To σαββατιάτικο σημειωματάριο του μ/μ (13/4)

MANHATTAN

………..

HΛΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ@ΚΑΘΗ

makris--4

Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Το τέλος που του άξιζε

  • Politics is showbiz for ugly people. Απόφθεγμα του Ρότζερ Στόουν.

ΦAΛHPEYΣ

Δεν ήταν κεραμίδα εξ ουρανού η σύλληψη του Ασάντζ στο Λονδίνο, για όσους τουλάχιστον είχαν διαβάσει ένα εξονυχιστικό ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου Μίχαελ Ζόντχαϊμερ, σχετικά με την κατάσταση του Ασάντζ, το οποίο δημοσιεύθηκε σε «χρόνο ανύποπτο», κατά το λεγόμενο, στις 21 Νοεμβρίου 2018 στο Spiegel on Line. Επειδή έτυχε να είμαι ένας από τους πολλούς αναγνώστες και το είχα μάλιστα αρχειοθετήσει, προεξοφλώντας τη μελλοντική χρησιμότητά του, να σας μεταφέρω τα όσα ενδιαφέροντα βρίσκουμε εκεί σχετικά με το πολιτικό υπόβαθρο της έξωσης του Ασάντζ από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Η αρχή του τέλους για τον Ασάντζ, σύμφωνα με την αφήγηση του Γερμανού δημοσιογράφου, ξεκινά την άνοιξη του 2017 με την αλλαγή κυβέρνησης στον Ισημερινό, τη χώρα η οποία του είχε παραχωρήσει άσυλο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο από τον Αύγουστο του 2012. Τον αριστερό πρόεδρο Κορέα διαδέχθηκε τότε ο αντιπρόεδρός του, ονόματι Λενίν Μορένο, ο οποίος όμως έκανε στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της χώρας του: εγκατέλειψε την αντιιμπεριαλιστική γραμμή του προέδρου Κορέα και επεδίωξε αμέσως και χωρίς περιστροφές τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ.

Μολονότι στη χώρα μας η έκφραση «έγινε της Κορέας» ξεχνιέται όσο απομακρύνεται και η ανάμνηση του αιματηρού ιστορικού γεγονότος που τη γέννησε, του πολέμου της Κορέας, για την περίπτωση του Ισημερινού θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αφότου άλλαξε η κυβέρνηση, γίνεται κυριολεκτικά «του Κορέα», καθώς μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του νυν προέδρου και του τέως. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει δεκατρείς ξεχωριστές κατηγορίες για διαφθορά και έχει καταφύγει, όπως και ο Καταλανός Πουτζντεμόν, στο Βέλγιο. Από τότε όμως ο Ασάντζ έχει γίνει πιόνι στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι του Ισημερινού και η νέα κυβέρνηση της χώρας αναζητούσε ευκαιρίες για να τον πιέζει σταδιακά προς την έξοδο.

Την αφορμή έδωσε ο ίδιος, ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, όταν τον Μάρτιο του 2018 δημοσίευσε ένα σχόλιο στο Twitter υπέρ του Πουτζντεμόν. (Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μορένο επιδιώκει καλές σχέσεις και με την Ισπανία.) Η πρεσβεία μπλόκαρε αμέσως τις επικοινωνίες του Ασάντζ με τον έξω κόσμο και σταδιακά άρχισε να του κάνει τη ζωή δύσκολη με κανόνες και περιορισμούς: Αρχισαν να τον χρεώνουν για τα έξοδα της συντήρησής του, διέκοψαν τις επισκέψεις δημοσιογράφων και συμπαραστατών, του επέβαλαν μέχρι και κανόνες για τη φροντίδα της γάτας του. Επόμενο ήταν, λοιπόν, να καταλήξει να πασαλείβει περιττώματα στους τοίχους της πρεσβείας, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της πρεσβείας, αφού είχε μαζέψει τον Ασάντζ η βρετανική αστυνομία.

Φαντάζομαι ότι όλο και κάποιο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί για να εκδώσει μια ανακοίνωση στήριξης προς τον Ασάντζ, γιατί η σύλληψή του και η επερχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ είναι ένα δεινό πλήγμα για τη μόδα του αντισυστημικού ακτιβισμού, ο οποίος στην περίπτωση του Ασάντζ και των WikiLeaks έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της Δύσης με τις διαρροές απόρρητων εγγράφων. Δεν είναι δυνατόν, θεσμοί δοκιμασμένοι επί δεκαετίες και αιώνες να τίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας του κάθε ψώνιου που κάνει το ναρκισσιστικό του σύνδρομο πολιτική. Ο Ασάντζ είχε το τέλος που του άξιζε.

