Το σχέδιο Joe Biden ενισχύει το Bitcoin (12.01.2021)

  • Το σχέδιο Joe Biden ενισχύει το Bitcoin

Από τότε που ξέσπασε ο Covid-19 σε όλη την Αμερική, πολιτικοί και μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν διανείμει τεράστια ποσά δολαρίων σε ειδικά ενδιαφέροντα και εμπορικούς οίκους της Wall Street. Οι Αμερικανοί έλαβαν ένα “δωράκι”… ερεθίσματος 1.200 $ κατά το τελευταίο πρόγραμμα και στη συνέχεια 600 $ ανά άτομο κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου προγράμματος βοηθείας.

  • Έχουν ήδη εκδοθεί τρισ. δολάρια ΗΠΑ για το Covid-19, και εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο του συνόλου των δολαρίων ΗΠΑ που υπάρχει εκδόθηκε το 2020. Τώρα αναφορές δείχνουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σχεδιάζει να διανείμει άλλα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια όταν η κυβέρνηση αναλάβει τα καθήκοντά της.

Ο συντελεστής του Axios.com Hans Nichols αναφέρει ότι «Ο Joe Biden σκέφτεται να ζητήσει από το Κογκρέσο να βοηθήσει τα δεινά των Αμερικανών σε δύο στάδια». Ο Nichols σημειώνει ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να λάβουν έκαστος 2.000 $, μαζί με ένα πακέτο φόρου και υποδομής αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

  • Ο Nichols προσθέτει επίσης ότι το πρόγραμμα “Build Back Better” του Biden θα αυξήσει τα κέρδη κεφαλαίου και τον οριακό φορολογικό συντελεστή για τους Αμερικανούς που εκπροσωπούν τους κορυφαίους κερδισμένους της χώρας.
  • Οι υποστηρικτές Crypto πιστεύουν ότι το ερέθισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι ειδήσεις ότι ο Biden μπορεί να διανείμει άλλα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Build Back Better» της διοίκησής του, οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος δήλωσαν ότι το κίνητρο πιθανότατα θα ενισχύσει το bitcoin.

  • Στις 10 Ιανουαρίου 2021, ο λογαριασμός Twitter που ονομάστηκε «Bitcoin Archive» έγραψε “το bitcoin σημείωσε άνοδο + 35% όταν ανακοινώθηκε το ερέθισμα των 3 τρισεκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2020.
  • Αυτό θα μπορούσε να πάει το BTC στα 55K $ αν συνέβαινε ξανά. Ο Biden θα ανακοινώσει ένα άλλο μεγάλο κίνητρο Bill την Πέμπτη.”

Ο Youtuber Lark Davis έγραψε μια παρόμοια δήλωση και είπε:

“Μαζικό νέο πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ έρχεται με τη νέα διοίκηση Biden. 3 τρισεκατομμύρια στο τραπέζι. Το Bitcoin πηγαίνει στον Δία.”

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ πολλοί λάτρεις της κρυπτογράφησης συζήτησαν την πρόσφατη λογοκρισία Big Tech, η συζήτηση του Biden ήταν επίσης ένα δημοφιλές θέμα στο Twitter μεταξύ των bitcoin.

«Μετά την επιβεβαίωση του Biden ότι θα προωθήσει ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η δραστηριότητα επιλογών στο Deribit παρουσιάζει μεγάλη αύξηση κοντά στα 100.000 δολάρια. Σύμφωνα με την Market, ο αριθμός bitcoin θα είναι 6ψήφιος μέχρι τον Σεπτέμβριο», είπε ένας στο twitter.

Εν τω μεταξύ, άλλες αναφορές με όλους τους υποστηρικτές της νέας διοίκησης του Biden, δείχνουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια ενδέχεται να υπάρξουν πολλές απρόσεκτες δαπάνες.

  • Ο συγγραφέας του Screechingkettle, Jon Reynolds, εξήγησε την Κυριακή πώς κερδίζουν οι «τραπεζίτες, οι αμυντικές εταιρείες, οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, οι ιδιωτικές εταιρίες μετοχών, οι τηλεπικοινωνιακές βιομηχανίες, οι κοινωνοί μυστικών πληροφοριών και οι χρηματιστές από τη δωρεά στη διοίκηση του Biden», προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι θα ήταν τρελοί εάν πουλούσαν το BTC τώρα.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΙΟΛΙΑ