To σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) (08/12)

  • Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην ΚΑΘΗ

****

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

****

Αν γίνει κανένα θερμό επεισόδιο με τη Τουρκία, αδειάσουν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ, κηρυχτεί γενική επιστράτευση και σφίξουν γενικά οι κωλοι, τότε όλοι αυτοί που θεωρούν την μολότωφ δικαίωμα θα κλαψουριζουν στα δημόσια νοσοκομεία μήπως και τους βγάλουν ανίκανους για στρατό.

****

Οταν βγαίνεις με σκοπό να σπάσεις, κάψεις και γενικά να καταστρέψεις ιδιωτική & δημόσια περιουσία ΔΕΝ έχεις ΚΑΝΕΝΑ απολύτως δικαίωμα να κλαίγεσαι & να επικαλείσαι το “δίκιο”. Ξυδάκι λοιπόν, επαναστάτες της πλάκας. Ασκείτε βία? Ήρθε ο καιρός να σας γυρίσει κατάμουτρα.

****

Όσο υπάρχουν Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να διαβάσουν (και φυσικά να γράψουν) πάνω από 280 χαρακτήρες, είμαστε καταδικασμένοι να βουλιάζουμε κάθε μέρα κι ένα σκαλί πιο κάτω. Σαν έθνος-σαν κοινωνία-σα χώρα. Με το που μπαίνω σε Τουΐτερ κ Φέισμπουκ μου’ρχεται να βάλω τα κλάματα!

****

Τυπάκια σαν αυτά που κάψαν τη Μαρφίν πρέπει η αστυνομία να τα έχει με το σεις και με το σας, να τα πηγαίνει με λίμο για εξακρίβωση και αν βρίζουν κλωτσάνε κλπ να τους λένε «σας παρακαλώ κύριε μου ακολουθήστε με για λίγο μην ανησυχείτε δε θα αργήσουμε,θα σας πάμε εμείς σπίτι μετά»

****

Δεν με ενοχλησε τοσο ο φωτισμός στη βας σοφιας μεχρι που διαβασα την αποψάρα μιας ψωνάρας που ελεγε πόσο συγχρονο ειναι το ένα και το άλλο και πόσο συναισθηματικα ρηχό εκ μέρους μας να θέλουμε μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ζεστασιάς για να παρηγορηθούμε και ασε μας κουκλίτσα μου

****

Μια και χωριστήκαμε και σε αυτό ( δε θα έλεγα με τίποτα βέβαια στα δύο) σε αντιμπάχαλους κ μπαχαλόφιλους καθώς κ στο τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικά διαταραγμένων αυτών ατόμων κ στη νομιμότητα ή μη των ΜΑΤ, η κυβέρνηση ας κάνει αυτό που υποσχέθηκε κι ας κριθεί στη λήξη της 4ετίας

****

Στον κυκεώνα των απολύσεων ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη

Ένα ακόμα τραπεζικό ίδρυμα προχωρά σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, η UniCredit SpA ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2023. Σε αυτήν εντάσσεται η διανομή μερίσματος και η επαναγορά μετοχών για τους μετόχους της τράπεζας, αλλά και η περικοπή περίπου 8.000 θέσεων εργασίας.

Η απόφαση της τράπεζας με έδρα το Μιλάνο για μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 9% έρχεται μετά το «λουκέτο» σε 500 καταστήματά της λιανικής τραπεζικής.

Στον κυκεώνα των απολύσεων ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη

Όπως ανέφερε ο Jean Pierre Mustier, CEO της UniCredit SpA, στόχος είναι η επιβράβευση στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μέτοχοι στην τράπεζα αλλά και η ενίσχυση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο τραπεζικός κλάδος κλονίζεται από σημαντικές προκλήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αναπτυξιακές επιδιώξεις της τράπεζας με ορίζοντα το 2023 είναι επιτεύξιμες και ρεαλιστικές, καθώς βασίζονται σε μακροοικονομικά δεδομένα περισσότερο συντηρητικά από αυτά που επικρατούν στην αγορά.

Από την άλλη, συνδικάτα εργαζομένων της UniCredit SpA στην Ιταλία χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις δρομολογούμενες απολύσεις, σημειώνοντας ότι, από τις 8.000 θέσεις εργασίας που θα περικοπούν, οι 6.000 αφορούν εργαζομένους στη γείτονα χώρα. Ο επικεφαλής της τράπεζας υποστηρίζει, από τη μεριά του, ότι θα εστιαστεί στην απλοποίηση της δομής και των διαδικασιών της UniCredit SpA.

Φωτό: Filip Singer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

****

BIOI… “ΠΑΡΑΛΛΗΛΟI”: Η ενεργειακή στρατηγική ανάπτυξης του κινεζικού κράτους για τη δεκαετία 2021-2030 βρίσκεται υπό εξέταση και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα διεθνή fora. Παράλληλα, η νέα αναφορά των Ηνωμένων Εθνών εστιάζει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,6% κάθε χρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία, με στόχο να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η χώρα με τις περισσότερες εκπομπές ρύπων στο παγκόσμιο στερέωμα, δηλαδή η Κίνα, τηρεί αμφιλεγόμενη στάση απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ταυτοχρόνως όμως αντιμετωπίζουμε πολλαπλές εσωτερικές προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη της οικονομίας, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η μείωση της ρύπανσης», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Περιβάλλοντος, Zhao Yingmin, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρώπη «πρασινίζει», ενώ η Κίνα «χτίζει» εργοστάσια άνθρακα

H Κίνα τρέχει με τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία 30ετία. Σε πολλές δηλώσεις ηγετών και βιομηχανικών παραγόντων του κράτους δεν κρύβεται η προθυμία τους να στηριχτεί η χώρα στον άνθρακα, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη παραγωγή ενέργειας. Στην Κίνα έχουν κατασκευαστεί, από τις αρχές της φετινής χρονιάς, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στην καύση άνθρακα, συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 42,9 gigawatts, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται σταθμοί παραγωγής 121 gigawatts.

Το γεγονός αυτό ενισχύει το διεθνές debate για το κατά πόσο μπορεί να ακολουθηθεί μια κοινή γραμμή από όλες τις χώρες όσον αφορά την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, αλλά και το κατά πόσο μπορούν να συμβαδίσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες με τα περιβαλλοντικά μέτρα που κρίνονται αναγκαία και προωθούνται τη δεδομένη στιγμή.

****

Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα τσιγάρα σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι άνθρωποι που καπνίζουν τσιγάρα χωρίς φίλτρο έχουν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με τους άλλους καπνιστές. Επιπλέον το κάπνισμα τσιγάρων χωρίς φίλτρο συνδέθηκε με 30% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο.

«Όλα τα τσιγάρα βλάπτουν. Όλα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων, αλλά τα άφιλτρα τσιγάρα έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο τύπο τσιγάρου» εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Nina Thomas πνευμονολόγος στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στο Τσάρλεστον.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι καπνιστές των ελαφριών τσιγάρων (light, ultralight) και εκείνων με γεύση μέντας ήταν εξίσου πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο των πνευμόνων και να πεθάνουν από αυτόν συγκριτικά με εκείνους που κάπνιζαν τα κλασικά τσιγάρα με φίλτρο.

Image result for καπνιστες

Παρά τις αλλαγές στις οποίες έχει προβεί η καπνοβιομηχανία σε μια προσπάθεια να καταστήσει τα τσιγάρα πιο ασφαλή – μειώνοντας τα επίπεδα πίσσας ή προσθέτοντας γεύση μέντας – τα τσιγάρα εξακολουθούν να συνδέονται με το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα, σημειώνουν οι ερευνητές.

Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο διαφορετικοί τύποι τσιγάρων συνδέονται με διαφορετικά ποσοστά κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα ή θανάτων σχετιζόμενων με το κάπνισμα οι ερευνητές έκαναν ανασκόπηση των στοιχείων του Εθνικής Μελέτης Εξέτασης Πνευμόνων των ΗΠΑ (National Lung Screening Trial).

Σύμφωνα με την Δρ. Thomas το δείγμα περιείχε πάνω από 14,000 άτομα στο εθνικό αντιπροσωπευτικό τους δείγμα. Οι συμμετέχοντες ήταν όλοι 55-74 ετών και έπρεπε να έχουν ιστορικό τουλάχιστον 30 ετών, συγκεκριμένα 30 pack-years.

Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα τσιγάρα σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόκειται για μια κλινική ποσοτικοποίηση του καπνίσματος που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της έκθεσης ενός ατόμου στον καπνό. Υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των πακέτων τσιγάρου που καπνίζει κάποιος την ημέρα με τον αριθμό των ετών της καπνιστικής συνήθειας. Ένα παράδειγμα του τι σημαίνουν τα 30 pack-years είναι ότι μπορεί κάποιος να καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα για τριάντα χρόνια ή δυο πακέτα την ημέρα για 15 χρόνια, εξήγησε η Δρ. Thomas.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συγκέντρωναν κατά μέσο όρο 56 pack-years. Οι ερευνητές έλεγξαν τα δεδομένα για διάφορους παράγοντες, όπως το φύλο, την ηλικία και τον αριθμό των pack-years.

Οι καπνιστές άφιλτρων τσιγάρων ήταν 40% πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο των πνευμόνων. Επίσης ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να είναι εθισμένοι στη νικοτίνη σε σύγκριση με τους άλλους καπνιστές.

Image result for καπνιστες

Οι άνθρωποι που κάπνιζαν light, ultralight ή τσιγάρα μενθόλης είχαν τους ίδιους παράγοντες κινδύνου σε σύγκριση με εκείνους που κάπνιζαν κανονικά τσιγάρα με φίλτρο. Ωστόσο οι καπνιστές των light, ultralight ή τσιγάρων μενθόλης ήταν λιγότερο πιθανό να καταφέρουν να κόψουν το κάπνισμα σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης.

Ο Eric Jacobs ανώτερος επιστημονικός διευθυντής της επιδημιολογικής έρευνας για την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εξηγεί ότι η έρευνα δεν διερεύνησε τους λόγους που τα άφιλτρα τσιγάρα αποδεικνύνται περισσότερο θανατηφόρα, αλλά αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα πίσσας.

Ο Eric Jacobs επισημαίνει ακόμη ότι το γεγονός ότι από τα light τσιγάρα αφαιρέθηκε απλά η λέξη light από την συσκευασία για λόγους συμμόρφωσης των καπνοβιομηχανιών στους πιο αυστηρούς κανονισμούς, δεν οδήγησε σε κάποια σημαίνουσα αλλαγή στη συμπεριφορά των καπνιστών που εξακολουθούν να πιστεύουν λανθασμένα, ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι

Σύμφωνα με την Erika Sward βοηθό αντιπρόεδρο της εθνικής σύμπραξης της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας «η καπνοβιομηχανία ψεύδεται στο αμερικανικό κοινό υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν τσιγάρα που είναι λιγότερο βλαβερά – και το σενάριο επαναλαμβάνεται με την επιδημία του ηλεκτρονικού τσιγάρου.»

****

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνουν στον Κυριάκο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου  EUROKINISSI
  • Ποιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα τη ήθελαν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα και με τι επιχειρήματα. Γιατί υποχώρησε το τελευταίο διάστημα η προεδρολογία

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018.

https://www.news247.gr/

Το επιχείρημα είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέραν της αναμφίβολα σημαντικής προσωπικότητάς της, έχει προταθεί και έχει εκλεγεί (πρώτη γυναίκα στην ιστορία) Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο και, επιπλέον, άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κατάθεση ενός νέου ονόματος- και, μάλιστα, γυναίκας, που φαίνεται να επιθυμεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν προκρίνει τελικά τον Προκόπη Παυλόπουλο- αποδεικνύει πως πολλά (αν όχι όλα) εκ των ονομάτων που έχουν προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν “καεί”. Κάποιους και κάποιες εξ όσων έχουν ακουστεί έως τώρα, μάλιστα, θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα τους ψήφιζαν βουλευτές της “βαθέως” ΝΔ, “νομιμοποιούμενοι”- όπως τουλάχιστον νομίζουν- από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βουλευτής της ΝΔ δεν είχε παράσχει θετική ψήφο στον Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως, πάντως, έχουν γράψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε διαφοροποίηση “γαλάζιου” βουλευτή- και πολύ περισσότερο βουλευτών- κατά την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έχει δώσει εντολή να σταματήσει η προεδρολογία, ώστε να διευκολυνθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού στο θέμα, καθώς η επιλογή του προσώπου θα έχει, εκ των πραγμάτων, πολιτικές προεκτάσεις και θα εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που θα επιλέξει για το κυβερνών κόμμα και την επόμενη περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υ.Γ.: Όπως έχουν αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά τους τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα επιμείνει σε νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν θα υπερψηφίσει και οποιαδήποτε άλλη προταθεί…

