
ΔIABAΣAME
Δεν είναι προαπαιτούμενο το MBA στο Columbia για να γίνεις υπουργός, ωστόσο είναι απαραίτητο, όταν δηλώνεις πως έχεις ΜΒΑ από το Columbia, να το έχεις. Άρα η ερώτηση είναι: Αυτός ο τύπος είναι ακόμα υπουργός; Γιατί;

Και μετά μου λέτε να μην βρίζω! Άι σιχτίρ

****
Και γω τον Πάγκαλο να χορεύει Ζούμπα!

****
Η Σκωτία αποτελεί μια χώρα με άγρια ομορφιά, μια χώρα που αν την επισκεφτείς, θα σε «ταξιδέψει» σε μια άλλη εποχή.

- Αρκετά με τα κολλήματα εκείνων που έμειναν στα χαρτιά, στους τίτλους και τα διπλώματα και στην ουσία έκαναν μια τρύπα στο νερό στον επαγγελματικό στίβο.Κάποια στιγμή να ξεχωρίσουμε τους τίτλους από την ουσία.
- Mark Zuckerberg
- Bill Gates
- Steve Jobs
- Oprah Winfrey
- James Cameron και πολλοί άλλοι επιτυχημένοι, με λαμπρή καριέρα.
****
Υπάρχει ένα τρομερό κυνήγι τίτλων και θέσεων.
Δες τι γίνεται στο Linkedin, τι βαρύγδουπα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εταιρία 2 ατόμων και δηλώνουν General Manager. Το θέμα δεν είναι μόνον αν τα πήραν τα πτυχία αλλά και πώς τα πήραν. Όταν στο διαδίκτυο διαφημίζονται πωλήσεις Διπλωματικών εργασιών.
- Όταν στην Ελλάδα καθαρίζουν οι φοιτητικές παρατάξεις (ότι περισσεύει από τα σκονάκια) και στα βαλκανικά πανεπιστήμια το λάδωμα.
- Αλλά και στην Αγγλία και βλάκας να είσαι υπάρχουν Πανεπιστήμια στα οποία ουσιαστικά αγοράζεις πτυχίο, τηρουμένων κάποιων προσχημάτων βέβαια.
Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο πλήρους απαξίωσης και εξίσωσης με τους Καρανίκες. Για μια κυβέρνηση που έχει 100 στελέχη παίζει ρόλο να είναι σπουδασμένοι αν είναι δυνατόν ο καθένας στο αντικείμενό του και βέβαια πετυχημένοι και ικανοί, έστω κι αν βρεθεί και κανένα μαϊμού πτυχίο. Μην υπονοούμε ότι θα ήταν το ίδιο με μια κυβέρνηση που έχει πολλά στελέχη …απτυχίωτα, ανεπάγγελτα κλπ
***
Μπροστά από την εποχή της 😂😂😂

Αδικο και αντιπαραγωγικό
- Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, έκαναν συνειδητά πολλές θυσίες προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη. Ισως γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμμεριζόταν την άποψη πως η Ευρώπη μάς παρέχει μια αίσθηση «ασφαλούς λιμανιού» σε μια ταραγμένη περιοχή.
Η υπόλοιπη Ευρώπη, όμως, ζητάει σήμερα από την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της απέναντι σε τεράστιες προκλήσεις. Και αυτό δεν είναι σωστό και μπορεί εύκολα να οδηγήσει την κοινή γνώμη στην απογοήτευση, ακόμη και στην αίσθηση της «προδοσίας».
Η Ελλάδα καλείται πρώτα απ’ όλα να αποπληρώσει τα ευρωπαϊκά δάνεια λειτουργώντας με έναν «ζουρλομανδύα», τον πολύ υψηλό στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οσοι γνωρίζουν από οικονομικά παγκοσμίως θεωρούν το 3,5% παράλογο και αντιπαραγωγικό στόχο. Παραμένει όμως εκεί, σαν να έχει χαραχτεί σε κάποιο ιερό ευαγγέλιο. Συζητήσεις γίνονται, αλλά κανένας δεν παίρνει την πρωτοβουλία να τον αλλάξει.
Η Ελλάδα καλείται επίσης να τα βγάλει πέρα με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, που δεν αποτελεί δικό της δημιούργημα, αλλά προϊόν της γεωγραφίας. Ασφαλώς και παίρνει σημαντική οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε., όμως αυτή δεν επαρκεί για να ισορροπήσει τις πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις που τώρα αρχίζουν να ξετυλίγονται.
Η Ελλάδα καλείται, τέλος, να αντιμετωπίσει μόνη της την Τουρκία. Βόρειοι σύμμαχοί μας δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη αναβάθμισης των ελληνικών εξοπλισμών. Ή, ακόμη χειρότερα, γκρινιάζουν επειδή ξοδεύουμε ή σχεδιάζουμε να ξοδέψουμε χρήματα στην αγορά εξοπλισμών από άλλες χώρες. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση, όπου η λογιστική προσέγγιση εξουδετερώνει κάθε ίχνος γεωπολιτικής σκέψης.
Είμαι βέβαιος, απολύτως βέβαιος, ότι αν κάποια χώρα του Βορρά περνούσε ό,τι έχει περάσει και περνάει η Ελλάδα, οι πολιτικές και κοινωνικές εκρήξεις θα συνεχίζονταν. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η απουσία ηγεσίας στο Βερολίνο, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις εκεί και αλλού, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία από την πλευρά μας πως κάτι θα αλλάξει, ότι θα επιδειχθεί έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο άμεσο μέλλον σε κάποιο από τα τρία μέτωπα. Και αυτό είναι άδικο και αντιπαραγωγικό για την ίδια την Ευρώπη. Έντυπη KAΘΗΜΕΡΙΝΗ