To σαββατιάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (04-01-2020)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ άρθρα και σχόλια για το κάθε τι που πέφτει στην αντίληψη μας και όσα φυσικά προλαβαίνουμε στα πλαίσια της πολυφωνίας που πρέπει να διέπει ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που σέβεται πρωτίστως την νοημοσύνη του αναγνωστικού του κοινού.

Ο αναγνώστης απλά διαβάζει, κρίνει και βγάζει τα συμπεράσματα του.

Το λιβάνισμα μίας παράταξης (για προφανείς λόγους φυσικά) δεν μπορεί να το ακολουθήσει ο μ/μ. ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είμαστε, ούτε ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά γραφικά κόμματα.

ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ και τους γύρω τους. Εμείς δεν ανήκουμε στην αυλή κανενός. Ούτε πρόκειται άλλωστε. Μόνον στην Ελλάδα… Με εκτίμηση στους αναγνώστες του

μ/μ

ΥΓ: Τα άρθρα, τα σχόλια και τα μηνύματα που δημοσιεύονται στα πλαίσια της πολυφωνίας στην ιστοσελίδα μας και δεν φέρουν την υπογραφή μ/μ, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους.

ΥΓ1: ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ οι Συριζαίοι, αλάνθαστοι και οι Νεοδημοκράτες. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Αν και μεγαλύτερο από το προρρηθέν, αδύνατον να υπάρξει.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ : Άννα Μούζιτσουκ, Ουκρανή, παγκόσμια πρωταθλήτρια ράπιντ και μπλιτς στο σκάκι.

**

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΗΣ μας (Κατ.Φ): Ως πρώην κάτοικος του Δήμου Αθηναίων δύο πράγματα ξεχωρίζω ως πολύ ενδιαφέροντα- για τα δικά μου δεδομένα- στον νέο δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη:

 • Το ένα είναι πως θεωρεί ότι κάθε περιοχή δικαιούται να είναι καθαρή και ανθρώπινη. Έβαλε συνεργεία εκεί όπου είχαμε να δούμε καθαριότητα από τον καιρό του Νώε, σαν να ήταν οι περιοχές αυτές καταδικασμένες – μολονότι ιστορικές- σε αέναη υποβάθμιση.

Το δεύτερο είναι το επικοινωνιακό του χάρισμα, το σύγχρονο, αντισυμβατικό προφίλ του, που αφήνει πίσω τον συντηρητισμό και τα καθιερωμένα, τα ίδια και τα ίδια δηλαδή που έχουμε -κάποιοι- βαρεθεί.

Θα πει κάποιος, αρχίζουν και τελειώνουν εκεί τα καθήκοντά του; Φυσικά και όχι. Σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη πιο σοβαρά θέματα. Επειδή στην παρούσα όμως φάση δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, σταχυολογώ δύο στοιχεία που μου έκαναν θετική εντύπωση.

 • Ιδιαίτερα το πρώτο ήταν ένα θέμα που με πονούσε από τα πρώτα χρόνια που έζησα εκεί. Δεν είχα μάθει ποτέ μου στη συνύπαρξη με τη βρομιά. Μου φαινόταν αδιανόητο να βγαίνω από το μετρό κάθε πρωί (Ερμού και Αθηνάς, το πλέον τουριστικό σημείο δίπλα στην πλατεία Μοναστηρακίου) και να με χτυπάνε οσμές που δεν μπορώ να περιγράψω. Κι ήταν ένας βασικός λόγος που δεν μου άρεσε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου.

Αν αυτό δεν είναι ταξικότητα, τότε τι είναι; Να καταδικάζεις τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων να διαβιούν μέσα σε βρώμικες περιοχές και την ίδια ώρα οι έχοντες μόνο να μπορούν να ζουν σε όμορφα και καθαρά προάστια. Αυτές, λοιπόν, οι ενέργειες, καταργούν αυτό το “θλιβερό προνόμιο” των μη εχόντων.