****

Η φωτογραφία της ημέρας: Σαν πίνακας ζωγραφικής… Χελμός, Καλάβρυτα

dinfo.gr

.
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

****
Πως το λέμε στα οικονομικά; Καρτέλ. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μας δουλεύουν … «ψιλό γαζί». Αντί να μειώσουν τις τιμές τους αύξησαν στο διπλάσιο τα data!!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το δόγμα τους δεν είναι νόμος και τάξη. Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη. Πάταξη κάθε αντίθετης άποψης με τη δική τους. Δεν θέλουν να χτίσουν μια ελεύθερη και προοδευτική κοινωνία αλλά μια κοινωνία στην οποία θα επικρατεί ο τρομαγμένος πολίτης. Είναι κυβέρνηση Βορίδη.
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Γιάννη γιατί αυτοεξευτελίζεσαι; Ήσουν ΥΠΕΣ. Πώς προτείνεις να επιβάλλεται η τάξη; Είναι αντίθετη “άποψη” τα σπασίματα και τα καψίματα; Δεν κατανοείς τη διαφορά; Ή, μολονότι την κατανοείς, πουλάς συριζίλα λόγω καρέκλας; Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Ντροπή σου, ούτως ή άλλως.
ΛΙΝΑ ΚΛΕΙΤΟΥ: Είχα αποφύγει να σχολιάσω την κακή επιλογή. Θεωρώ όμως εξοργιστικό οι “δωρητές”, να κουνούν το δάκτυλο, γιατί είμαστε άσχετοι, οπισθοδρομικοί και δεν κατανοούμε την Χριστουγεννιάτικη “nouveauté” της Β. Σοφίας. Εσφαλμένη η επικοινωνιακή τακτική της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Εικόνα

****
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: Για να μη λέμε ότι δεν μας προετοίμασαν κάποιοι… «Να μην εiμαστε μοναχοφάηδες»: Και θέμα Καστελόριζου από… Ν. Κοτζιά – Infognomon Politics

Για να μη λέμε ότι δεν μας προετοίμασαν κάποιοι… «Να μην εiμαστε μοναχοφάηδες»: Και θέμα Καστελ…
Του Νίκου Μελέτη: Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στους Δελφούς, καθώς σπεύδει δημοσίως να αποδεχθεί εκ των προτέρων την τουρκική διαπραγματευτική…
infognomonpolitics.gr

Του Νίκου Μελέτη

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στους Δελφούς, καθώς σπεύδει δημοσίως να αποδεχθεί εκ των προτέρων την τουρκική διαπραγματευτική θέση για μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες και συγχρόνως με τρόπο που δεν διευκρινίζει ζητά να βάλουμε και την «Τουρκία στο παιγνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προβάλλοντας την θέση ότι πρέπει να βάλεις τον «άλλο στο παιγνίδι για να τον κατευνάζεις  o πρώην υπουργός τόνισε αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή ότι «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος».

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι θα πρέπει να «προσφερθεί «μια προοπτική στην Τουρκία, όχι στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά στην Μεσόγειο συνολικά ώστε να συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση» μέσω επιχειρηματικών τρόπων και στον βαθμό και στην έκταση που της αναλογεί. Και χαρακτήρισε λάθος όσων «πιστεύουν ότι η Τουρκία με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα (ακτών) δεν έχει ΑΟΖ και το Καστελόριζο έχει όλη την ΑΟΖ στην περιοχή».