Lost in space

Ο τέως Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω γήρατος το 1993, υποστήριξε σε γραπτό κείμενό του ότι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ευθύνεται η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1960. Πιο σοβαρό θα ήταν αν είχε υποστηρίξει ότι φταίει ο Διάβολος ή ο Λένιν ή, ακόμη καλύτερο, ο Ανδρέας Παπανδρέου! (Που διανύουμε και το Ετος του, θυμίζω…) Ωστόσο, η παρέμβασή του ήταν χρήσιμη, παρά τη φαιδρότητά της, διότι επιβεβαίωσε τη σοφία της απόφασής του να παραιτηθεί από τον θρόνο του Αγίου Πέτρου.

Γέροντα η ευχή!

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δικαιολογείται για τη συνάντησή του με τον λεγόμενο Αγιο Αιγιαλείας, τον γνωστό Αμβρόσιο: «Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Ομως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει». Το χαριτωμένο είναι ότι τα λέει αυτά ο Κουρουμπλής, επειδή όπως εξηγεί στην εισαγωγική πρόταση της δήλωσης, που εγώ τη φύλαξα για το τέλος, «δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος». Ο «ξεκάθαρος» ισχυρισμός του αποκαλύπτει, πάντως, ότι ο Κουρουμπλής συγχέει σκοπίμως την Εκκλησία με τη δημοκρατία. Για την ακρίβεια, υποδύεται τον ρόλο του μητροπολίτη και μιλάει σαν τέτοιος. Χωριάτικες πονηριές από έναν επτάψυχο πασόκο του πιο ξεδιάντροπου είδους…

Δεν τους είχε

Πόσο ψύχραιμα και ατάραχα δέχθηκε ο Πολάκης το κράξιμο στη Χαλκιδική! Μα τι κύριος! Ούτε καν έστρεψε το βλέμμα προς το μέρος τους, τους αγνόησε τελείως. Ισως από τις φωνές να κατάλαβε ότι οι διαμαρτυρόμενοι ήσαν αρκετοί και δεν «τους είχε». Ισως πάλι να είχε πάρει ηρεμιστικά. Μακάρι, γιατί τα χρειάζεται…

Έντυπη ΚΑΘΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ @ΚΑΘΗ

petroulakis--4

Το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές

ΒΗΜΑτοδότης

Το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές | tovima.gr

***

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΔΑΠ, σε ενσωμάτωση συλλόγων 64%, η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 62,34%, η ΠΚΣ 19,81%, η ΠΑΣΠ 7,41% και το «Μπλόκο», το οποίο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, 0,72%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές που έδωσε η ΠΚΣ (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ η ΔΑΠ βγαίνει πρώτη με 40,56%, ενώ ακολουθούν η ΠΚΣ με ποσοστό 23,29%, η ΠΑΣΠ με 11,71%, τα ΕΑΑΚ με 6,43%, και το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ με 1,36%. Είτε λοιπόν παίρνει κάτω από 1% είτε λίγο πάνω, η αλήθεια δεν κρύβεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένος και από τα πανεπιστήμια.

***

Ο εξπέρ στις… κωλοτούμπες

Την άποψή του ως «ειδήμων» στις… κωλοτούμπες έπειτα από δημοψηφίσματα εξέφρασε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για το Brexit ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Οπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο έλληνας πρωθυπουργός είπε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο να αποτραπεί το Brexit, αφού, «εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η χώρα θα αναγκασθεί να διενεργήσει ευρωεκλογές».

***

«Αυγή» εναντίον Καμμένου

Στο στόχαστρό της έβαλε για άλλη μια φορά τον Πάνο Καμμένο η εφημερίδα «Αυγή», με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Twitter για την υποψηφιότητα της Ελενας Κουντουρά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Εκανε λόγο για… συνοδούς πολυτελείας…».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε άλλη μία χυδαιότητα μέσω Twitter κατέφυγε ο Πάνος Καμμένος, χωρίς καν να την αποδίδει στο… παιδί του». Συνεχίζοντας, η «Αυγή» παραθέτει την επίμαχη ανάρτηση και καταλήγει: «Ο πάτος του βαρελιού πλησιάζει επικίνδυνα».

***

Τράβηξαν το… αφτί του Κουρουμπλή

Σάλο (εντός ΣΥΡΙΖΑ) προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο και ήδη προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, που τηλεφώνησε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή για να του τραβήξει το αφτί. Στην Κουμουνδούρου εκνευρίστηκαν με την ανάρτηση που έκανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ανέβασε τις φωτογραφίες με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να τον βραβεύει. Και τούτο γιατί, όπως έλεγαν στην Κουμουνδούρου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του, την ταύτισή του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ παλαιότερες δηλώσεις του έχουν προκαλέσει σάλο. Οπως όταν κάλεσε τους πολίτες «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους», δήλωση για την οποία καταδικάστηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και για δημόσια υποκίνηση βίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

***

Το άβατο και η Παπακώστα

Την τακτική τού «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» για το άβατο των Εξαρχείων συνεχίζουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και μπορεί η επικοινωνιακή επιχείρηση της Αστυνομίας χθες το πρωί, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, να στέφτηκε από επιτυχία, όμως το βασικό ερώτημα που δεν απαντούν οι αρμόδιες υπουργοί είναι ένα: «Υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια;». Γι’ αυτό και όταν ρωτήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα αν θα σταματήσει επιτέλους το «πάρτι» με τις μολότοφ στα Εξάρχεια και οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, περί άλλων ετύρβαζε επιμένοντας ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα.

***

Η 42η υποψήφια για τις ευρωεκλογές

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία, με την οποία ολοκληρώνεται η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές. Εχει εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνο και σε τηλεόραση. Η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση.

***

Η θωρακισμένη Μερτσέντες και οι κόκκινες κάλτσες

Μετά την ανακοίνωση για την επιδότηση 630.000 ευρώ που έλαβε από τον Νίκο Παππά η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ανίκητοι- Ηττημένοι» άρχισαν να γίνονται πιο εντατικά τα γυρίσματα της ταινίας (φωτογραφία), που βασίζεται στα έργα και τις ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Μέχρι και θωρακισμένη Μερτσέντες επιστρατεύτηκε για να παρουσιάσει το όχημα του Πρωθυπουργού (που βεβαίως στην πραγματικότητα δεν είναι Μερτσέντες, αλλά ένα AUDI, ωστόσο καμία σημασία δεν έχει). Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν οι… κόκκινες κάλτσες με τις οποίες εμφανίστηκε την Πέμπτη το πρωί στα γυρίσματα της ταινίας του στον πεζόδρομο της οδού Αιόλου ο αειθαλής Κώστας Γαβράς. Μπορεί ενδυματολογικώς να ήταν άστοχος, αφού τις συνδύασε με καφέ στρωτό παπούτσι και ανοιχτόχρωμο καφέ μπουφάν, ωστόσο ο συμβολισμός ήταν καίριος. Περισσότεροι από 50 κομπάρσοι για δυο – τρία πλάνα για να χειροκροτήσουν τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ως… Αλέξη Τσίπρα σε κάθε εμφάνισή του.

Image result for μεταφραση αγγλικα ελληνικα

** Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι πολιτικά εφτάψυχος. Κατάφερε να κερδίσει –έστω και οριακά- για πέμπτη φορά μια εκλογική μάχη και όλα δείχνουν ότι θα είναι και πρωθυπουργός. Το Κόμμα του «Λικούντ», μαζί με συμμαχικά κόμματα καταφέρνουν να έχουν τις 65 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων της Τρίτης. Ο αντίπαλος του στρατηγός Γκάντζ, έχασε με μικρή διαφορά από τον Νετανιάχου. Άρα στο Ισραήλ δεν αλλάζει η πολιτική σε ότι αφορά την ενέργεια και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο.

** «Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!». Αρχίζουν και κυκλοφορούν διάφορα αποσπάσματα από τις θέσεις Δημήτρη Καιρίδη (του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, που είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη). Γεγονός είναι πως οι απόψεις του, δεν συγκαταλέγονται στις σκληρά δεξιές σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα. Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες για να τις εξηγήσει…

** Περιμένει τους S-400 όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ίσως και γρηγορότερα από τον Ιούλιο που είναι προγραμματισμένη η πρώτη παράδοση. Αυτά είπε ο Ερντογάν επιστρέφοντας από την Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν. Βλαντίμιρ Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τα πιθανά στρατιωτικά σχέδια της Τουρκίας στην Συρία, αλλά κυρίως για τη σύμβαση για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

** Στο Τσεπέλοβο των Ιωαννίνων βρέθηκε ο σταρ του Χόλιγουντ Ντένζελ Ουάσιγκτον, για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο γιός του, Τζον. Να πούμε ότι η συγκεκριμένη ταινία γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Μάλιστα την Κυριακή 10 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα είχαν κλείσει οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος για τα γυρίσματα της ταινίας.

Το “Μπουρλότο” της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Φίρμα στην Ινδία ο Κοκλώνης

Πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες στην Ινδία έγινε ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης που πρόσφατα είχε χρεοκοπήσει φεσώνοντας με εκατομμύρια ευρώ τις αεροπορικές εταιρείες. Ο πολυπράγμων Κοκλώνης, αυτή τη φορά δοκίμασε τη τύχη του στην Ινδία στήνοντας μια επενδυτική εταιρεία την οποία όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες χαρακτηρίζουν ως πυραμίδα. Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον πολυπράγμονα Νίκο Κοκλώνη.
  • Ο Ιούδας προσκυνούσε υπέροχα

Τώρα που πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως καλός Χριστιανός πήγε να εξομολογηθεί στον παναγιώτατο Μητροπολίτη Αμβρόσιο, γνωστό κομμουνιστομάγο και διώκτη των ομοφυλοφίλων. Γι’ αυτό δεν μπορώ να κατανοήσω την ομοβροντία επιθέσεων που δέχεται απ’ όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και από την ηγεσία του κόμματος του, που τον χαρακτηρίζουν Ιούδα.

Απόπειρα αντιπερισπασμού

Συνέχεια στο σίριαλ Πετσίτη θα δώσει τις επόμενες μέρες η ΝΔ στην εναγώνια προσπάθεια της να προκαλέσει αντιπερισπασμό για δίωξη Σαλμά. Μέχρι τώρα παίχτηκαν πολλά επεισόδια από το σίριαλ που εξελίχτηκε σε κωμωδία. Βέβαια τί να κάνουν και αυτοί στην Πειραιώς όταν για να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά σκάνδαλα είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε κατασκευές.

Εμφραγμα στην τράπεζα

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι τραπεζίτες για το έμφραγμα που προκαλεί στις τράπεζες η κατάσχεση λογαριασμών για χρέη στο Δημόσιο, ακόμα και για μικροοφειλές. Μέχρι τώρα έχουν μπλοκάρει πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι με το κύμα κατασχέσεων οι πολίτες αποφεύγουν να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα παράλληλο σύστημα συναλλαγών με διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ανησυχία για το «πλυντήριο»

Ποιοι και γιατί ανησυχούν στο ΚΙΝΑλ για την εξέλιξη με την υπόθεση του πλυντηρίου που στήθηκε με την αγορά ακινήτων από επιχειρηματία που διαχειρίζεται κεφάλαια από Βενεζουέλα. Η ανησυχία επεκτείνεται και σε αυτούς που τον καθάρισαν από διάφορες υποθέσεις στο διάστημα διακυβέρνησης Σαμαρά.

Ξέσπασε πόλεμος

Δικαστικός πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΡΤ, τη NOVA και διάφορες ΠΑΕ για τα δικαιώματα αναμετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων. Όπως πληροφορούμαι, οι ΠΑΕ έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και η αντιπαράθεση αναμένεται να λάβει μετωπικό χαρακτήρα.

*** Πάνω από 120 εκατ. γουρουνομάνες θα θανατώσουν στην Κίνα, λόγω πανώλης. Στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, τρίβουν τα χέρια τους λόγω εξαγωγών στην Κίνα και αύξησης τιμών λόγω ζήτησης. Μόνο που το χοιρινό θα αυξηθεί και στην Ευρώπη, άρα και στο…σουβλάκι!

*** Πως θα σώσουν το Μανχάταν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας ψάχνουν στις ΗΠΑ.

  • Η πόλη της Νέας Υόρκης δημοσιοποίησε πρόταση για επανασχεδιασμό της ακτογραμμής του Κάτω Μανχάταν, ώστε να είναι πιο ανθεκτικό στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της αλλαγής του κλίματος, με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να κάνει λόγο για την προστασία των ευάλωτων και ζωτικών τμημάτων της πόλης.
  • Οι Έλληνες Δήμαρχοι έχουν κάτι να πουν για τα αντίστοιχα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην πατρίδα μας;

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Related image

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

ΟΤΑΝ ΧΙΟΝΙΣΕ 

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Related image

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟImage result for ΑΓΡΙΝΙΟ

Image result for ΑΓΡΙΝΙΟ