 • Έγινε μια αρχή. Ελπίζω να δούμε και συνέχεια. Κι ελπίζω η Αθήνα να ανακτήσει την εικόνα που της αρμόζει. Όλη η Αθήνα. Κάθε πλατεία, κάθε δρομάκι και κάθε γειτονιά. Και σ’ αυτό, φυσικά, οφείλουν να συμβάλουν όλοι. Χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη των ίδιων των κατοίκων δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

ΣΧΟΛΙΟ άλλης φίλης μας (Π.Κ):Για την διακριτική επίσκεψη του Τσίπρα στη Τυνησία τον Δεκέμβρη, όπου συναντήθηκε με τον Αραβικό Σύνδεσμο αναδεικνύοντας την σημασία του East Med & οδηγώντας σε αποτυχία τη μετέπειτα επίσκεψη του Ερντο εκεί, με σκοπό την ενίσχυση της δραστηριότητας του στον Λίβανο, τίποτε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

 • Για το ταξίδι του στο Παρίσι, πάρτι.

Για το ότι έθεσε σε υλοποιήσιμες ώριμες βάσεις με τα σωστά κονέ (ΗΠΑ-Ισραήλ) υπερπηδώντας τα αιώνια ύποπτα γερμανικά φρένα, το σχέδιο του East Med που ως τότε φάνταζε απαγορευτικό, τίποτε. Για τις υπογραφές που μόνο αυτές έμεναν, υπερπαραγωγή Μπόλιγουντ. Once again…. Μη τους αποκαλείτε δημοσιογράφους, το πιστεύουν.
Ναι, αλλά δεν μιλούσε καλά Αγγλικά…

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (το σχόλιο δεν είναι δικό του, το διάβασε): Μέχρι να τελειώσει εύχομαι και πιστεύω επιτυχώς η συνάντηση του ΚΜ με τον Τράμπ, τρέμω με την σκέψη, στην εκφώνηση μαργαριταριών ως συνήθως , με συνέπειες αγνώστων εξελίξεων, μια και βεβαιωμένα πλέον υπάρχει το διπλωματικό μέτρο σύγκρισης με τον Ερντογάν , αλλά και ο επιχειρηματικός δεσμός (ερωτας).

 • Αν δεν έχει χαρτάκι σκονάκι μαζί του ελπίζω ότι τού έχουν πει συμβουλευτικά να τα πει ακριβώς, γιατί αλλιώς τα χαμπέρια δεν θα μας είναι καλά, και ας θα χειροκροτεί η μαύρη προπαγάνδα των μαύρων Μ.Μ.Ε με λόγια διαφημίσεως περί του αντιθέτου.

Στη φάση αυτή ναί μας λείπει ο αρχηγός με ήρεμο τσαμπουκά και ευστροφία πνεύματος να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ μας μετά τις τόσες δυσχέρειες και παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων.

 • Τώρα χρειάζεται η αρετή και η τόλμη του Έλληνα συνομιλητή απέναντι στον πλανητάρχη μεν, αλλά με πολλά προβλήματα και πράξεις που τον έχουν μπλοκάρει άσχημα στο εσωτερικό του γενικά.Καλη τύχη και επιτυχία εύχομαι ολόψυχα.

**

Οι απώλειες αυξάνονται με αποκαρδιωτικούς ρυθμούς με τις πρώτες εκτιμήσεις να σοκάρουν 

LIFO.GR Αυστραλία: Οι πυρκαγιές έχουν αφανίσει τουλάχιστον μισό δισ ζώα και φυτά
**
ΣΧΟΛΙΟ – ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ (Π.Ζ): Μα αν φορούσαν κράνη πώς θα τους αναγνώριζαν για να τους φωτογραφίσουν; Βλαχαδερό, που δεν ενδιαφέρεται ούτε για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού του. Επικίνδυνος άνθρωπος.
.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και μοτοσικλέτα
**
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ μία ακόμη φίλη μας (Σοφ.Π): Δεν είναι μόνο η Πατουλαινα.

Ζούν ανάμεσα μας…  Δήμαρχος Κέρκυρας η κυρία παρακαλώ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει
**
ΜΗΝΥΜΑ: Η ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…Μολις ενημερωθηκα απο φιλικο μου προσωπο οτι ο γιατρος ζητα 1300€ μαυρα για να κανει καθαρισμο μηνισκου…

Εσεις βεβαια φιλοι μου να ζειτε με το παραμυθι οτι αυτα ειναι μεμονωμενα περιστατικα… Οχι δεν ειναι… Βρωμα και ζεχνει ο τοπος στο ιατρικο επαγγελμα…

**

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: “Χαστούκι” στην Σαουδική Αραβία που απαιτεί να την σέβονται χωρίς εκείνη να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής, δίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Ουκρανή Άννα Μούζιτσουκ! Η δήλωσή της πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία είναι η απάντηση στο Ριαντ πως όλα δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα.

Η δηλωσή της:

Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής. Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.

Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται. Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω. Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη. Και για αυτούς που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Άννα Μούζιτσουκ, Ουκρανή, παγκόσμια πρωταθλήτρια ράπιντ και μπλιτς στο σκάκι. Σημ: Όταν οι αρχές είναι πάνω από τα συμφέροντα. via @George Thom

**

ΜΗΝΥΜΑ: Περίπου 500 εκατ. θηλαστικά, πουλιά, έντομα και ερπετά έχουν καεί, άμεσα ή έμμεσα (από τους καπνούς και τις υψηλές θερμοκρασίες) στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβανομένου σχεδόν το ένα τρίτο των κοάλα στον κύριο βιότοπο της Νέας Νότιας Ουαλίας… Ειλικρινά πόσο τραγικό!!!

**

ΑΡΘΡΟ ΦΙΛΗΣ ΜΑΣ (Π.Κ): Οι χθεσινές υπογραφές που έπεσαν μπορεί να αφορούν την μελλοντική κατασκευή του East Med που σε πρώτο πλάνο έχουν να κάνουν με Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα & σε δεύτερο Αίγυπτο-Ιταλία & πιθανόν Ιορδανία, αλλά σηματοδοτούν κυρίως το ποιοί είναι υπεύθυνοι να αντλήσουν τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου. Με το άνωθεν πατρονάρισμα των ΗΠΑ σε αρχικό σχέδιο Νετανιάχου για αρχή απεξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσική ενέργεια, σε υποχρέωση θετικής στάσης & συγχρηματοδότησης του ως αμιγώς ευρωπαικό αγωγό, αφήνοντας τη Τουρκία απ έξω.

 • Στο βάθος της συμφωνίας βρίσκεται η αμυντική προστασία των αγωγών από τις χώρες αυτές, κάτι που δεν ανακοινώνεται ανοιχτά, αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό απ όλους. Θα ακολουθήσουν πολλά μέχρι το ξεκίνημα της κατασκευής του (αν & όταν την δούμε) & πιθανόν οριοθετήσεις ΑΟΖ.

Το πόσο θα μας κοστίσει σε εθνική ασφάλεια το όλο εγχείρημα, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των Τουρκικών αντιδράσεων με τις ευλογίες της Ρωσίας & τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο συνασπισμός δυνάμεων ένθεν κακείθεν, εκεί αποσκοπεί. Πάντως δεν ήταν τυχαίο που έκλεισε πρώτα το Μακεδονικό και αμέσως μετά ακολούθησε το ενεργειακό του East Med. Ολα έχουν σχέση & συνέχεια (αυτό για τους κοντόφθαλμους εθνικόφρονες με τις περικεφαλαίες).

 • Oύτε είναι θέμα “επιτυχιών” Ελληνικών κυβερνήσεων όπως μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, με δεδομένο ότι τα κράτη έχουν συνέχεια ξεκινώντας το θέμα από την κυβέρνηση Συριζα & ότι εμείς αποτελούμε απλά τον συνεκτικό κρίκο ενός μεγάλου project που θέλει άνευ απροόπτου μια δεκαετία τουλάχιστον να ολοκληρωθεί, διότι τα διεθνή συμφέροντα που παίζονται στη περιοχή συγκλίνοντα & αποκλίνοντα, είναι πολλά.