Ο κ. Κοτζιάς θα μπορούσε ως Ακαδημαϊκός να αναφερθεί στην Αρχή της Αναλογικότητας όπου πιθανόν μια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης λάβει υπόψη του και περιορίσει τις θαλάσσιες ζώνες του Καστελόριζου, αλλά αυτό είναι θέμα που θα προκύψει (εάν προκύψει) μετά από διαπραγμάτευση και προσφυγή στη Χάγη, όπου η διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας ξεκινά από την θέση για πλήρη επήρεια των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.

Επίσης την στιγμή που η Τουρκία στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής της αμφισβητεί όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά το δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου ακόμη και της Κρήτης και προβάλει την πιο μαξιμαλιστική διεκδίκηση για τουρκική ΑΟΖ μέχρι και νότια της Ιεράπετρας, και συγχρόνως υπαγορεύει τελεσίγραφα στην Κύπρο ώστε να μην ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα της όπως είναι οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, δεν μπορεί ο μέχρι πριν λίγους μήνες Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών να ανοίγει δημόσια με γενικόλογες τοποθετήσεις τέτοια ζητήματα.

Και μάλιστα να γίνεται λόγος για «μοναχοφάηδες», με τρόπο που δίνεται λανθασμένη εικόνα τόσο για την υπό τουρκική κατοχή Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα η οποία υπό την σκιά του casus belli δεν έχει ασκήσει επί δεκαετίες τα κυριαρχικά δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

****

ΚΑΙ ΤΟ ερώτημα παραμένει... Ποιος ο λόγος ύπαρξης 3 κρατικών καναλιών με ανύπαρκτο πρόγραμμα κ της ίδιας της @ERTsocial  και του καναλιού της Βουλής πέραν της μισθοδοσίας 2500+ ΔΥ με παχυλούς μισθούς;;;; ΝΤΡΟΠΗ

****

Το προκλητικο ειναι οτι η υπευθυνη διευθυντρια του Ιδρυματος Ωναση, παραγνωριζοντας την αντιδραση των πολιτών για το κακουργημα στη Βασ Σοφιας, θεωρει οτι αρκει που το επικροτουν μελη των φίλων του Ιδρυματος και που το εμπνευστηκαν 2-3 επωνυμοι. Τέτοια περιφρονηση στην κοινωνια!

****

Διακίνηση ναρκωτικών Πλ Βάθη Φαβιέρου όλο τ 24ωρο 70 100 άτμομα μπροστά στην είσοδο δε μπορώ ν βγω την Τετάρτη πρεζέμπορας έβγαλε μαχαίρι στη γιατρό του έκτου και προχθές στον πιτσιρικά των απο πάνω ενω η @hellenicpolice  κάνει μόνο συστάσεις! Είμαστε σαν τα σκουπίδια! Θα υπάρξουν θύματα!

****

Προς Ιδρυμα Ωναση: Αν δεν υπαρχουν αγγελακια, οπως υποστηριζετε για να υπερασπιστείτε την ανεμπνευστη κακογουστιά στη Βασ. Σοφιας, τοτε γιατι αναλαβατε να στολισετε μια γιορτη που δεν πιστευετε;

****
Γιώργο, μπορεις να διασχίσεις περπατώντας την πλατεία εξαρχειων? Αν τυχόν φας καμια πέτρα στο κεφάλι από τα φασιστοειδή, να κάτσετε να το συζητήσετε, μην τυχόν τους εξευτελίσεις την προσωπικότητα
Παράθεση Tweet
Georgios Kaminis@KaminisG
Η ακραία, αδικαιολόγητη άσκηση βίας, οι καταγγελίες για αυθαίρετες προσαγωγές και οι εικόνες εξευτελισμού της προσωπικότητας συλληφθέντέντων χτες το βράδυ στα #Εξαρχεια είναι βαθύτατα προσβλητικές, για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και για μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.
****
Θα ήταν για γέλια αν όλα αυτά τα φαιδρά δεν στοίχιζαν ένα κάρο λεφτά στους φορολογούμενους και απίστευτη ταλαιπωρία στην καθημερινότητά μας. Η δικτατορία των ολίγων (ευτυχώς) αλλά στόκων (δυστυχώς). Και όσο πιο στοκοι τόσο χειρότερα βέβαια για εμάς τους υπόλοιπους.

Εικόνα