας…. Και να μας οδηγήσει στην απόλυτη ευτυχία…

***

Αυτοί που κοροϊδεύουν την χριστιανική θρησκεία, είναι οι ίδιοι που όταν κινδυνεύει το παιδί τους ικετεύουν “Παναγιά μου βόηθα το παιδί μου”….

****

«Δεν λυπούμαι ότι είμαι πτωχός· σπαράσσει μόνον την καρδίαν μου ο φόβος μήπως η πενία αρπάση την ανεξαρτησίαν μου»

  • Σαν σήμερα, 27 Απριλίου του 1748 γεννήθηκε ένας από τους οραματιστές του σύγχρονου δυτικού ελληνικού έθνους: ο Αδαμάντιος Κοραής.
******
Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Bon pour l’ Occident

Το πνεύμα των ημερών – ας μην κοροϊδευόμαστε…

ΦAΛHPEYΣ

Να ξεκινήσω με την παραδοχή ότι, πολύ προτού ξεσπάσει η ιστορία με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον Πολάκη, εγώ είχα αποφασίσει να σταυρώσω Κυμπουρόπουλο στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για έναν και μόνο λόγο. Τον είχα ακούσει στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, να λέει το εξής αδιανόητο μέχρι τότε: «Εγώ, κ. Τσίμα, είμαι ικανός άνθρωπος και στην Ευρώπη θα με ακούσουν επειδή είμαι ανάπηρος». Για να το πεις αυτό και μάλιστα με τέτοια ευθύτητα, σίγουρα έχεις cojones. Τότε όμως δεν είχα γράψει κάτι σχετικό, περιμένοντας να δω και ποιους άλλους θα ψηφίσω από το ίδιο ψηφοδέλτιο. Ο Πολάκης, όμως, μας έκανε να μιλάμε όλοι για τον Κυμπουρόπουλο. Του πρόσφερε περισσότερη και καλύτερη δημοσιότητα από όση θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί ο ίδιος ο υποψήφιος και ευελπιστώ ότι θα τον οδηγήσει κιόλας στην Ευρωβουλή. (Πράγμα πολύ εξυπηρετικό για τον υποψήφιο, λόγω των κινητικών προβλημάτων που θα έκαναν δυσκολότερη την προεκλογική εκστρατεία του…)

Παρ’ όλα αυτά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση, ειλικρινά, ότι επιμένουν οι αντιδράσεις εναντίον του Πολάκη, με αφορμή την επίθεσή του στον ανάπηρο υποψήφιο. Μου κάνει εντύπωση, θέλω να πω, η ένταση των αντιδράσεων, όταν μάλιστα προέρχεται από πολιτικούς των οποίων οι ψηφοφόροι με απόλυτη άνεση και φυσικότητα παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στη ράμπα των αναπήρων, εντούτοις οι ίδιοι άνθρωποι αναστατώνονται βαθιά μέσα τους (και ειλικρινά, θέλω να πιστεύω) όταν ένας Πολάκης προσβάλλει έναν ανάπηρο, ακόμη και αν ο υβριστής ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνους.

  • Ισως αυτός να είναι ο τρόπος με τον οποίο μια ολόκληρη κοινωνία εξιλεώνεται για την πλήρη αδιαφορία της προς τους αναπήρους. Προτιμάμε, γενικώς, να μην τους βλέπουμε, να ξεχνάμε ολότελα την ύπαρξή τους και φαίνεται ότι αυτό είναι που τελικά ενισχύει το κοινωνικό ταμπού γύρω από την αναπηρία. Με την ευκαιρία, να επισημάνω ότι μέχρι να εμφανισθεί ο Κυμπουρόπουλος και να τον ακούσουμε να αυτοπροσδιορίζεται ευθέως ως ανάπηρος, η συγκεκριμένη λέξη είχε εξαφανισθεί από τον δημόσιο λόγο. Προτιμούσαμε είτε ουδέτερα ακρωνύμια (π.χ., ΑμεΑ) είτε γλοιώδους συναισθηματισμού περιφράσεις (π.χ., άτομα με ειδικές ικανότητες).

Στο μεταξύ, επεκτείνονται οι αντιδράσεις κατά του Πολάκη και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μείνω ιδιαίτερα στην κριτική της Ελένης Αυλωνίτου, η οποία εμμέσως τον είπε δειλό, εφόσον επισήμανε ότι ο υπουργός δεν διαθέτει τη «γενναιότητα ψυχής» για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Χωρίς να παραγνωρίζω τις άλλες φωνές του χώρου που καταδικάζουν (Καρακώστα, Παπακώστα, Ασπροκώστα* κ.λπ.) η κριτική της κ. Αυλωνίτου έχει ξεχωριστή σημασία, διότι μας δείχνει ότι ως και οι ομοιοπαθείς του Πολάκη εξεγείρονται πια εναντίον του. Σημαντική επίσης είναι και η στάση του Γιούκλιντ Τσαλακώτου, λόγω του πολιτικού βάρους του. Σύμφωνα με την παράδοση της Αριστεράς, ο Γιούκλιντ επικαλείται την κακούργα κοινωνία, τις συνθήκες, το επίπεδο του διαλόγου κ.λπ. για να δικαιολογήσει τον Πολάκη, είναι όμως σαφές ότι τάσσεται απέναντι στη συμπεριφορά του.

Οσο επιμένει ο θόρυβος, μόνο δύο λύσεις υπάρχουν για το πρόβλημα Πολάκη και η ειρωνεία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα σχετικά παραδείγματα και για τις δύο περιπτώσεις τα βρίσκουμε στην πρόσφατη επικαιρότητα της Ν.Δ. Η πρώτη θα ήταν ο Πολάκης να ζητήσει συγγνώμη. Δείτε πόσο ωραία το έκανε ο Κώστας «Αχ!» Καραμανλής με τη ζώνη ασφαλείας. Ηταν τόσο έντιμος και ευθύς στην παραδοχή του λάθους, ώστε να σε κάνει από πάνω να νιώθεις και άσχημα επειδή τον επέκρινες.

  • Αυτή είναι πάντα η καλύτερη στάση – η καλύτερη, με απολύτως ωφελιμιστικά κριτήρια. (Από πλευράς Κώστα «Αχ!», ο χειρισμός ήταν πολύ έξυπνος, διότι απέστρεψε την προσοχή από το πραγματικό σκάνδαλο, που ήταν η ίδια η Βόζεμπεργκ, όχι το γεγονός ότι ο Κώστας «Αχ!» είχε αχρηστεύσει τις ζώνες ασφαλείας.) Βεβαίως, για την περίπτωση του Πολάκη, κάτι τέτοιο ακούγεται σαν αστείο και, άρα, το αποκλείουμε.Η άλλη λύση είναι αυτό που κάνουν στη Ν.Δ. με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: τον εξάγουν στη Δύση ως bon pour l’ Occident! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθείς κομψά κάποιον που δεν χρειάζεσαι μέσα στην εικόνα; Και δεν είναι να πεις ότι η μετακίνησή του δυτικότερα θα στερήσει την ελληνική πολιτική από ένα πολύτιμο κεφάλαιο, διότι αγαθή τύχη το θέλησε έτσι ώστε το κενό που αφήνει στη Βουλή ο Βαγγέλας να το καλύπτει ένας άλλος διανοούμενος της πολιτικής, αναλόγου διαμετρήματος: ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.Τώρα πια η προθεσμία έχει παρέλθει, όμως το ευρωψηφοδέλτιο θα ήταν η ιδεώδης λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ξεφορτωθεί τον Πολάκη και, ταυτοχρόνως, να εκδικηθεί την Ευρώπη. Μπορεί να αντιδρούσαν οι συνυποψήφιοι. Μπορεί, λ.χ., να δυσαρεστείτο ο Αλέξης Γεωργούλης. Και τι θα πείραζε όμως; Αφού ο ίδιος παραδέχθηκε (στην ΕΡΤ μάλιστα) ότι συζητούσε και με τη Ν.Δ. για τις εκλογές, αλλά τελικά προτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω ότι θα λείψει από κανέναν…*: Δεν υπάρχει βέβαια καμία κ. Ασπροκώστα στη Βουλή, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό της ρίμας…

Έντυπη ΚΑΘΗ

*****

****

Το ότι επιδεικνύουν ορισμένοι την κατανάλωση κρέατος την Μεγάλη Παρασκευή, δεν το κάνουν επειδή είναι άθεοι. Το κάνουν γιατί είναι μαλάκες που απλά θέλουν να προκαλέσουν μήπως κι αποκτήσει έστω για λίγο αξία η ανιαρη ζωή τους.

*****

****

ΜΗΝΥΜΑ – H ΔΕΗ θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανόρθωση της Εθνικής Οικονομίας. Ο υπόκοσμος που διορίστηκε εκεί μέσα μαζί με τις Διοικήσεις την έφεραν σε αυτό το σημείο. Λιγνίτες, Ποτάμια, Τεχνητές λίμνες μπορούσαν να κάνουν της ΔΕΗ εξαγωγική Επιχείρηση.

****

ΤΡΙΚΑΛΑ 

********

******

Δηλαδή, το ΠΑΣΧΑ βάζουν οι άντρες την αυτόματη σούβλα να γυρίζει και οι γυναίκες ως δουλάρες κάνουν όλα τα υπόλοιπα, στήνουν τραπέζι, σερβίρουν και φέρνουν ποτά κ.λπ, μαζεύουν τραπέζι, πλένουν πιάτα, ταψιά και σούβλα; Και καθαρίζουν το σπίτι; Και μετά σεξ για τον άντρα; Πάσχα γαρ; ΜΟΣΧΑΡΙΑ, ε ΜΟΣΧΑΡΙΑ όσοι το κάνουν…. ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΚΕΤΑ !!! άντε χρονιάρες μέρες – ανθρωπάκια και μαγκάκια της δεκάρας!!!

*****

makrhs--2

****

Αν δείτε αυτές τις κρεμαστρες σε ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ τουαλετες νυχτερινών μαγαζιών, καλέστε αμέσως την αστυνομια. (Συνήθως στις γυναικείες τις τοποθετουν). Πρόκειται για κρυφη καμερα με αποσπωμενη καρτα sd. Παρακαλω διαδώστε το.

*****

Η αγωνία του Τσίπρα για την τηλεθέαση

ΒΗΜΑτοδότης

Η αγωνία του Τσίπρα για την τηλεθέαση | tovima.gr
  • Ξέρει το τηλεοπτικό παιχνίδι, σε ποια κάμερα να κοιτάξει, πώς θα στηθεί, ποια ατάκα θα πει για να γράψει, πώς θα αστειευτεί με τον δημοσιογράφο (είτε αυτός είναι ξένος είτε όχι).
  • Εχει δική του σκηνοθέτρια, τη Ζωή Χαλιδιά (αυτή που του κάνει τα σποτάκια που έχουν το σύνθημα «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη). Και κόπτεται για την τηλεθέαση που κάνει.
  • Υπάρχει το εξής παράδοξο: Ο κ. Τσίπρας έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στα μηχανάκια της AGB, παρά στις… δημοσκοπήσεις!

Μαθαίνω ότι μετά από κάθε τηλεοπτική εμφάνισή του ζητεί να μάθει τα νούμερα τηλεθέασης. Οχι όμως μόνο για τον εαυτό του. Ζητεί να μάθει και πώς τα πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκρίνει τα νούμερα, ωσάν να είναι ένα είδος δημοσκόπησης για να βγάλει δικά του συμπεράσματα. Εν συνεχεία αναλαμβάνουν τα συριζοτρόλ να κάνουν τις αναλύσεις…

Συριζοκοντρόλ

Για να δείτε πόσο πολύ ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση ο Πρωθυπουργός, αρκεί να σας πω ότι προσκάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστούν μαζί σε ντιμπέιτ ώστε να αποκτήσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεθέαση. Μόνος του δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τηλεθέαση και για να την αποκτήσει θα πρέπει να εμφανιστεί μαζί με τον κ. Τσίπρα. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Προχθές η «Αυγή» στην πρώτη της σελίδα μέτρησε και τους τηλεθεατές που άλλαξαν κανάλι με τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Alpha. Δηλαδή εκεί στο Μαξίμου δεν τους φτάνει η… αρχισυνταξία, θέλουν να ελέγχουν και το τηλεκοντρόλ.

Ο Πάιατ και οι εκλογές

Μαθαίνω ότι στις ιδιωτικές συνομιλίες που έχει με έλληνες πολιτικούς (όχι κατ’ ανάγκη με Συριζαίους) ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ τους λέει την εκτίμησή του (ή την πρόβλεψή του) ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Δεν λέει όμως το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και τώρα τελευταία έχει πυκνώσει τις επαφές του με γαλάζια στελέχη. Το αποτέλεσμα των εκλογών το λέει όμως ο Economist, ο οποίος προεξοφλεί ήττα (μάλιστα βαριά ήττα) του ΣΥΡΙΖΑ. Προεξοφλεί επίσης και καταποντισμό του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου.

Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) η κυβέρνηση πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία: «Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητα και η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας» σημειώνει το EIU του Economist.

Το Πάσχα της Φώφης

Στην Αθήνα θα κάνει Ανάσταση η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα παρακολουθήσει την αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ακολουθήσει τον επιτάφιο της Αγίας Παρασκευής. Πάντως, η κυρία Γεννηματά θα έχει την ευκαιρία να πάρει μερικές ανάσες την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα καθώς έχει προγραμματίσει μια μίνι εκδρομή στο Ναύπλιο.

***

Αμέσως μετά την εορταστική ανάπαυλα, η κυρία Γεννηματά θα βγει μπροστά στη μάχη για τις ευρωεκλογές περιοδεύοντας στις μεγάλες πόλεις της χώρας και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου. Το επιτελείο της έχει διαπιστώσει ότι ενώ το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει σημάδια μεγάλης ανάκαμψης στις αγροτικές περιοχές, στα αστικά κέντρα και στο Λεκανοπέδιο, τα σημεία δηλαδή στα οποία θα κριθεί η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρατηρείται η αναμενόμενη άνοδος. Το Κίνημα Αλλαγής θα κλείσει την προεκλογική του καμπάνια με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 22 Μαΐου. Θα ακολουθήσει και μια ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σταύρος στον Δραπανιά Χανίων

Αν και έχει οικοδομήσει το προφίλ του «νεωτεριστή» ο Σταύρος Θεοδωράκης παραμένει παραδοσιακός ως προς το Πάσχα. Και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, θα κάνει Ανάσταση στο χωριό του, στον Δραπανιά Χανίων. Αμέσως μετά, ο κ. Θεοδωράκης θα επιστρέψει στην Αθήνα, θα πάρει το ΒΑΝ του Ποταμιού και θα οδεύσει προς τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο Κουτσούμπας και ο οβελίας

Παραδοσιακός είναι και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης  Κουτσούμπας. Θα περάσει τις άγιες μέρες στη Λιβαδειά και όπως μαθαίνω θα έχει, όπως κάθε χρόνο, πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψήσιμο του οβελία.

Η καθυστερημένη θλίψη της Δούρου

Στις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι, που άφησαν πίσω τους 123 νεκρούς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Euronews η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Οχι, αυτή τη φορά δεν έκανε λόγο για στραβή στη βάρδιά της, αλλά για το συναίσθημα θλίψης που θα την ακολουθεί: «Υπάρχει ένα συνεχές συναίσθημα θλίψης που δεν με άφησε και δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ. Δεν περιγράφεται με λόγια» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δούρου. Κάπως αργά όμως…

Νόμος… συναλλαγής

Ο Κώστας Αγοραστός, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, παρευρέθηκε στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ1 με τον πρώην δήμαρχο Χαλκιδέων και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη, όπου αίσθηση προκάλεσε αποκαλώντας το νόμο Κλεισθένη ότι δεν είναι «νόμος απλής αναλογικής, αλλά νόμος συναλλαγής.»

****
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.