**

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Οκτάι για Λιβύη: “Ίσως δεν στείλουμε στρατό αν υποχωρήσει ο Χαφτάρ.”

 • Πρώτον, ο Χαφτάρ δεν πρόκειται να υποχωρήσει & η Τουρκία δεν έχει καμία νομιμοποίηση να επιβάλλει όρους στη Λιβύη, αλλά ούτε διεθνή κάλυψη.

Δεύτερον, στέλνουν μισθοφόρους τζιχαντιστές εδώ και 3 μέρες & οπλισμό κατά παράβαση του εμπάργκο & πριν καν ψηφιστεί στη Βουλή τους κοροιδεύοντας τους πάντες. Κανονικό κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία.

Τρίτον, η “ειρηνευτική” πρωτοβουλία της Μέρκελ με συνεχείς επαφές με Ερντο και εξαίρεση της Ελλάδας από τη Σύνοδο, δεν πείθει κανέναν.

 • Τέταρτον, όλα γίνονται για μερίδιο στους υδρογονάνθρακες της Αν. Μεσογείου καθότι η Τουρκία εξαρτάται πλήρως από εισαγωγή ενέργειας, αλλά το έργο του East Med προχωρά χωρίς αυτούς, ενώ τα πρώτα κονδύλια συγχρηματοδότησης του έχουν εγκριθεί & εκταμιευθεί για μελέτες με προπληρωμή ποσού άνω των 50 εκ. € από την ΕΕ.
Πέμπτον, σταματήστε να είστε μόνιμα ηλίθιοι αναμεταδότες στις χοντροκοπιές της Τουρκικής προπαγάνδας.

**

Bloomberg: Την πλήρωσε χοντρά την κρίση που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ-Ιραν λόγω Σολεϊμανί σήμερα η Τουρκία.
Η λίρα βρέθηκε να κατρακυλάει από συνεχεις πωλήσεις και η Τουρκία βρέθηκε στην ανάγκη να κάψει από τα συναλλαγματικά της αποθέματα πάνω από 1,5 δις δολάρια σε πωλήσεις για να αγοράσει λίρα στηρίζοντας την.
Η τρέχουσα ένταση με το Ιράν ενδεχομένως να αυξήσει το λογαριασμό για τον Ερντο ακόμα ψηλότερα.

**

Προετοιμασία για την κακοκαιρία. Ενώ τα Βίλλια βούλιαζαν, ο Πατούλης ταξίδευε για το Λονδίνο.
Μάθατε κάτι από τα Μ. Μ. Ε;

 • Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

**

Έρχεται μια τραγική στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που το θεωρεί τύχη να αφήσει πίσω το έχει του, την πατρίδα, το παρελθόν του και να φύγει, να φύγει για να γλιτώσει.

Άρπαξαν βάρκες, καΐκια, σχεδίες σε φοβερό ομαδικό διωγμό. Κοιμήθηκαν αποβραδίς στον τόπο τους και ξύπνησαν άποροι, ζητιάνοι, αλήτες σε έναν άλλο, ξένο τόπο…

Διδώ Σωτηρίου

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο
 • ****Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

**

Γιαν.ΔΙΟΝ: Απορώ – πραγματικά όμως – που ασχολούνται μαζί μας και δεν μας έχουν πετάξει από παντού! Αλήθεια όμως…Οι μπαταρίες τους μολύνουν τα νερά του κόλπου.

HUFFINGTONPOST.GR
Περισσσότερα από 40 ηλεκτρικά πατίνια ανασύρθηκαν από τον βυθό του Θερμαϊκού

**

Για να μην ξεχνάμε: Θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά.

 • Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων…
.

ANALYST.GR
Οι πατριδοκτόνοι
**
 .
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται